Rasprodaja Moto Morini

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Rasprodaja Moto Morini

Post by OBIS »

http://www.moto.it/static/upl/mod/modul ... aperte.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Cijene izgledaju privlacno za nove modele. Valjda treba da se popuni formular i uz njihovo odobrenje moze da se kupi motor po ovoj cijeni 23 i 24 jula.

Sumnjam da ce neko od nas da ide tamo po motor ali stvarno su spustili cijene, cuopaju se iz bankrota dok cekaju da ih neko kupi...
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: Rasprodaja Moto Morini

Post by Space Director »

Kako to da su oni blizu propasti.
Koliko su ustvari kvalitetni njihovi motori?
I kad stojim tesko me pratiti...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Dosta su kvalitetni. Uglavnom se radi o vrhunskim komponentama, no tu je nešto drugo u pitanju. Naime fabrika je počela sa radom 2005 godine (da, Moto Morini je ime od 1937 godine, ali od početka devedesetih nema ih na sceni tako da možemo slobodno da pričamo o novoj fabrici) i kao mala manafaktura čine potez neuobičajen za današnje vrjeme, razvijaju sopstveni agregat. Uz sopstveni agregat i sopstveni ram imamo autentični Moto Morini proizvod na koje su dodate uglavnom vrhunske komponente. Taj razvoj je koštao, takođe je trebalo uložiti i u prodajnu mrežu i u ... Mnogi su već i zaboravili na ime Moto Morini, pa je praktično ispočetka trebalo stvarati novi imiđ. Mala nezavisna manafaktura koja je još uvjek u kreditima zbog početka rada jednostavno nije u stanju da preživi krizu. Jedno od rješenja je da Moto Morini postane djelom nekog velikog kongleromata, ali ni velikima baš ne ide u zadnje vrijeme. Brat premijera Italije, čika Berluskoni prije mjesec dana je ponudio da kupi fabriku, ali su iz Moto Morinija odbili tu ponudu ne želeći da ima spas bude takav novac kakv je gospodina Berluskonija 8nisu u saopštenju precizirali kakav je to novac). I onda je došla ova ideja da se prodaju praktično po cjeni koju košta fabriku ne bi li bar poslovanje održali na pozitivnoj nuli i tako produžili opstanak dok ne nađu trajnije rješenje.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

prije ja mislim da su ovo zaostali neprodati modeli , kao sto sve fabrike rade, imate po ovim cijenama i ktm , al od prosle godine zalihe , mada opet ko zna, i iskreno mislim da nisu kvalitetni previse, ona dva sto su u cg crkla su od stojanja vanka, zamislite kad date 15 000 za nesto da crkne od stojanja vanka, pa za te pare sa tim komponentama ocekujem i djecu da mi cuva
risk,is what makes life worth living.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

sad malo bacih pogled, model y 2007 9.5 za 3000 dzabaluka pa da je i 10 godina star , spakovan je i nov ;p bil ko uvezao koji model da nadjem nacin da ga dovedem ?
risk,is what makes life worth living.
OBIS
Grijač guma
Grijač guma

Post by OBIS »

Bas nesto razmisljam i gledam cijene polovnih motora, ko ima novca sada moze da kupi sta hoce, cijene su pale bas nisko samo sto izgleda da je prije 2 godine bilo lakse nac 15 hiljada nego sad 3. Kriza se produbljuje ova zima ce biti interesantna. Sjecam se rijeci jednog mudrog coek prosle godine koji kaze "ko przivi ove godine najebo je sledece"

PS. isao sam da gledam Moto Morinija juce, moram priznat da je motor komad, cupa ludacki a i fantasticno izgleda, sama masin i svi oni glavni djelovi koji cine motor izgldaju bomba ali utisak kvare bukvalno neke sitnice koje mnogo znace: sami prekidaci su nekako losi, zguljena farba sa posuda za glicerin, korodirane kukice koje drze kociona crijeva i ostale sitnice i plastikice kojih ima malo. Najljepsi V2 zvuk koji sam cuo i sa fabrickim izduvima, ekspolzivan nevjerovatno sto mu je i glavni plus, vjesanje se ponasa veoma dobro ali i pored toga motor je veoma tezak za upravljanje kroz grad i plus grije kao rerna....

Motor mi se svidja ali mislim da nije za mene...
OBIS
Grijač guma
Grijač guma

Post by OBIS »

Samo da vas obavjestim da su svi Moto Morini prodati po onim cijenama navedenim gore. Rasprodaja je zavrsena 24 jula po principu ko prvi posalje zahtjev njemu motor, inace bilo je dovoljno poslati ispunjenu formu faksom da bi rezervisali motor...
Bila je to dobra prilika...

http://www.moto.it/news/vendute-tutte-moto-morini.html" onclick="window.open(this.href);return false;
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

bila moj kolega...dobra i pre dobra..ali kad se nema vremena(citaj novaca) onda ti je svaka prilika preskupa i nemoguca misija... :?
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Moto Morini se vraća na scenu. Poslije godinu dana ne postojanja na 75-u godišnjicu postojanja imena Moto Morini vrećaju se sa modelom Rebello. Kakav je to model još ne znam (osim da za pogon ima dobro poznati agregat od 1.200 kubika i 130 KS). Obnovljena je i proizvodnja modela Corsaro i 1200 Sport
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Post Reply