Prvo kako je do toga doslo, "kao slucajno" potrefilo se da imam sluzbeni put za njemacku i da se moje obaveze tamo zavrsavaju taman kada pocinje IMOT u Minhenu. Hmmm, bas mi je puno trebalo da razmislim i smislim pakleni plan. Idem radim i poslije toga malo obilazenja. Zasto da ne kad sam vec tamo.
Krenemo ja i kolega u subotu vece i naravno u mome stilu, vozili smo 20 sati bez prestanka, stizemo predvece, tj popodne u bielefeld.
Javljao se ja gdje smo stigli, ljudi to fino prihvatili, malo im krivo bilo jer mos imali pivnicu u samom hotelu i sl.
Zavrsi se nasa posjeta dragim kolegama iz GER firme KRAUSE i krenusmo ka Minhenu.
Tamo dolazi Nino (aviJonom) i cekomo ga na aerodromu. A aerodrom, nesto kao Podgoricki
Normalno zezam se, bas fin, onako velik, sto bi rekli "opustili se kad su ga radili". Nemam nekih slika sa aerodroma ali da ako skinem sta sa net-a.
Smjestanje u hotel, pravac vecera i sjutra sajam.
Bas bi bilo bzvz da nas sjutra ujutro milicija nije dobro ispregledala, i naravno isprovjeraval pasose, vize i sl.
To je trajalo nekih 2 sata i poslije toga pravac sajam.
Ulazimo tamo, a tamo nema cega nema.
Od opreme preko motora do naroda kojega ima kijamet.
vucemo se po onim standovima i gledamo sta dje mozemo zakuciti cega nema kod nas.
E sada posto kod nas nema nicega, sve bi trebalo kupiti.
Razlijecemo se okolo.
Moji dojmovi:
ja sam tu cist namijenski dosao da vidim jednu stvar, Adventura opremljenog i ojacanog sa Taouratechom.
Vidio, svidio mi se i sada ostaje kupovina djelova.
Druga stvar sto mi se posebno svidjela su odijela Rukka, koja nam je Roki preporucio. Mnogo su dobra i sa nekim popustom mogu da se kupe za iste pare kao i Rally Pro2, BMW-ovo, a kazu mnogo bolje. Za 900 eura moze da se kupi Ruka Adventure odijelo koje je mnogo mnogo dobro. Ja imam RalyPro2 ali mi se cini da je ovo mnogo jace!
BodyArmor Dainese za kompletan gornji dio tijela je bio nekih tricavih 340 eurica
AlpineStar enduro cizme isto odlicne, ali ostaju 450 eurica. Hmmm.
skup ovaj sport, posebno ako planirate da idete malo dalje i malo jace sa motorom
sve u svemu vidio sam mnoge stvari uzivo sto mi mozemo da vidimo samo sa net-a ili kad dje zalutamo po inostranstvu.
Tako da se sve isplatilo i da je dobra stvar obici.
A osim ovoga, ljudi toliko customa, toliko zujalica i ostalih sredjenih motora je nisam u zivotu vidio.
Mene te stvari ne interesuje ali je mnogo interensantno vidjeti.
Evo opet slika, neke su mutne ali sta cu. Drhti ruka dok se slika.
Sigurno ste iscekivali mnogo iscrpniji izvjestaj, ali mislim da slika vrijedi kao 100000 ili koliko vec rijeci tako da
Gledajte i uzivajte.