Susret Stromera u Slavoniji

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
ZoranM
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom 650

Susret Stromera u Slavoniji

Post by ZoranM »

Polazak iz Podgorice je bio u petak ujutro oko 6:30 casova.Preko Sarajeva gdje smo se vidjeli sa nasim Hogarom i Helgom produzili preko Zenice,Doboja,Samca, Osjeka stigli u Karanac pored Belog Manastira.Panto odvozio 630 km, a ja manje jer je on krenuo iz Budve.
Par slika od tog dana.

Image

Image

U Karancu se polako okupljala ekipa.Pola ih je stiglo u petak vece kad i mi,a druga polovina sjutra.
Smjestaj,vecera,tamburasi do dugo poslije ponoci.

Image

Ujutro za dorucak kulen i ostali domaci specijaliteti,

Image

Image

Image

Poslije toga okupljanje u etno selu koje su oni vrlo zanimljivo napravili.
Male kucice opremljene originalnim stvarima iz perioda prije stotinjak godina.
Brijacnica,kafana,stolarska radionica,kovacnica,kuca i ostava i jos mnogo toga iz proslosti.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Poslije rucka obilazak Baranje,voznja nekih 60-tak km.Obisli smo Kopacki rit,Batinu i spomenik cuvenoj bitci iz 2.svjetskog rata na mjestu gdje je Crvena armija uz strahovite gubitke forsirala Dunav.Poslije toga odlazak na vidikovac izna Belog manastira odakle se u daljini vide Srbija i Madjarska.Pejzazi su prelijepi i vide se prelijepi bregovi sa vinogradima.Tu su nas pocastili sa rizlingom za koji smo zakljucili da je puno bolji od svih ovih koje pijemo iz flase.Domaci Baranjski.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Uvece za veceru specijaliteti iz tih krajeva.Fis paprikas i suseni krapovi peceni pored zara.Za pice to vece opet onaj rizling i tom poslu smo ja i Panto azurno pristupili.Festa je trajala do 3h poslije ponoci.
Stromera je bilo gotovo iz svih krajeva bivse zemlje,a gotovo je nevjerovatno koliko su paznje poklonili nama dvojici.Zakljucak je da su Crnogorci i pored svega sto se nadogadjalo u zadnje vrijeme i dalje omiljeni.
Svi su pitali za Nika iz Bara i Gorana 69 koji su njihovi stari drugari.Bilo im je zao sto nisu tu i zamolili su nas da ih pozdravimo, a izvjesne zenske osobe da ih i poljubimo (sto naravno otpada jer ja i Panto ne mozemo ljubit muskarce).

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Zadnjih par slika je u povratku kroz Slavoniju.Na jednoj od njih vide se na polju table sa upozorenjem da su tu minska polja.To je ostatak od rata.Jedan od stromera iz Osijeka je sef tima za razminiranje pa nam je detaljno pricao o tome.
Od prilike imaju posla jos godinama.
U povratku smo imali mali problem evo o cemu se radi
Daleke 1984.g sam sluzio vojsku u Belom Manastiru.Poslije oprostaja sa svima odlucimo ja i Panto da prodjemo pored moje kasarne da ponovo vidim mjesto u kojem sam proveo vojni rok.U prolasku pored kasarne,posto sam vozio prvi,vidim da je rampa podignuta i da na kapiji nema nikoga.Pomislio sam da je kasarna napustena dao desni zmigavac i nas dvojica udjemo pravo u kasarnu,uhvatimo krug i budemo u momentu zarobljeni.Napravila se opsta uzbuna.Optuzili su nas za upad stranaca u vojni objekat.Drzali su nas u ropstvu tri ipo sata.Prvo nas je ispitivala policija iz Osjeka a onda je dosla i vojna policija i istrazitelji iz Vinkovaca koji su udaljeni nekih 60-tak km.Na kraju su nas pustili na jedvite jade.Slike tog dogadjaja nemamo jer bi bilo mnogo jada da smo u cijeloj toj situaciji uzvadili i foto aparate.Povratak je bio preko Tuzle i Sarajeva gdje smo spavali.Uvece i ujutro smo obilazili Sarajevo a ujutro krenuli preko Jablanice i Mostara nazad.
Od Sarajeva do kuce smo vozili po katastrofalnom nevremenu.Uz par kracih zaustavljanja uvece smo stigli kuci.
Sve u svemu fantastican provod,izvanredno druzenja sa Stromerima iz svih krajeva i besprekorna paznja Hrvatskih domacina.Iduci susreti ce biti u organizaciji Slovenaca na Bledskom jezeru 2011.g.
Putovati je dva put zivjeti...
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: Susret Stromera u Slavoniji

Post by sLowRider »

Svaka cast meraklije!
P.S. Vazda li je najbolji provod za NLB astal :lol:
Hold your horses, man
Freeride
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Dobro su vas pustili :D Aj nek ste se s andjelima vratili!!! Svaka cast!
DUKA
Grijač guma
Grijač guma

Post by DUKA »

bravo momci!!! :clap:
zao mi je sto nijesam bio!!!
kako steee, kako ste svi ?!?!
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Svaka cast!Vi se dobro provodite :clap:

Uf kako dobro izgledaju ovi Stromovi u liniju :shock:
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Odlična tura momci, kao što je kolega Slowrider rekao, najbolji provod blizu naših....

A što se tiče vojnog isleđivanja, fenomenalna priča, da li su na kraju popustili i bili prijateljski sa vama, ili su glumili tough-guys cijelo vrijeme?

Slowrider i ja tako zalutasmo u jednu karaulu prošli vikend, ka' da smo došli na kafu su nas tretirali, samo što nam priganice nisu uvalili....

Pozdrav
A gdje ide ovaj put.......
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Odlicno, svaka cast. A ja se cudim sto nisi bio na Hvar, no ne mos svuda stic (i utec)... :D
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

E baš mi je drago da Vam se svidio moj rodni kraj!!

Mala primjedba:Karanac je u Baranji,ne u Slavoniji.

Svaka čast za vožnju,a sad mi recite kako su Vam "auspusi" izdržali posle sav taj kulen i fiš paprikaš? ;) :lol:
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

Post by Danilo »

:mrgreen: Znači, kao ubačeni elementi htjeli ste da izvedete diverziju u kasarni. :o To je bio cilj misije, tako dakle! :twisted: Dobro je momci što vam nisu oduzeli motore na provjeru, da utvrde da li prva registracija glasi na Bijeli Manastir. :lol: :lol: :lol:
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Vi ste ih,zaista,na prepad uhvatili! Udarili ste im dje se nijesu nadali...hahahah...Salu na stranu,dobro ste prosli,sa vojskom nema zezanja.Odlicna tura ljudi,svaka cast!
14:23
Post Reply