CRO,SI i malo IT 05 2010 2080km

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

CRO,SI i malo IT 05 2010 2080km

Post by djodja »

Dogovor je pao u jedan dan, stvarno, bukvalno u jedan. DUKA je predlozio da idemo sjutra, i bez razmisljanja sam prista jer po nekad imam osjecaj da previse istog ucini da ostanemo kuci.

Without further ado

Jutro kretanja, drugar DUKA ceka u PG. Nekih je 6 am. Motor spreman, koliko spreman moze bit za ovoliko vremena pripreme

Image
Image

Prvi odmor, i nesto da se prezalogaji. Trebinje

Image
Image
Image

Ka i vazda, brat sa "vragolastim" osmijehom, uh, ustrijelilo ga, ne :)

Image

Mali odmor prema Plocama, ujdeno udlucili smo se da odradimo dio auto puta nebi li ustedjeli sto god na vremenu, i s obzirom da nam je prosjecna brzina bila, da nebih pogresno inspirisao mladje reci cu, zavidna :), ustedjeli smo poprilicno vremena.

Image

Mali odmor na veljoj dzadi

Image
Image

Iznad Senja smo se iskljucili sa auto puta

Image
Image

Prva Fanta :) Ujedno pada dogovor da preskocimo Opatiju i da idemo direktno za SI, destinacija Kozine, Dainese Outlet

Image
Image
Image

Stigli smo do prve destinacije, Kozine, SI Dainese Outlet od Cetinja 800.0km. Naravno cmoknuli smo vrata jer smo stigli, ako se ne varam u 8 i 10 a oni su naravno radili do 8 pm. Da dodam, odmah smo nasli smjestaj jako povoljno, u kuci bukvalno iza Outleta. Ne sjecam se kako se zvase, ali ne mozete da promasite, toplo preporucujem kome god bude potrebno prenociste u Kozine. Dujo is walking away :) Malo je mutna, ali sto cu, mora sam je metnut :)

Image

Sjutra ujutro nailazimo prvu vulkanizersku radnju Top Cars i poslije kraceg konsultovanja sa prodavcom, novcanikom i ja NARAVNO mojim trusty savjetnikom Spaceom, odlucujemo da kupiomo po par patika klincima :) Inace osoblje servisa super kulturno i forthcomeing, ujedno momci znaju itekako sto rade. Dukina masina ide prva

Image

Dok rabotaju na Dukin motor, eo jedna fotka trgovine :)

Image

Pa moja

Image
Image
Image

Eo nove patike, Air Max 650, same trce, original :) Salu na stranu, Duka je zakacio Conti Trail Attack, ja sam trazio isto ka sto ima Ranko samo malo bolje :) pa su mi dali Conti Sport Attack naprijed i Conti Road Attack 2, to dva je ono bolje :), nazad.

Image
Image
Image

Sledeca stanica Trst, IT, mislili smo se da idemo na Grose nesto nesto, Duka ce vam rec sto, ali smo odustali jer ja nisam ima adekvatne rukavice i nesto mi se nije pomijetalo :)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Specijalnu smo Coca Colu dobili od pola litra :)

Image

Jos po koja slika Trsta

Image
Image
Image

Kasnije smo se vratili u Sloveniju, i odlucili da vozimo uz granicu SI,IT prema Austriji. Ovdje vidjesmo da se banja odmorit :)

Image
Image
Image

I jedna memorable slika

Image

Necu da vam kazem kako se ovo mjesto zove :)

Image
Image
Image
Image
Image

Sledeca stanica Bovec i dobro zasluzeni rucak. Inace Bovec je fenomenalan, malo planinsko mjesto, ljeti od fun activities su dostupni Rafting, Jahanja konja i puno toga, kazu zimi da ima dobro skijaliste kilometar odatle. Takodje dok smo odmarali saznajemo da je nevrijeme u Austriji, i vec u Bovecu pocinje da bude namrceno, tako da ideja o nocenju u Austriji otpada, okrecemo se i picimo za Ljubljanu. A sada Bovec

Image
Image
Image

Voznja prema Ljubljani je bila fenomenalna, kao i cijela voznja po Sloveniji. Toplo preporucujem kao destinaciju. Putevi fenomenalni, prelijepi predjeli, mnostvo motociklista, ljudi koliko sam uspio vidjeti su jako fini i kulturni. Jednom rijecju odlicno. Tamo se definitivno vracam. Zao mi je sto nismo stali da napravimo par fotografija u Skofija Loku, prelijep grad.

Image
Image

Stizemo na par kilometara od Ljubljane, sad je vec mrak pao i nalazimo prvi smjesta u koji odlucujemo da prenocimo, jer se ispostavlja da sve blize gradu je ujedno i skuplje. Sjutra dan ide se na pice u Ljubljanu, ideja je da nastavimo do Maribora i tamo se nadjemo sa Rokijem i Detlefom, ali kao Austrija i to se mijenja, docim usled drugih razloga koje cu naknadno navesti :)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Dok smo odmarali, kolega Space predlaze posjetu TC-moto shopu u Ljubljani, i ajde da vidimo, jer svakako bi cekali Rokija i Detlefa u Mariboru. Kakav pozitivan zajeb :) ostali smo toliko da su Roki i Detlef vec stigli u Maribor i vise nije bilo smisla da mi krecemo tamo. Alis in wonderland, Senka u Delta City, ja u TC-moto :)

Image
Image

Za Spacea, inace jako popularan motor tamo

Image

Jos malo wonderland

Image
Image
Image
Image

Sa Rokijem i Detlefom se nalazimo na benzinskoj postaji na izlazu Ljubljane prema Mariboru. Poslije mojeg upoznavanja sa ekipom i malog odmaranja krecemo. E da, ja ne znam sto pricate vi za Rokija, nije los momcic casti mi, jos kakvi motor da kupi da volja bio bi top :)

Image

Brat je i suvise brz za blendu mog aparata

Image

Pa nastavljamo dalje, cini mi se da je ovo bio ulaz u CRO, Rupa

Image

Sledeci odmor, nedje u CRO, neka vi oni recu dje, ja se ne mogu sjetit :)

Image
Image
Image
Image
Image

Taj dan odlucujemo da odsjednemo u Karlobag, nalazi se odlican i povoljan smjestaj, kao i u Kozinama, motori se parkiraju u avliji i gazda ih zagradjuje svojim kolima sigurnosti radi, no dok pisem ovo razmisljam nesto, cije sigurnosti radi nam ona zagradi motore :)

Image
Image
Image
Image
Image

Navece se ostaje do kasnije, sala, vecera i kako sve to ide. Ujutro se rani na dorucak i polako krecemo, neki kuci, neki na medju stanicu. Ujedno kolega Space odlucuje da nas sretne taj dan.

Image
Image
Image

Benzinska stanica i prvi odmor negdje u CRO

Image
Image
Image
Image

Sledece odmaranju us odlicnu govedju supu na nekih 60 km od Neuma, nismo ni sasli posteno sa motora, Space nailazi iz toga smjera sa Azdajom. Refleksima munje i Chuck Norrisa, stopa motor u sred krivine, malo je bilo na prednji no vi on to nece priznat usled svoje skromnosti i bogami zaustavi se. Izbi jednoga konobara, spasi jednoga turistu od davljenja Snickers cokoladicom, opali zvaku nekoj turistkinji koja se zaljubi iz istija stopa, skide jaknu pa sjede s nama :) Ne slikah ga od pasega straha jer misljah da ga to deprimira :)

Image
Image
Image
Image
Image

Neum i tankanje gorivom

Image

Naravno Dubrovik je morao da se zabiljezi

Image

Lijepe li barke :)

Image

I jos po neka

Image
Image

Replika Milenijuma :)

Image

Granicni prelaz u MNE i naravno Rokija zadrzavaju. Specijalni tretman za povratnike :)

Image

Bogami ga pustise

Image

E sad smo vec kuci

Image

Radza ljublju Tigra, dace ga Detlef, dat :)

Image

Napomena, sve gore napisano i zabiljezeno, ujedno sve sto se desilo je bilo neplanirano. Sve smo dogovarali on the go i bilo je fenomenalno. Bez ikakvog pritiska da moramo nedje stic, vec smo isli dokle se ne umorimo, i shodno tome smo trazili smjestaj. Definitivno prefered way of traveling with a motorcycle from now on.
Last edited by djodja on 29 May 2010 19:36, edited 1 time in total.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Re: CRO,SI i malo IT 05 2010 2080km

Post by ice »

mislio sam da je samo 1 chuck norris, ali Space ga zajeba!! :lol: e ismijah se ka blesav zadnjem opisu njegovog dolaska u Neum :))
djodja, DUKA kapetane naš... bravo vi ga ambasadori putujuće kuće!! ovo je prelijepo bilo, a što se dogovora tiče najbolji su ti spontani
:clap:
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

Post by Danilo »

Bravo vam ga momci! Svaka čast za ovaj viteški poduhvat! :clap: :clap: :clap:
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Hehehe, Djole, stvarno si me iznenadio, okidoh se od smijeha, uprkos toga sto je sve napisano, istina, do poslednjeg slova... :)
Ja sam od ovih 2080km, odradio samo 520, ali su odlicni bili... Jadranska magistrala u HR, fenomenalna, jedino mi tesko pada povratak kad posle Debeloga Brijega udjem u Konik-Drzavu...
I kad stojim tesko me pratiti...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Lijepo bogomi, no se ja sada bojim ovog Ranka e' može poluđet tako.

Ako je vjerovat bečkim doktorima, konkretnije nekom Jakobu Morenu, koji keže: ,,spontanost je univerzalna ljudska osobina. S' gledišta evolucije čovjeka je – najstarija, ali zbog niza kulturnih i odgojnih mehanizama nažalost - najnerazvijenija.'' ;) onda naravno da je bilo dobro jer ste posegli za korjenima :mrgreen:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

stvarno svaka cast!
uvijek je najbolje kad se samo krene, bez puno razmisljanja!

stvarno lijepo...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

svaka vi cast nema sto..no djodja ne napisa da smo se sreli u cuveni garden..haha...salu na stranu svaka cast i zavidim vam jer ne mogah sa vama..ali bice prilike...sreli smo se u garden i na kratko popili pice..momci su bli umorni i nastavili do Pg...
DUKA
Grijač guma
Grijač guma

Post by DUKA »

odlicna voznja, super drustvo, ok vrijeme.

toplo prpurucujem sloveniju kao desteniaciju: mnogo dobre ceste, prelijepa priroda, a o kulturi u saobracaju necu ni rijeci.
Moram da pohvalim starog vuka Detlefa koji sa svojih 60tak godina na svome tigru stvarno svima pokazao kako se vozi
sve u svemu slazem se sa ljudima: ne treba se puno pripremati planirati i dogovarati se samo nadi slobodnoga vremena, sjedi i vozi.
kako steee, kako ste svi ?!?!
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

E, alal Vam vjera junaci :clap:
Svaka Vi cast (dala) ;)
Prelijepo!
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Svak čast junaci! :clap: :clap:

Odlična vožnja i destinacije,stvarno svaka čast!!
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Post Reply