Ostav tura ili Pireneji 2010

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Ostav tura ili Pireneji 2010

Post by velimlje »

-
Secate li se nase zadnje ture ? I ove slike ?
-
Image
-
Ubrzo posle povratka napisao sam i putopis , a tek kasnije poceli smo da razmisljamo koliko su nam se Pireneji svidali , proverio sam na internetu sta smo to propustili , pa je pala odluka :
Dobili smo ostav !!
Setih se odmah vojnickih dana i silnih ostava koje smo dobili , noseci sarca po sumama oko Karlovca .. uspomene ...
Proverio sam sve malo detaljnije , onaj prvi pokusaj je bio samo da eto vidimo Pireneje uzput , a posto smo vec sebi dali ostav , rekoh da malo detaljnije obradimo temu zvanu Pireneji .
Prvobitni plan je ukljucivao jos poneki prelaz , deo u jednom pravcu , a drugi deo u povratku , ali zbog vremenskog sukoba sa Tour de France morao sam da promenim plan .
Desilo se jedne godine da cekamo Tour , nema potrebe da se cudim ludacima dva puta :D
Inace , propustili smo Port de Pailhères , a mogao je da padne jos neki da je bilo vremena i ne bi tih ludaka sa biciklima ….
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Re: Ostav tura ili Pireneji 2010

Post by velimlje »

-
Opet smo se odlucili za brod , rekosmo ovo je zadnji put za neodredeno vreme , nismo mi morski vukovi , tako da Spanija i Portugal sigurno nisu u planu bar godinu , dve …
Samo , kad smo vec dali sebi ostav , ovog puta uzeli smo onaj lepsi , brzi a malo skuplji brod .
Zbog kombinovanja sa vremenom odlaska , nemam bas mnogo odmora , polazak je bio iz Plymoutha , skoro 300 km od Londona , a brod nas je doveo u ne bas suncani Santander na severu Spanije .
Na brodu bila je gomila motorista , mnogo vise nego obicno , a gotovo svima je bila destinacija moto skup u Faru , Portugal , ali mene to zaista ne interesuje , pa sam jih uslikao pre izlaska iz broda , jer posle smo mi otisli levo , a oni desno …
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Bila mi je zelja da se okupamo u San Sebastianu , ali nas vreme nije posluzilo .
Tako da smo samo svratili u Bilbao , rekoh da vidim dali je cvetni pas sreden , da se uslikamo tu
Evo kako je pas izgledao prosli put , da vas podsetim
-
Image
-
-
A sad , bio je mnogo lepsi ….
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
I onda pravo u Pamplonu , prvo spavanje
Taj put i nije za opisivanje , pa mape nisam stavio , nema potrebe , nesto manje od 300 kilometara , uzimajuci u obzir da je brod stigao rano poslepodne .
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
Inace u Pamploni tih dana se odrzavala trcanje sa bikovima , ili je izpred bikova , ko ce ga znat ? :D
ali posto imam dovoljno adrenalina u krvi vozeci motor , nisam hteo sebe da dovodim u situaciju kao na ovoj slici koju sam pozajmio sa teme smesne slike …
-
Image
-
-
Te i sledece veceri , na spanskoj televiziji non stop su vrteli snimke sa Trcanja , to nemoze da se opise , prenos ko na trci , usporene snimke , razni uglovi , cudo nevideno …
Interesantno za pogledat , i ko je mladi i siguran u brzinu svojih nogu , mozda nesto da se proba , ali ne za mene …
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
Sledeci dan smo poceli da se priblizavamo Pirenejima , ovog puta sa juzne strane
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Uzput stali kratko u gradicu Jaca , gde sam u ladovini drveta uslikao GS nekog Nemca koji je sedeo blizu nas , a kasnije nas i proveo iz grada , samo sto je on otisao u drugom pravcu ..
-
Image
-
Image
-
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
I onda divnim kanjonom produzili prema nasoj destinaciji – Pireneji !!!!
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Kanjon je kretao da bude sve uzi , prosli smo nekoliko jezera ,
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
i sela koja su van skijaske sezone u nekom njihovom snu
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
Put nas je vodio sve vislje dolinom
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
prema prvom od prelaza koje smo prosli , Col du Pourtalet , kojeg smo , cisto jer nam se svidao , prosli 3 puta !!!
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
Salim se naravno . Jeste , prosli smo ga 3 puta , ali iz razloga tog sto nisam nasao u tim zabitima hotel sem u El Formigal , skijaskom centru malo izpod prelaza na Spanskoj strani
A nama je odrediste tog poslepodneva bilo malo selo Fabreges na Francuskoj strani , pa smo se posle odatle vratili na spavanje , a sledeceg jutra opet preko prelaza nastavili nas put …
Tako da nisam siguran dali ovo da brojim kao jedan ili 3 prelaza ? :D
Pristup prelazu sa Spanske strane otvoreniji je nema preteranih uzbrdica i serpentina
-
Image
-
Image
-
-
A na prelazu , sem table pored koje sam se slikao nalazi se nekoliko kafanica i prodavnica , naime prelaz je ujedno i granica , a pogledi na okolne planine su …. super …
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
Spust ( ili uspon , kako hocete , uradio sam oba :D ) na Francusku stranu je mnogo lepsi , serpentine , tuneli za zastitu od lavina , a i sama dolina je mnogo lepsa
Evo nekoliko slika , da ne preteram …
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

-
Inace , ko sto sam vec pomenuo , nasa destinacija tog dana je bilo selo Fabreges ,
-
Image
-
-
u kojem ima zicara , koja se penje na skoro 2000 metara , a odatle se pruza predivan pogled na jedan od najlepsih vrhova Pireneja Pic du Midi d’Ossau . Visok je 2885 metara , i uzimajuci u obzir da ima preko 50 vrhova u Pirenejima visljih od toga , nije nesto . Ali ga Francuzi zbog karakteristicnog oblika toliko vole da je u vecini mapa upisan ovim , francuskim imenom , mada se sam vrh nalazi u Spaniji ..
Prozore na kabinama izsarala je decurlija , ali cu ipak da podelim sa vama neku sliku …
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
a evo i pogled sa vrha …
-
Image
-