Da barem mogu citirati tvoj potpis ovako - to bi bilo to...Galiot wrote:![]()
Djeca ispod 12 godina na motociklima
- Sledgehammer
- Grijač guma

- Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007 - Location: Hrvatska, Mraclin
Re: Djeca ispod 12 godina na motociklima
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
Topic necemo brisati, ali cemo ga zakljucati, ako se slazu Sledge, Roki i OBIS, oni su najvise pisali 
A evo, i ja cu dati jos jednom svoje misljenje, mada ne smatram da nesto specijalno vazno.
Ustvari, nije misljenje vec nesto sto sam vidio danas.
Naime, idiot je na maxi skuteru vozio TROJE djece, bez kaciga naravno, i ako je on imao na glavu nekakvu jet-kacigu.
Djeca su imala od mozda 3-4 godine, pa do 7-8.
Jedini covjek koga znam da vozi dijete sa full opremom je Roki, a svakodnevno gledam idiote koji djecu voze bez opreme, a eto, ima i ovakih kretena.
Prema tome, mislim da je demokratija u ovom slucaju nepotrebna stvar, vec da to treba zakonom strogo regulisati i uzasno strogo kaznjavati.
Ja bih isto rado provozao svoje dijete jednog dana na skuteru do skole, naravno, sa potrebnom opremom, ali ako ce zabrana toga, spasiti nekom djetetu zivot, onda sam za to, da ni ja to ne mogu raditi.
Toliko od mene.
p.s. u duhu demokratije, ROKI, OBIS, Sledge, izjasnite se jeste li za zakljucavanje topica ili niste, pa da ga ja fino zakljucam

A evo, i ja cu dati jos jednom svoje misljenje, mada ne smatram da nesto specijalno vazno.
Ustvari, nije misljenje vec nesto sto sam vidio danas.
Naime, idiot je na maxi skuteru vozio TROJE djece, bez kaciga naravno, i ako je on imao na glavu nekakvu jet-kacigu.
Djeca su imala od mozda 3-4 godine, pa do 7-8.
Jedini covjek koga znam da vozi dijete sa full opremom je Roki, a svakodnevno gledam idiote koji djecu voze bez opreme, a eto, ima i ovakih kretena.
Prema tome, mislim da je demokratija u ovom slucaju nepotrebna stvar, vec da to treba zakonom strogo regulisati i uzasno strogo kaznjavati.
Ja bih isto rado provozao svoje dijete jednog dana na skuteru do skole, naravno, sa potrebnom opremom, ali ako ce zabrana toga, spasiti nekom djetetu zivot, onda sam za to, da ni ja to ne mogu raditi.
Toliko od mene.
p.s. u duhu demokratije, ROKI, OBIS, Sledge, izjasnite se jeste li za zakljucavanje topica ili niste, pa da ga ja fino zakljucam
I kad stojim tesko me pratiti...
- Roki
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom
Ja ne bih brisao jer se, po meni, iz ovog topica moze ponesto pametno i zakljucit.
Mozda ovo procita i neki od onih sto voze djecu bez opreme pa postanu svjesni greske i, daj Boze, promijene se
Mozda ovo procita i neki od onih sto voze djecu bez opreme pa postanu svjesni greske i, daj Boze, promijene se
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
- Sledgehammer
- Grijač guma

Ma nije to demokracija; demokracija podrazumijeva red, a ne da svatko radi što poželi (kako se demokracija najčešće definira u glavama ljudi na ovim našim prostorima)...Space Director wrote:p.s. u duhu demokratije, ROKI, OBIS, Sledge, izjasnite se jeste li za zakljucavanje topica ili niste, pa da ga ja fino zakljucam![]()
![]()
No ja sam da se ne samo ova - nego i sve ostale teme - ne zatvaraju samo zato jer je nekom admin/modu dosadno, pa tako želi dati do znanja da je prisutan i da nešto radi... teme postoje, možda malo poneka stagnira, no možda sutra-preksutra opet postane aktualna - zašto pokretati novu? A ova o djeci će imati još puno toga za reći, jer promjene zakonodavstva slijed ei kod nas i kod Vas u Crnoj Gori (malo off: imate jedne od meni najljepših putovnica/pasoša, baš lijepo i atraktivno složena... )...
Znači, ako mene pitaš, spremi ključ u džep, još bolje - baci ga preko ramena u grmlje, da te ne žulja...
- Space Director
- NLB Moderator
Sledge,
ja sam napisao "u duhu demokratije", jer sam se htio nasaliti. Naime, rasprava je trajala, svi su rekli dosta toga, i sad sam ne bih volio da to preraste u prepirku ili ne daj boze svadju i td., sto je opet malo vjerovatno obzirom da su svi koji su pisali, argumentovali i raspravljali na kulturan nacin. Malo flejma mora biti, inace upadasmo u dosadu i apatiju
Ali opet, ima i drugih tema, pa se i na njih mozemo usredsrediti
ja sam napisao "u duhu demokratije", jer sam se htio nasaliti. Naime, rasprava je trajala, svi su rekli dosta toga, i sad sam ne bih volio da to preraste u prepirku ili ne daj boze svadju i td., sto je opet malo vjerovatno obzirom da su svi koji su pisali, argumentovali i raspravljali na kulturan nacin. Malo flejma mora biti, inace upadasmo u dosadu i apatiju
Ali opet, ima i drugih tema, pa se i na njih mozemo usredsrediti
- Sledgehammer
- Grijač guma

Tako je - eto ja sam postao u više tema o različitim modelima motocikala, a svaka od njih je daleko da je u njoj rečeno imalo dovoljno da bi tema zamrla, no to je očito stvarnost... pa čekam da se te teme opet probude!
- Space Director
- NLB Moderator
Imas interesantnu temu u podforumu Kontejner o potrosnji motocikla KTM 950 SuperEnduro, pa ako imas volje, tu udri...
)
- Sledgehammer
- Grijač guma

Bih, ali u KTM se ne razumijem, tako da...

- Space Director
- NLB Moderator
Sledgehammer wrote:Bih, ali u KTM se ne razumijem, tako da...![]()
![]()
Ti posteno, nema price
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Sledgehammer wrote:Ma nije to demokracija; demokracija podrazumijeva red, a ne da svatko radi što poželi (kako se demokracija najčešće definira u glavama ljudi na ovim našim prostorima)...Space Director wrote:p.s. u duhu demokratije, ROKI, OBIS, Sledge, izjasnite se jeste li za zakljucavanje topica ili niste, pa da ga ja fino zakljucam![]()
![]()
No ja sam da se ne samo ova - nego i sve ostale teme - ne zatvaraju samo zato jer je nekom admin/modu dosadno, pa tako želi dati do znanja da je prisutan i da nešto radi... teme postoje, možda malo poneka stagnira, no možda sutra-preksutra opet postane aktualna - zašto pokretati novu? A ova o djeci će imati još puno toga za reći, jer promjene zakonodavstva slijed ei kod nas i kod Vas u Crnoj Gori (malo off: imate jedne od meni najljepših putovnica/pasoša, baš lijepo i atraktivno složena... )...
Znači, ako mene pitaš, spremi ključ u džep, još bolje - baci ga preko ramena u grmlje, da te ne žulja...
Evo na ovoj temi (drugi post) se vidi da će kod nas biti uskoro izmjenjen zakon o bezbjednosti saobraćaja http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... 7&start=40" onclick="window.open(this.href);return false;
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva