Kolasinski saobracajni red i disciplina

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Re: Kolasinski saobracajni red i disciplina

Post by Galiot »

Sličnu situaciju sam imao u HN,gdje smo "poznanik" i ja došli motorima do službenog lica i pitali ga gdje smijemo da parkiramo motore,jer je auto parking bio pun. Sledeće što smo čuli je bilo: "Šta se Ti praviš pametan,daj dokumenta!". Ovaj moj "poznanik" je vrlo dobro procijenio šta će biti i pravovremeneo reagovao ( čitaj: odmaglio je! :D ).Ja nisam imao dovoljno "manevarskog prostora" pa sam ostao sa službenim licem,a pošto mi do tad još nije bila gotova nova saobraćajna dozvola,uskoro sam bio proglašen za glavnog "prestupnika" u gradu i sa dotičnim službenim licem sam morao čekati dolazak interventnog voda. Došao je i interventni vod,prvo su mi malo pretili,pa malo hteli da me mlate,pa opet malo vikali na mene pa onda smo svi skupa čekali dežurnu saobraćajnu patrolu. Došli su i oni,pogledali su dokumenta koja sam imao kod sebe i rekli da je to sve ok,imao sam sve uredno plaćeno-kako registraciju tako i osiguranje,samo mi MUP nije izdao novu saobraćajnu dozvolu. Policajac koji je došao je rekao da nisam u prekršaju,jer ja sam što je do mene sve uredno odradio,i da smijem da se vozim jer nisam ja kriv što MUP-u treba 10-ak dana da izrade saobraćajnu. Međutim,ta konstatacija se nije svidjela prvom policajcu i interventnom vodu pa su mi prišili da sam prije 15 minuta obišao kolonu vozila preko pune linije na glavnom putu kod restorana Belvedere! Nije pomagalo nikako uljudno objašnjavanje da ja stojim kod Gradske Kafane već preko sat vremena,pa interventni vod je već tu preko po ure!
Elem,da ne dužim,htio sam da napišem,da sve zavisi od pojedinca tj,do tog saobraćajca,kako se njemu trefi u tom momentu.
"Poznaniku" su tako,to je najsvežije,uzeli vozačku,nije ga ni pogledao policajac,a kamoli da ga je saslušao tj,nije ni prekidao da priča preko mobilnog telefona . Njegov nadređeni je posle na to rekao: "a verovatno ga je neko iznervirao pa si mu uletio"! Ali dozvola je otišla " na čuvanje" na 2 mjeseca ...

Toliko o "redu",sad malo "disciplina":
Sve ja razumijem,i da ima svakakvih ljudi za volanom i da se oni svega naslušaju ali me niko ne može ubijediti da se to sve ne može rešiti na drugačiji način. U ubeđenju sam da policijski kadar nije dovoljno školovan,naime,pravila jesu tu ali ipak se ne može slijepo gledati u njih.
Kolega sa foruma je vozio u koloni iza automobila,i vozač automobila,vidjevši patrolu kako stoji pored puta sa radarom je naglo prikočio,skoro stao u mjestu! Kolega koči ali nema dovoljno prostora da stane,i da bi izbjegao sudar sa vozilom,obilazi ga tj,prolazi pored tog vozila sa lijeve strane. Policajac ga momentalno zaustavlja i kaže da je obišao vozilo na punu liniju! On jeste obišao ali nije to mislio uraditi,već je uradio sa namjerom da izbjegne sudar.

Moje ubeđenje zasnivam i na tome što,naprimjer,na Kotorskoj rivi se postavljaju policajci po kazni. Da,tako je,ko nešto nije dobro odradio ide na rivu mjesec,dva zavisno od greške jer je na rivi vruće,puno vozila,nema se gdje sjesti i onda taj policajac je već nervozan a nije ni došao u smjenu! Umjesto da se na rivi napravi normalni info pult policije,da bude policajac koji zna da priča barem engleski jezik,jer je to najveće iskrcalište stranaca sa brodova u Boki,tu staju stranci sa rent-a-car vozilima,itd,itd,a sve njih dočekuje gore pomenuti-već-dovoljno-iznervirani policajac.
Razumijem da smo svi mi ljudi,ali treba biti čovjek u takvoj situaciji.
Ja prvi ne poštujem ograničenja brzine,ali nije mi krivo kad me uhvati na radar,jer jesam,vozio sam brzo. Ali kad mi uzme pare ili dokumenta ovako,"na foru" (ono tipa:obilazio si,nisi se vratio na vrijeme i nagazio si punu liniju. Pa ne pucam trojku majku mu,pogledaj jesam li koga ugrozio ili nisam a ne jesam li nagazio punu liniju!) to već ne volim. Mislim da sam dosta gnjavio sa mojim viđenjem reda i discipline :D mada bi ja mogao da "guslam" o tome ihahahaaaaa :D
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Freeman
Grijač guma
Grijač guma

Post by Freeman »

Da mi ne zamjere kolege iz Kolasina ali mislim da je kolasinska policija ubedljivo najgora i najneljubaznija u citavoj crnoj gori (mada im je ona iz Plava i Gusinja vrlo blizu). Dovoljno je reci da su mi napisali prijavu za preticanje preko ISPREKIDANE linije. To samo oni mogu.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

a kolasinci su genijalni, mene su htjeli da pisu kazne jer su me pitali imam li ms gume , zamislite to, ja mu reko sta su ms gume, on veli aaaaaaa to moras ne moj da se pravis lud, ja reko dobro de, a vasa golf 5 nema nikakve rezervne djelove ni rezervnu gumu, i ljetnje gume u januaru, on veli nemoj da si bezobrazan imamo sprej za krpljenje guma, ja reko imam i ja sprej, dezedorans, on se nasmija na kraj mahnu i ode
risk,is what makes life worth living.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Freeman wrote:Da mi ne zamjere kolege iz Kolasina ali mislim da je kolasinska policija ubedljivo najgora i najneljubaznija u citavoj crnoj gori (mada im je ona iz Plava i Gusinja vrlo blizu). Dovoljno je reci da su mi napisali prijavu za preticanje preko ISPREKIDANE linije. To samo oni mogu.
Plevla,Danilovgrad,Budva e za njuh ostali su mala djeca ;)
+1389+
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Ako sam dobro procitao tekst mislim da si dobro postupio, saobracaj i parkiranje je zabranjeno samo tamo gdje pise da je zabranjeno, to sto negdje stoji ograda ili je znak nedje na drugom kraju kakve to ima veze. Lijepo ako ti dodje prijava ici ces kod sudije i njemu ces objasniti sta je bilio jedino si trebao uslikati dje si dosao i kojim putem da imas nesto vise od tvoje rijeci... I slazem se sa ostalima ima i dobrih i losih policajaca dobrih i losih dana i zavisi kako se ti postavis prema njima. Treba bit uvjek korektan a ako si kriv treba i da se plati. Ja nemam toliku vjeru u zakon vjerujem da ljudi nisu kompjuteri i vjerujem da treba razlikovati odredjne situacije to je nesto sto zakon nije u stanju. A pogotovo je taj policajac trebao da vas ispostuje i da vas uputi gdje da se parkirate jer to mu je posao a ne da samo pise kazne...
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Evo i ja iz Seula da prokomentarisem nesto. Nisam bas sto posto siguran o kojem se mestu u Kolasinu radi ali mislim da znam gde je.
Ako je to sto mislim da jeste, ona je to pesacka zona i to bi svakom vozacu motocikla moralo da bude ocigledno. Jeste nedostatak ukoliko ne postoji
nikakav znak ili signalizacija, ali opet ne mozemo ni mi da se pravimo blesavi i tek tako ulazimo na mesta na koja je ulazak zabranjen, bez obzira sto
vidimo da to drugi rade.

Mi svaki dan vidimo da policija ne vezuje pojas, ne pali kratka svetla preko dana, telefonira dok vozi. Znaci li to da svi treba da budemo kao oni, bez obzira sto
oni trebaju prvi da daju primer svojim ponasanjem?
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

kopljas wrote:Evo i ja iz Seula da prokomentarisem nesto. Nisam bas sto posto siguran o kojem se mestu u Kolasinu radi ali mislim da znam gde je.
Ako je to sto mislim da jeste, ona je to pesacka zona i to bi svakom vozacu motocikla moralo da bude ocigledno. Jeste nedostatak ukoliko ne postoji
nikakav znak ili signalizacija, ali opet ne mozemo ni mi da se pravimo blesavi i tek tako ulazimo na mesta na koja je ulazak zabranjen, bez obzira sto
vidimo da to drugi rade.

Mi svaki dan vidimo da policija ne vezuje pojas, ne pali kratka svetla preko dana, telefonira dok vozi. Znaci li to da svi treba da budemo kao oni, bez obzira sto
oni trebaju prvi da daju primer svojim ponasanjem?
Lako je Vama iz Koreja pametovat :mrgreen: , pozzzzzzzzzzzzzzzz
+1389+
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Mislim da moramo imati na umu jednu rabotu: ima tuN i po malo ljubomore! Policajac koji visi na noge vas dan,a vidi nas na motore(jer oni ne pomisljaju da ih vozimo iz ljubavi,nemaju razne kapacitete da shvate...nazalost...) ,jedva ceka da pljune u lapis i napise prijavu. U redu je kad napravimo prekrsaj-pisite i da vi je prosto,ali nemojte se izivljavati oca mu Bog ubio...imate oh-ho precih prekrsioca zakona o bezbjednosti saobracaja...i jos izreda zakona,no da ne sirim temu...
14:23
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Ima ih raznih,prosle godine sam stajao na semafor pored covjeka sa yamahom koja ima dva toka naprijed i vozi sina od maximum 5 god i koji stoji izmedju noga i drzi se za volan i cerku mozda 10 god koja sjedi iz njega i niko ni kapu na glavu nema a policajac stoji na 20m od nas i ne reaguje a onda dodje da pise kaznu sto nisam upalio svijetla ili tako neke gluposti... Nego tako je kako je! A kad su me zaustavili zbog brzine da mi uzmu vozacku ja pitam mogu li nesto drugo da platim da mi se ne uzima vozacka pa mi ne morate nista pisat ovaj jedan kaze ajde pojas 15 eura i ja odem do kola po pare i dok sam se vratio oni su zaustavili jos jednoga i ja ovome dajem pare a on meni kaze nemoj mi tako davat mislice ovi da me podmicujes a ako ti je volja da nas castis necemo ti izlazit iz volje i od onih 15 eura daje mi 5 i kaze vidim da si dobar momak evo i tebi da popijes pice! Lijepo sam se zahvalio i posao na pice sto me castio cika policajac! :D
Post Reply