CH....Oberpas...Furkapass...Grimselpass....

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Charuga
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: ZX-10R

CH....Oberpas...Furkapass...Grimselpass....

Post by Charuga »

Nastavak predhodne teme...

http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =16&t=2527" onclick="window.open(this.href);return false;

Upravo sam popizdeo...bem i Nemacku i Spaniju...sa puta sam dosao sa 165 slika.....100 je nestalo u kaficu dok sam gledao utakmicu....posto su svi hteli da vide slike ja sam popusio.....100 slika.....ceo dan sam vozio i stajao da bih Vam preneo dozivljaj i sada ce morati da bude bedan.....j.... mi ...pas m.... ako jos nekome dam nesto u ruke....

Put je bio izuzetno naporan presao sam oko 470 km....non-stop sam razmisljao sta napisa Velimlje...nije tvoj motor za to...mozda je u pravu....
Uglavnom ja sam danas proveo jedan od najlepsih dana u zivotu....iza svake krivine mogao sam da stanem da napravim sliku.....razmisljao sam o svima Vama koji niste samnom svaki put kada bih se dvoumio dali da stanem...ali sam stajao i slikao i na kraju popizdeo sto nemam 2/3 slika...prvo sam hteo da odustanem od putopisa ali cu ga ipak napraviti osakacenog veceras.....videcete bar deo lepote koju bih Vam pozeleo da licno obidjete.....

Polazna tacka danasnjeg izleta:

Luzern,
glavni grad kantona Luzern, sam grad ima oko 76.000 stanovnika a sa okolinom od 17 opstina oko 200.000 stanovnika.
Zbog svog polozaja na reci Luzern i u podnozju Pilatusa i Rigi u Svajcarskim Alpima kao i zbog mnogobrojnih turistickih atrakcija ukljucujuci i most Kappelbricke koji je sagradjen u 14-om veku proglasen je za jednu od top 5 destinacija u svetu 2010 od strane TripAdvisora.

Image

Image

Image

Image

Put nastavljam u pravcu grada Zug koji je glavni grad istoimenog kantona i nalazi se na severoistocnom uglu istoimenog jezera a u podnozju Zugerberga (1039mne),

Image

Autoput vodi u pravcu Ciriha da bih se ja odvojio suprotnom stranom Ciriskog jezera i obalom vozio prema Sargansu koji pripada kantonu St.Galen pa prema Churu najstarijem gradu u Svajcarkoj koji datira jos od ranog kamenog doba kao naseobina,
Taj Alpski grad je terminal vaznih zeleznickih ukrstanja izmedju Nemacke,Francuske i Beneluxa.....od Jula 2008 je pod svetskom bastinom UNESC-a...
U okolini grada se nalaze mnogobrojna poznata odmaralista kao sto su Klosters, Bad Reganz itd..itd...
Ja put nastavljam prema Cazisu u brdima.....

Image

Image

Image

U tom predivnom okruzenju nalaze se mnogobrojne klinike izmedju ostalog i psihijatrijska Beverin gde neki Svajcarci dolaze da se lece od svakodnevnog stresa....to mi bas nije bilo najjasnije????

Image

Image

Kada pogledate kartu tih 450-470 km i ne izgledaju tako strasno...pogotovo prvi deo.....napominjem da sam se u Cazisu tj.Thusisu zadrzao i na klopi i u uzivanju...slike nemam.....
Ali sam odatle nastavio prema Disentisu i izvoru Rajne...ni tih slika nemaaa.....

Image

Ova je iz tih krajeva ali mi je zao sto nema slika sa vidikovca itd.....to je pre Disentisa...

Image

Put je uzan i pogodan za enduro motocikle na mnogim mestima nema asfalta ali su radovi u toku......Svaki minut je fenomenalan...priroda je fantasticna a miris planine...je nezaboravan.....preskocicu dobar deo voznje...zasto da pisem o njemu kada nema slika ima sve na netu.....presao sam preko Oberpasa misleci da je prelaz Furka......koji je tek dolazio pa posle njega Belvedere i glecer.....pa prelaz Grimsel.....nezna se sta je lepse od cega......na kraju fenomenalan asfalt pun krivina.....nalozio sam se kao majmun do da kazemo kuce......da bih gledao tekmu....sada se kajem zbog toga....kostalo me mnogo zabelezenih uspomena.....mozda je to znak da treba ponovo proci tuda.....ako neko bude raspolozen da dodje zajedno cemo tuda.....

Toliko sam besan da nemogu da pisem...za sada postavicu samo slike sto su ostale.....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Na putu sam sreo mnogo ljudi na dva tocka...druzili se...slikali jedni druge......slikao i nna kraju razocaranje...nadam se da i ovo malo moze da vam prenese bar deo dozivljaja....... :-\
Last edited by Charuga on 08 Jul 2010 11:02, edited 1 time in total.
Image
.................... Jednom GREEN EVERGREEAN ..................
Charuga
Grijač guma
Grijač guma

Re: CH....Oberpas...Furkapass...Grimselpass....

Post by Charuga »

Nazalost...slikano je ...pokusao sam sve...nema sanse.....

Odjutros sam se malo splasnuo...definitivno sam odlucio da cu ovu turu ponoviti...ne samo zbog slika vec i zbog fenomenalnog dozivljaja.....par slika sam obradio pa evo kako izgleda...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Image
Charuga
Grijač guma
Grijač guma

Post by Charuga »

Image
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Rekao sam vec na onom drugom forumu , ali nikad pohvale dosta ...

Hvala ti za slike i putopis !!! FENOMENALNO !!!

Cekamo nove dozivljaje :clap: :clap:
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Ne znam šta je bilo na ostalim slikama, ali na ovim što sam vidio ... pa, recimo da mi je ruka skroz mokra od bala što sam ih čistio gledajući ove predjele. Kakve krivine, ušu dalo za neku jednocilindričnu mašinu :twisted:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Kolega svaka cast, na R-u tolika kilometraza je zaista zavidno :clap:

Mogu samo da zamislim osjecaj kada si shvatio da hvali stotinak slika sa aparata, ali rekao si zivu istinu, to je samo znak da treba tamo treba opet da odes :)
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Svaka čast :clap:

Kad smo već kod fotoaparata: koji ti je ovo fotoaparat? :) Jesi li ove fotke što dotezao u fotošopu ili ovakve izlaze direktno iz njega? :o
Dovoljno da pogledam plavetnilo neba pa da zakukam "hoću i ja ovakav aparat" ;)
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

sve osim :clap: je suvisno
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
veskotg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena može biti sa sela.
Motor mora bit iz Japana(ne pored Andrijevice).

Post by veskotg »

Što meni jednom prilikom reče Ice,ali za kraaatko putovanje,ovo je mnogo opasno:čovjek se udubi u razgledanje ove ljepote :clap: :shock: :clap: :shock: :clap: ,da lako može da izgubi kontrolu.
Svaka čast za slike,sve je EXTRA. :clap: :clap:
Ja sam planirao da idem kroz Italiju,sa sjevera na jug,ali svi jjunaci :? :? nikom ponikoše i mene samog ostaviše. :cry: :pray: :cry: :pray:
every second,every minute,every day I was lost
didn't understand which road to take
by the time I'd answer one question in mind
another ones ready to takes its place
peoples always tried to give me some kind of advice
it never made any difference really..
ZoranM
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom 650

Post by ZoranM »

Umijes pravit slike..Steta da su ti ih urnisali..Skola sa drugi put..
Ocu li se ja ikad domoc ovih Alpa.. :?: :?:
A ocu da .ebe oca , kad tad.. :shhh:
Putovati je dva put zivjeti...
Post Reply