Karta Crne Gore

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Post Reply
Maki
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: penzionerski

Karta Crne Gore

Post by Maki »

Zadnjih nekoliko mjeseci sam dosta vremena proveo razmisljajuci o mogucim turama kroz nasu zemlju i trazio odgovarajuce karte i mape pravih razmjera, pogotovo ako govorimo o putevima "manje vaznosti".
Ja za sada nisam uspio naci neku dobru kartu, osim nekakvih standardnih autokarti, ali mozda neko moze pomoci ko ima karte u elektronskoj formi.

Moj je prijedlog administratorima da se uvede posebna rubrika za mape gdje bi bile unijete neke rute,
a clanovi bi mogli, uz pomoc administratora koji bi to azurirao, da dodaju nove.
Cak i tu bi mogla doci po neka slicica sa izgledom tog puta.
Za pocetak moze biti samo Crna Gora a vremenom ko zna ...
Mislim da bi to moglo biti jako korisno za sve nas a pogotovo za recimo nase Janeze, hehe.

Unaprijed se izvinjavam ako ovako nesto vec postoji na Forumu a ja to nisam primjetio, ipak sam ja novi ovdje.
Pozdrav :) :) :)
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Re: Karta Crne Gore

Post by vuk »

Karte postoje, čak i prilično dobre, ali avaj... :)
Imam jednu dobru skeniranu kartu, evo je ovdje: http://dl.dropbox.com/u/2140773/mapa.zip" onclick="window.open(this.href);return false; (4.2MB, zipovao sam je da se ne vidi u browser-u, mis'im da me neki copyright sprečava da je objavim tek tako :mrgreen: )
Imam i jednu još bolju, ali mi visi na zidu - ako neko ima A1 skener, rado ću je ustupiti.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Postoje vrlo precizne vojne karte u razmjeri 1:25000 iz 1977 godine. U medjuvremenu se napravilo nešto novih puteva, ali za ,,gudure'' su odlične jer su prikazani svi mogući puteljci. O tim kartama je već bilo riječi i ima ih u ovoj temi http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =17&t=1437" onclick="window.open(this.href);return false; ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Maki
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: penzionerski

Post by Maki »

Hvala vam momci na informacijama. :)
Izgleda da jedino Pegaso rideri imaju afiniteta prema kartografiji :clap: :clap: :clap:
Post Reply