Zanimljivo u Sloveniji

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: Zanimljivo u Sloveniji

Post by sLowRider »

Drugovi i drugarice,
Bijah, vidjeh, provozah se lijepo, pa da to i podijelim, kao sto obicaji nalazu. ;)
Bjese to u petak, trebalo je poranit i krenut po ladovini.. Naravno to je za mene nemoguce i krecem oko 11h. Poneki oblacak nije ni slutio ono sto me je sacekalo blizu manastira Ostrog, pljusak, provala oblaka, katastrofa. Sklonih se u prvi restoran na putu ka manastiru da sacekam da cudo prodje. U medjuvremenu se javlja drugar Beetlejuice, kod kojeg sam trebao prespavati u Splitu u povratku, kaze da ne moze da dobije odmor kad je mislio i da nece moci ici. Odlicno je krenulo, rekoh, juhuu. Ko zna zasto je to dobro.
Poslije sat, sat ipo vremena kisa prestaje i put pocinje. Kisna oprema se skida na brani u Pivi i lagano kroz prelijepe pivske predjele put Sarajeva.
Image
Naravno na Scepan polju, zadrzavanje na granici, bespotrebna prica sa nasim policajcima, 20 izgubljenih minuta, pu! To ce biti i jedino zadrzavanje na granici, a vidjecete da sam ih presao dvocifren broj puta.
Bosanski dio puta ocajan, bolje reci nikakav, prolazi bez problema i guzve, dok na ulazu u Sarajevo sacekuju radovi na putu i kolona od par kilometara. Naravno, koristeci prednosti ljubimca, sve zaobilazim i dolazim na Bascarsiju da bucnom stomaku damnesto da se zabavi.
Image
Naravno, Zeljo i deset u pola s lukom. Uh, kako ih prave oca im .. 
Image
Pravac Banja Luka. Nista posebno za vidjet, lijepa cesta za voznju, sto je meni najvaznije. Kasno kretanje uslovilo je spavanje u Donjem Vakufu, motel Otoka, za preporuku, ljubazno osoblje, cisto, jeftino.
Image
Mjesto malo, petak vece, vrijeme za pjacu, hopa hopa, citav gradic puca od nekakvih narodjaka, ovamo sa dzamije hodza pjeva, alga niko ne ferma, ada petak je vece.
Sarajevsko pivo, 2KM – ekstra.
Jutro, budjenje, pogled u nebo, sprema se kisa. Dorucak u motelu, kisa je prestala, odlicno, pokret! Nedje oko 12h.
Odlicna voznja uz Vrbas, lijepu rijecicu do Banja Luke, gdje se pravi pauza i setnja po centru grada.
Image
Image
Image

Malo vremena, odlucujem se na auto put. Gradiska, prelazak granice, ukljucenje na auto put i pravac Zagreba. Kakva dosada, uh ubija, jedino sto sam za tih 120km vidio je duga. Nista drugo.
Image
Dolazak u Zagreb, vec je mrak, a ja nestrpljiv da vidim Zagreb po noci i naravno nocni zivot. Pivo Ozujsko 13-15kn.
Sjutra obilazak.
Narodno kazaliste
Image
Image
Ko pogodi sto je ovo, dobija tri bambija. Ma pet bambija!
Image
Da, jeste, CG ambasada u ZG.
Trg Bana Jelacica
Image
Zagrebacka katedrala, prelijepa gradjevina
Image
Image
Image
Image
Jarun, vjestacko jezero, preko dana za rekreaciju, u vecernjim casovima ludnica mjesto za provod.
Mozete vidjet bakicu od 60 god, a i njenog drugara, kako se vozikaju na rolerima.
Image
Image
Image

Bilbordi, koji su mi privukli paznju. Mozda nije losa ideja za nasu drzavicu.
Image
Image
Samobor, lijepo mjestasce u blizini Zagreba. Kao iz bajke.
Image

A tamo
Image
Tri dana Zagreba, mnogo pjesacenja, valja malo vozit. Pokret, Slovenija.
Image
Vinjeta 7,5€ kupljena i opet uzasni auto put. Destinacija Kranjska Gora. Kupljen ski pas.
Image
Image
Stari hipik, sa petnaestak mindjusa u uhu nam objasni ukratko sto da vidimo i dje da podjemo na kobaje i pivo. Pivo Union 2,5€.
Image
Image
Image
Image
Domaci specijalitet. Dobro mi ne rekose prije jela da jedem svinjsku mast s necim e ga ne bi obidova.
Image
Planica, dvije male i velika, najveca na svijetu kako rekose. Odma mi pade na pamet, meni najveci od svih Primoz Ulaga.
Image
Image
Image
Austrija je preblizu. Daj da krocim i tamo. Villach je odmah tu blizu. Idem tamo ujutro. A ujutro, Villach, mali grad, fin, al ima oblak koji mozes dohvatit rukom. Necu se zadrzavat, samo malo u Louis i nazad u SLO. Bled i Bohin.
Image
Image
Image
Slap Savica, voda iz njihovog Crnog jezera do kojeg se ne moze docbez zveka, rekao bih, jer je ovo visoko do neba cini mi se. Pametni Slovenci su odje instalirali malu hidrocentralu, koja se prakticno i ne vidi, koja daje neko grdilo struje za okolna mjesta.
Image
Image
Hidrocentrala
Image
Autoputem kroz Sloveniju se auto putem moze s kraja na kraj stic za uru, tako da se za dva tri dana moze citava obici.
Ljubljana je prelijepa. Mene podsjeca na neki mediteranski grad. Drugar na Harliju koji mi je objasnio sto da posjetim. Pivo Union 2,5€.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Odje su se mladi Slovenci dogovorili da budu i Jugosloveni.
Image
Image
Image
Put me je dalje vodio ka Kopru, ali kako sam vidio da se tamo nema sto vidjeti, odlucujem se za Trst. Lijep grad na obali. Pivo grande 4dl 4€, oca im talijanckoga.
Image
Image
Image
Crnogorci u Italiji, tablice Danilovgrada, Budve, Bijelog Polja i Podgorice, jedna za drugom ;)
Image
Image
Sledece mjesto gdje cu spavati je Umag. Lijep gradic na obali, dobrih mjesta za vecernji provod, mada polupraznih. U lokalu gdje sam jeo upoznajem vlasnika koji vozi hajabusu od kojeg saznajem za popularna mjesta za izlazak.
Image
U toku noci pocinje strasna oluja, kisa pljusti i ne staje. Cekam u lokalu, uveliko doruckovao, 12h, ne staje jos, ali pada smanjenim intezitetom. Odlucujem se da krenem ipak. Pocinjem da oblacim odijelo i kisa staje. Ah moje srece.
Ovo mi je bilo iznad glave do Pule
Image

Rimske zajebancije
Image
Image
Spavacu u Rijeci, uzasno ruznom gradu.
Image
Jutro, pravac Split. Ali ne auto putem vise, nema sanse.
Image
Image
Image
Image
Put za DU i Bacinska jezera
Image
Image
Tamo guzva, vrucina.. Sladoled i bjezim.
Image
Image

Za kraj: Kupanje u Perastu na Piratima i pivo Niksicko!
2628 km
Last edited by sLowRider on 23 Aug 2010 09:55, edited 1 time in total.
Hold your horses, man
Freeride
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

:clap: :clap: :clap:
Jesi li bio sam?
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

A bra'o ti ga slowrider-u!! :clap: :clap: :clap:
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Svaka cast :clap: :clap:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

svaka cast, lijepa tura...
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Ti ka veliki momak :) Odlicna setnja, ne rece nam koliko dana je trajao ovaj izlet. Bravo :clap:
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

@Djodja: Sve kad se sabere bjese 10 dana.
@Bosko: Imadoh sapatnika, ne bijah sam.
@ostali: fala vi dragi ljudi.
Hold your horses, man
Freeride
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Citajuci i gledajuci slike pomislih da si isao sam i pade mi na pamet wulfjeva ruta pg-nis pa reko da nijeste u nekom srodstvu :mrgreen: :D

Svaka cast! :D
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

odlicno!!
mada nijesi morao zbog kapetanovog zuriti :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

A nisi ti slow rider no munja nebeska ;)
Svaka ti cast za ove info o cijenama piva :obscene-drinkingcheers:
Post Reply