Upoznavanje Francuske u nastavcima

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Upoznavanje Francuske u nastavcima

Post by velimlje »

Ovo je prvi putopis koji postavljam ovde , pa da prvo objasnim nekoliko sitnica , da shvatite lepse i ovaj putopis
Deo ovog i neki drugi putopisi su bili pre na nekom drugom mestu , ali sam , duga je to prica , sve obrisao .
Ne ocekujte od mene privatnih slika . To dali sam kupio zeni poklon , po meni ne spada ovamo . I verujte , uzivao sam na svim ovim putovanjima , i nije potrebna gomila nasih slika sa kezom broj 5 da bi vam to preneo . Ako postoje bar dve slike jednog pejsaza , verujte , ubacit cu onu na kojoj nema nas , tema je putopis , ne putopisac i njegova bolja polovina .
Ne ocekujte od mene slike hrane . Nikad u zivotu to nisam slikao , pa necu da pocnem ni sad .
Nikome ne namecem nikakva pravila , samo objasnjavam sta da ocekujete . Sve ima svoje . Da su i meni blize kafane pored puta negde u Srbiji , mozda bi gledao na to drugcije ... I ja volim pljeskavicu ...
I , najvaznije , ne ocekujte od mene da svaka dva dana svratim na ovaj putopis i zahvaljujem na pohvalama i komplimentima .
Nemojte pogresno da me shvatite , niko , pa ni ja ne postavlja putopis bez nade da dobije pohvale , i meni je drago kad se nekome moj trud svida , ali takvim postupkom samo vracam putopis na prvu stranu , a to nije fer do drugih .
Ja cu da svratim cesto , i uzivat cu u svim pohvalama i komplimentima , ali cu da odgovaram samo na pitanja , ako bude nekih , tako da vam se svima unapred zahvaljujem na lepim recima !!
Sa svakog putovanja imam bar 1000 fotografija , i trudit cu se da ubacim samo najlepse , ali svakako ne sve ...
Takode , ako je moguce , mislim da valja postaviti putopis odjedanput , inace ispada da pisac samo navlaci paznju . Sem ako javljanje nije sa puta oko sveta , to shvatam .
Znaci , ne namecem nikome ove poglede , ali verujem bilo bi lepse i lakse svima nama koji volimo da procitamo lep putopis kad bi se svi mi toga bar malo pridrzavali .
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Re: Upoznavanje Francuske u nastavcima

Post by velimlje »

Imam jos nekih putopisa , kad stignem podelit cu i to sa vama , a nadam se , uz Bozju pomoc , bice i novih .
-
Odlucio sam prvo da uradim Francusku . Meni je , iz Engleske to mnogo blize nego vama , a putnici iz nasih krajeva cesto produ Francusku ili obidu samo neke vaznije stvari , pa sam odlucio da ovim probam da vam dam neke ideje sta obici , ako vam se nesto sto smo mi videli svida . Ako odlucite da vidite nesto jer ste to videli ovde , bice mi drago . Ako mogu nekako da savetujem , tu sam.
Meni licno se Francuska izuzetno svida , raj za motore , a ima jos mnogo toga sto tek treba da tamo obidem , pa mozda i dogodine dodam nesto u ovu temu .
Prvo putovanje je bilo kolima , sa zenom i sinom , pa i ne spada ovamo , ali sam ipak odlucio da i to na brzinu obradim , cisto u nadi da vam dam neku ideju gde ici i sta videti u Francuskoj .
--
--
Nekoliko najosnovnijih informacija u vezi putovanja u Francuskoj
Culi ste verovatno , a i ja cu da vam potvrdim , putevi su fenomenalni , pogotovu u juznoj polovini .
Na autoputevima , van naselja , cesto se placa putarina , koja moze da se nakupi , pa uzmite to u obzir . Mada se mogu lako izbeci takvi putevi , u vecini slucajeva , ne uvek .
Hrana je odlicna . Ja sam malo probirljiv , ne volim da experimentiram sa hranom , ali generalno , ako idete skromno , ko sto smo mi to radili , moze jeftino da se prode . Ja uvek kazem da sve sto trebam je Patiserija , expreso kafa rano ujutro i motor ..
Mi se najcesce odlucimo za hotel Etap , mada ima malo jeftinijih , kao na primer Formula 1 , a hvala bugu , ako imate para , ima i dvoraca u najam … Inace Etap je oko 29 do 39 eura na noc za sobu ako planirate dovolno daleko unapred , a u vecim gradovima ili na kraci rok do 49 ili 59 eura ...
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Upoznavanje Francuske - prvi deo
Sva imena gradova i dvoraca pisat cu u originalu , jer ne pricam francuski , pa nisam siguran za izgovor , a i lakse cete jih tako naci na Googlu ako budete trazili ili planirali neki put u Francusku .
Ima jos jedan razlog zasto pominjem ovaj put. Moja zena voli da putuje , a ne voli motore . Posle ovog putovanja , sama je rekla da moramo da kupimo motor , da cesce odemo u Francusku. Tako je i bilo .... Tako da je i ovaj put , na neki nacin povezan sa motorima ....
Bilo je to 2007 godine , avionom smo otisli do Pariza i uzeli Rent-a Car odatle . Posto motora jos nema u ovoj slici , samo cu na brzinu ovo da obradim …
Prvi je bio Pariz , odlazili smo tamo kasnije Eurostarom iz Londona , ali Pariz ko Pariz , svi ga znamo , pa necu da vas mucim fotografijama . Sve u svemu , Pariz sam zasluzuje mnostvo fotografija , i opis , ali posto nikad nisam u Parizu bio motorom ...
-
Odatle smo otisli u dolinu reke Loare , obisli nekoliko dvoraca .
Prvo smo otisli do dvorca ili kako Francuzi kazu Chateau de Chambord u dolini reke Loare .
Taj dvorac je najveci i medu najlepsima od dvoraca u dolini Loare . A bio je izgraden za francuskog kralja Fracoisa I da mu posluzi kao kuca za lov ??? ::)
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
U dvorcu ima 440 soba , 365 kamina i cak 84 stepenista . Ali centralno mesto zauzima vrlo interesantno stepeniste sa duplom spiralom , tako da se kroz sva tri sprata nigde ne susrecu . U centru stepenista nalazi se vertikalni ‘’ bunar’’ koji je otvoren sa gornje strane na najvisoj tacki dvorca , pa sluzi kao prirodna razsveta . Postoje predpostavke da je to stepeniste , ako ne i citav dvorac projektirao Leonardo da Vinci
Kazu da je krov dvorca konstruisan tako , jer je kralj hteo da ga podseca na panoramu Carigrada .
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Dvorac je okruzen parkom od 52.5 kvadratnih kilometara !! i ograden je sa zidom u duzini 31 kilometar , pa ga to cini najvecim ogradenim parkom u Evropi .
Za vreme II svetskog rata , kolekcija muzeja Luvr , ukljucujuci Mona Lisa , cuvali su se u ovom dvorcu , a 22 juna 1944 u dvoristu dvorca pao je americki bomarder B-24
--
Obisli smo i dvorac Chenonceau , koji je , posle Versaja , najposeceniji dvorac u Francuskoj .
Dvorac je sagraden preko reke , cak je sluzio i kao most .
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Inace ovaj dvorac ima dugacku i komplikovanu istoriju , da vas ne davim , ali se sve svodi na to , da je neki tamo francuski kralj dao dvorac na upotrebu svojoj ljubavnici , a kad je umro , njegova zena izterala je ljubavnicu i sama usla u dvorac .
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Pa kasnije jos neke slicne intrige , vecinom su u njemu zivele zene , ljubavnice ili udovice . Izgleda su zene volele ovaj dvorac ... Pitam se zasto ??? Zaista mi nije jasno ;D
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Godine 1864 , skotlandanin Daniel Wilson kupio je dvorac svoj kcerci , a ona je u tradiciji proslih vlasnica dvorca , potrosila sve tatine pare , pa je dvorac prodat jos nekoliko puta , dok ga nije kupila familija Menier , koji prave cokolade , i oni ga drze i dan danas .
-
Inace , u citavoj Francuskoj cesto mozete da vidite dvorce koji nisu preuredeni u muzeje , i ljudi u njima zive , kao na primer ovaj
-
Image
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
Odatle smo krenuli prema oblasti Dordogne , gde se na vrlo malom prostoru mogu naci mnogi interesantni dvorcevi , tvrdave i stara srednjevekovna naselja , pa smo se tu vracali svake godine posle ove posete .
-
Recica Dordonja je bila granica izmedu Engleske i Francuske u takozvanim stogodisnjim ratovima od 1337 do 1453 , pa se na ‘’Engleskoj’’ juznoj strani reke nalazi Chateau de Castelnaud-la-Chapelle
-
Image
-
-
Dvorac ( vise tvrdava nego dvorcevi Loare .. ) se nalazi na uzvisici iznad reke , privatno je vlastnistvo , bio je u rusevinama pre stotinjak godina , savrseno obnovljen, a u samom dvorcu nalazi se izuzetna kolekcija srednjevekovnih opsadnih sprava
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
pa sam i ja morao da probam kako to radi ;D
-
Image
-
-
A do dvorca nalazi se divno malo selo
-
Image
-
-
Inace , sa dvorca moze da se vidi , sa preke strane reke dvorac Marqueyssac , kojeg smo obisli 2009 i dvorac Beynac , kojeg smo obisli ove godine . To je nekad bio neprijateljski dvorac ..
Ovo je pogled na Beynac
-
Image
-
-
Odatle smo preko sela La Roque-Gageac , u koje se takode vracamo svake godine posle toga ...
-
Image
-
Image
-
-
krenuli prema Rocamadour-u
Rocamadour je selo na predivnoj lokaciji , crkva i dvorac na ivici litice , a selo u dolini izpod . Nekad je to bilo vazna stanica na putu za Santiago de Campostela u Spaniji .
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
Sledece sto bi hteo da pomenem je kanjon reke Tarn sa selom La Malene
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Inace , to je samo deo kanjona , nazalost nismo imali vremena da obidemo kanjon citavom duzinom ...
-
Odatle smo krenuli preko poznatog viadukta Millau , koji je inace najvislji most na svetu , visine 343 metara ....
-
Image
-
Image
-
-
Posle toga pozadinom provincije Provans
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
prema Monaku , gde smo planirali da pogledamo Formulu 1
Noc pre trke otisli smo u neki sport bar u Monaku , zaboravih ime , gde sam sedeo bukvalno izpod palice Segeja Bubke , a nedaleko sam u vitrinama pored kaciga svih velikih trkaca auto i moto sporta nasao i onu koja me je interesovala ... 8)
-
Image
-
Image
-
inace , sam bar nalazi se u samoj luci Monaka , pa je i ovaj mali brodic parkiran na sto metara ..
-
Image

-
Formulu smo gledali sa najjeftinijeg mesta u Monaku , poznatog kao sektor Rocher , koji se nalazi na vrtoglavoj strmini izpod samog dvorca vladajuce porodice Monte Karla .
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Odatle smo se preko Italije , Svajcarske i Nemacke vratili do Pariza , i kuci , ali kako to nije deo ove teme , a isli smo kolima , preskocicemo to .
Samo cu da izdvojim poznate vodopade na reci Rajni kod svajcarskog gradica Schaffhausen . Inace to su najveci vodopadi u Evropi .
-
Image
-
Image
-
-
Takode , dolina Rajne i Mosela u Nemackoj , gradic Trier , svaka pohvala , vredno obilaska ...
-
Inace , deo puta kroz Francusku je izgledao nekako ovako ...
-
Image
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
Upoznavanje Francuske , drugi deo , godina 2009
U zelji da ubidemo malo vise Francuske , ovog puta bez sina , te zime smo kupili motor , i zeljno ocekivali prvi duzi put.
U toj zelji da sto vise vidimo , malo sam se presao , jednostavno je tesko videti sve izplanirano i jos proci svu kilometrazu za taj dan. Covek uci dok je ziv .. Dogodine ce da bude bolje ...
Prvi dan
Posle ranog ustajanja , voznje iz Londona po mraku , rano ujutro smo stigli do trajekta Dover - Calais , upakovali motor na trajekt
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
i pravac u selo Étretat na severu Francuske . Selo se nalazi u zalivu , obrkruzeno sa obe strane sa liticama , koje je more oblikovalo vremenom u predivne formacije . Cak je i poznati slikar Clod Mone ( Claude Monet ) napravio nekoliko slika kamenih formacija
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
jedna slika uzput ..
-
Image
-
Posle kratkog zadrzavanja otisli smo do manastira na otoku Svetog Mihajla ili francuski Mont Saint-Michel
Istorija tog manastira je podugacka , pa nema smisla da ovde duzim , samo da vam napomenem da je u vreme vlade Engleza nad severnom Francuskom manastiru poklonjeno izmedu ostalih imanja i otok , slican , ali manji u Kornvalu ( Cornwall ) u Engleskoj , gde je uradena kopija , doduse manja koja se zove Mount ( engleski ) , a ne Mont ( francuski ) Svetog Mihajla ...
Inace lokacija samog manastira i citav otok je kao iz bajke , bez preterivanja . Nezaobilazna destinacija u Francuskoj .
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Odatle smo otisli na spavanje u jedan od Etap hotela . Pominjem to iz razloga sto smo tamo sreli grupu motorista iz Italije , koji su nasli dobar nacin kako da jeftinije putuju ...
Grupu motora , od maksi skutera , KTM Adventurera , BMW K1200S , Suzuki GSX-R ( sarena grupa ... ) pratio je mali kamionet – hladnjaca kojeg vidite u pozadini , sa kojim su prevozili kobasice , sirove i slicne proizvode iz svog kraja , reklamirajuci tako uz put , a za to su , hvala bugu , imali bezplatan prevoz njihove prtlage , plus pokriven dobar deo troskova spavanja i goriva .... Ljudi se snasli ... *351
-
Image
-
Taj dan smo presli bar 700 km , trajekt , dva duza razgledanja , i bilo mi je potpuno jasno da sam zaj ... sa planom , ali bilo je vec kasno ..
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
Drugog dana prvo smo obisli dvorac Plessis-Bourre , jedan lepsih dvoraca koje mozete videti u tom podrucju .
-
uz put prosli smo kroz jedno selo , ne secam se vise imena ..
-
Image
-
Image
-
Dvorac Plessis Bourre izgraden je za samo 5 godina , od 1468 do 1472 , a izgradio ga je ministar finacija kralja Luisa XI - mora da je ta drzavna kesa bila malo ‘’busna’’
Dvorac je danas otvoren za posete , u privatnom je vlastnistvu , i sta je redko , pogotovu za toliko zdanje , porodica koja ga drzi , i zivi u njemu ...
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
uz kratko stajanje na nasipu reke Loare
-
Image
-
Image
-
-
stali smo kratko u gradicu Saumur
jako lep gradic , centar Nacionalne skole za obuku konja . Tu je i tenkovski muzej , u kome je 850 eksponata . Da smo imali vremena , to bi me inace interesovalo.
-
Image
-
Image
-
-
Inace , kad smo polazili na put , znao sam da ce taj dan da bude Moto GP trka , ali nisam mogao ni da razmisljam da planiram gledanje iste . Toliko sam se vise obradovao , kad mi je zena , prolazeci pored nekog kafica , pokazala da je TV namesten na trku . Usli smo da pogledamo kraj , i taj dan mi je odmah bio lepsi , Rossi je pobedio ... *565
-
Image
-
Image
-
Image
-
posle toga , pogledali smo i gradic ...
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
poslepodne svratili smo i do dvorca Montreuil-Bellay
da se ne ponavljam previse , ima toga jos , necu da hvalim dvorac , pogledjte sami slike , samo da vam obratim paznju na psa cuvara lencugu i njegovu kucicu ... ;)
-
Image
-
Image
-
odatle je i moja momentalna slika za moj avatar
-
Image
-
-
Inace , u sklopu se nalazi i dvorac , i seoska crkva , podrumi za vino i slicno . I taj dvorac je u privatnom vlastnistvu , familja koja ga drzi proizvodi i vino pod istim imenom , i cim udete nude vam casicu vina na degustaciju , ali nisam mogao da probam jer je taj dan ostalo jos poprilicno voznje do hotela ( pogadate .. )
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
pre no sto cemo da odemo , cak se i pas lencuga , pardon , cuvar probudio
-
Image
-
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
-
Sledeci dan , prvo smo obisli gradic Brantome , koji se nalazi vec u oblasti Dordogne , nazvanoj tako po reci koja prolazi kroz nju.
Citav taj kraj je poznat po kucama koje se nalaze delimicno u steni koja se izkopa iza prdnjeg zida , a ako nista drugo , ono se te ‘’pecine’’ upotreblavaju za ostavu i skladistenje , najcesce vina ...
Inace sam gradic Brantome nalazi se na otocicu koga pravi reka Dronne , pritok Dordonje i manastir u gradicu osnovan je cak davne 769 godine . Osnovao je Charlemage ( jel’ Sarlamejn srpski ? ) , a godine 848 i posle 857 srusili su je Vikinzi . Sta su oni tu trazili , nije mi jasno .. Posle toga manstir je obnavljan jos nekoliko puta , a crkveni toranj broji se medu najstarijima u Francuskoj ...
Tokom pripreme ovog teksta , procitao sam da su Vikinzi nekad drzali Bordo , pa mi je sad jasno kako su dosli dovde ....
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
u tom gradu pojavio se i ovaj motoric , samo sto me nije zablokirao ::)
-
Image
-
Image
-
-
Odatle smo krenuli prema gradicu Sarlat , koga smo propustili prosle godine , a uz put stali u selu Les Eyzies-de-Tayac u kome se nalazi ovaj simpatican hotel Cro Magnon . Po nazivu hotela zakljucujete da se u okolini nalaze nalazista kromanjolskog coveka i vrlo poznate pecine sa crtezima iz praistorije ..
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Gradic Sarlat-la-Caneda , krace poznat kao Sarlat
Taj gradic poznat je po tome , sto je nekom igrom slucaja i istorije , ostao takoreci nepromenjen od 14-tog veka , i citavo selo je obnovljeno zaista perfektno i uvek je puno turista
Ako odlazite u taj deo Francuske , obavezno svratite , bar na kratko ...
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Inace , u tom gradu je , na parkingu motora bilo nekoliko interesantnih masina
-
Image
-
-
, izmedu ostalih i neizpunjena zelja moje zene ... :D
-
Image
-
-
Last edited by velimlje on 07 Jun 2010 00:06, edited 1 time in total.
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
Sledeca destinacija , nedaleko , nam je bio dvorac Marqueyssac , jos jedna destinacija koju smo propustili na proslom putovanju , a ostalo je jos neko i za ovogodisnje putovanje , o tome kasnije .
Odatle se pruza predivan pogled preko doline na dvorac Castelnaud , pa sam bacio pogled sa zumom , da vidim ako mi je neko dirao ratne sprave :D
-
Image
-
A moze da se vidi i Beynac et Cazenac , koga smo obisli ove godine
-
Image
-
-
Sam dvorac Marqueyssac i nije nesto drugo od vece kuce , kao dvorac neinteresantan , ali se na citavom grebenu brda sire vrtovi , za koje kazu da su medu najlepsim na svetu .
Dvorac je izgraden u 17 veku , a vrtovi su dogradivani nekoliko puta , najozbilnije oko 1860 godine , kad je tadasnji vlasnik zasadio 150000 tzv. boxwood drveca , koje se lako oblikuje , sto mozete da vidite i na slikama . Pored toga zasadeno je jos mnostvo drugih biljaka , postavljeno 5 kilometara staza za setanje , konjska staza itd
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Iz vrtova smo uhvatili i pogled na La Roque-Gageac ,
-
Image
-
Image
-
-
sad vec nase standardno odmaranje uz rucak i hladno pice u tom delu Francuske , a taj dan nam je pogotovu dobro doslo , jer nas je ko da smo englezi , sunce drmnulo malo jace . A zahvaljujuci mom losem planiranju , trebali smo da predemo jos 350 kilometara do spavanja , uz koje nas je pratila uluja , grmljavina i jak vetar , a 10 minuta posle ulaska u hotel otvorilo se nebo .. valjda je neko odozgo proverio da smo prvo stigli na nase odrediste ...
-
-
Last edited by velimlje on 07 Jun 2010 00:07, edited 1 time in total.
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
-
Sledece jutro probudili smo se u gradicu Carcassonne
Brdasce na kome se nalazi stari grad bilo je utvrdeno jos 100-te godine pre Krista od strane Rimljana . A kasnije grad su drzali razni kraljevi i nacije .
Za vreme Napoleona , grad je brisan sa spiska utvrdenih tvrdava , i poceo je da propada , pa su cak pomislili da ga sravne sa zemljom 1849 godine . To je izazvalo revolt medu strucnjacima , pa su 1853 poceli sa restauracijom .
Ni danas nisu svi zadovoljni tom restauracijom , jer su navodno krovovi u tom delu Francuske drugciji , ali se svi slazu da je celokupan rezultat fenomenalan
Karkason cini srednjevekovni gradic na vrhu brdasca , okruzen dvostrukim utvrdenjem na kome ima ni vise ni manje nego 53 tornja !!
Zbog velicine citavog utvrdenja tesko je neprofesionalcu uhvatiti sve u objektiv , pa mi dozvolite da postavim ovde link za divnu nocnu fotografiju utvrdenja
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... x_pont.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
A evo kako smo to uspeli da vidimo mi
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Odatle smo , preko tzv. Katarskih zemlja ,
-
Image
-
Image
-
-
podrucja u kome su ziveli Katari ( ko je citao knjige Dan Brown-a , znace ) produzili prema kracem ali zasluzenom odmoru na plazi u St. Cyprien-u
Necete da mi zamerite , u kupacima i nisam neki prizor za gledanje , pa samo da podelim sa vama malu kafanu nedaleko plaze , gde smo odlazili svakodnevno na kafu . Nezna se ko je gazda kafane , brkati Spanac ili macor :D
-
Image
-
Image
-
Image
-
Obacit cu samo dve slike , pogled na plazu iz hotelske sobe , rano ujutro
-
Image
-
Image
-
-
Last edited by velimlje on 07 Jun 2010 00:10, edited 1 time in total.
Post Reply