Elem,da ne dužim,htio sam da napišem,da sve zavisi od pojedinca tj,do tog saobraćajca,kako se njemu trefi u tom momentu.
"Poznaniku" su tako,to je najsvežije,uzeli vozačku,nije ga ni pogledao policajac,a kamoli da ga je saslušao tj,nije ni prekidao da priča preko mobilnog telefona . Njegov nadređeni je posle na to rekao: "a verovatno ga je neko iznervirao pa si mu uletio"! Ali dozvola je otišla " na čuvanje" na 2 mjeseca ...
Toliko o "redu",sad malo "disciplina":
Sve ja razumijem,i da ima svakakvih ljudi za volanom i da se oni svega naslušaju ali me niko ne može ubijediti da se to sve ne može rešiti na drugačiji način. U ubeđenju sam da policijski kadar nije dovoljno školovan,naime,pravila jesu tu ali ipak se ne može slijepo gledati u njih.
Kolega sa foruma je vozio u koloni iza automobila,i vozač automobila,vidjevši patrolu kako stoji pored puta sa radarom je naglo prikočio,skoro stao u mjestu! Kolega koči ali nema dovoljno prostora da stane,i da bi izbjegao sudar sa vozilom,obilazi ga tj,prolazi pored tog vozila sa lijeve strane. Policajac ga momentalno zaustavlja i kaže da je obišao vozilo na punu liniju! On jeste obišao ali nije to mislio uraditi,već je uradio sa namjerom da izbjegne sudar.
Moje ubeđenje zasnivam i na tome što,naprimjer,na Kotorskoj rivi se postavljaju policajci po kazni. Da,tako je,ko nešto nije dobro odradio ide na rivu mjesec,dva zavisno od greške jer je na rivi vruće,puno vozila,nema se gdje sjesti i onda taj policajac je već nervozan a nije ni došao u smjenu! Umjesto da se na rivi napravi normalni info pult policije,da bude policajac koji zna da priča barem engleski jezik,jer je to najveće iskrcalište stranaca sa brodova u Boki,tu staju stranci sa rent-a-car vozilima,itd,itd,a sve njih dočekuje gore pomenuti-već-dovoljno-iznervirani policajac.
Razumijem da smo svi mi ljudi,ali treba biti čovjek u takvoj situaciji.
Ja prvi ne poštujem ograničenja brzine,ali nije mi krivo kad me uhvati na radar,jer jesam,vozio sam brzo. Ali kad mi uzme pare ili dokumenta ovako,"na foru" (ono tipa:obilazio si,nisi se vratio na vrijeme i nagazio si punu liniju. Pa ne pucam trojku majku mu,pogledaj jesam li koga ugrozio ili nisam a ne jesam li nagazio punu liniju!) to već ne volim. Mislim da sam dosta gnjavio sa mojim viđenjem reda i discipline