Motoradnje?

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Re: Motoradnje?

Post by Bosko »

MSC-MAGNIFICA

Putovanje traje 7 dana a polasci su svakog petka iz Dubrovnika.Svako jutro se budis u novi grad.Ukrcaj je oko 14 sati i isplovljava se oko 17.

Subota Venecija 9:00-16:30
Nedelja Bari 10:00-15:00
Ponedeljak Katakolon 8:00-13:00
Utorak Izmir 9:00-15:00
Srijeda Istambul 7:30-17:00
Cetvrtak at sea (cijeli dan se plovi)
Petak u 12:30 smo stigli u Dubrovnik

Sto se tice broda star je 4-5 mjeseci i sve je novo i luksuzno,ima 16 spratova,dugacak je 293,8m,sirina 32,2m,tezak 93330 tona,kapacitet 3031 osoba,unutrasnjih kabina 249,kabina sa prozorom 173 i kabina sa balkonom 785 (koje se moraju rezervisati 2-3mjeseca unaprijed jer je tesko doci do njih),porodicnih apartmana 8 i 44 apartmana sa balkonom,13 paluba i 13 liftova.
Brod ima internet salu (pola sata 10e),kazino,free shop-ove,jedan otvoreni bazen,jedan zatvoreni i jedan bazen za djecu,7 djakuzija oko bazena,teretana,jedan teren na kojem se moze igrati kosarka,tenis i fudbal,kod bazena ima stoni fudbal i stoni tenis koji su besplatni,kuglana,foto radnja,bioskop,pozoriste,spa centar i solarijum,frizerski salon,diskoteka,cetiri velika kafica i dva privatna restorana ako nijesam sto preskocio.
Hrana na brodu je super,osoblje je jako ljubazno i dovoljno je poznavanje osnovnih stvari iz engleskog za komunikaciju.Preko dana dok se plovi za zabavu su zaduzeni animatori na palubi oko bazena.
Brod je pun Italijana dok je sa ex YU bilo nas oko 10-oro.Jedino mi se ne svidja sto je mozda malo vremena za obilazenje gradova ali i to se da nekako organizovat.Na brod ima turisticka agencija koja organizuje izlete po gradovima sa vodicem i za Istambul i Izmir je bilo 100e po osobi a za ostale gradove 50e, sto nije obavezno i mozes sam da izadjes u obilazak ali se moras vratiti pola sata prije isplovljavanja,u protivnom ode brod (u Istambul ih je ostalo troje).cijene na brodu su malo vece nego kod nas (coca-cola 3,5e,pivo 4,5e,kafa 1,9e...) i obavezan baksis 7e po osobi svaki dan a to se placa na kraju kao i sve ostalo sto trosis na brodu jer imas njihovu karticu koja sluzi za placanje i kao pasos u gradove gdje pristanes.Jedina zamjerka je ta sto se smije pusiti samo u 2 kafica i to jedan dio i na otvoreni dio paluba (posto sam pusac dosadilo mi je posle 4 dana).
Sve u svemu jedno fino iskustvo.
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Mislim da si mogao i reći koliko ta igra košta u startu, a onda i koliko na kraju - po osobi, jer sve te cijene su mi ultra-skupe... očito je da bez 100 eura po danu, bez da si se teretio sa bilo kakviom glupostima sa strane, ne može ići, a ta cifra se očito bez imalo muke višestruko povećava... naravno da svaka medalja ima dvije strane...
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

980e je po osobi sa svim luckim taksama i jos na kraju moras platit 56e onaj obavezan baksis a na brod za oko 100 e mozes proci dan i to da se ne rasipas ne ides na masaze,saunu... cisto pice.Mada se na brodu ne placaju bazeni,pozoriste,imas 5 obroka dnevno,moze da sjedi u kafice a da se ne pije nista :D ali ja ne vidjeh toga a jos ti ponese dosta para i izlizak u grad gdje taxi uzme minimum 10e i to kad se cjenskas itd...
A Venecija je najskuplja bila od svih gradova koje smo obisli (dvije pice koje su bile ocajne,dvije paste,pivo i litar vode 62e oca im Italijanskog :D ) tako da se moze potrosit koliko oces.Postoje i fotografi koji slikaju po brodu a jedna slika kosta 20e,ali nakit,parfemi,neke marke satova su jeftiniji nego kod nas.
Bio je jedan mladji par iz Hrvatske iz Gospica (otac ove djevojke je gradonacelnik Gospica) :)
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Računah negdje za ženu i mene cca 2000€, no očito je to još skuplje, pa takav aranžman ima i podosta "kiseline" u sebi, jer mrzim kada se prema tebi kao mušteriji putničke agnecije kroz aranžman odnose kao prema kozi za deranje... toliko puno platiš, a zauzvrat dobivaš besplatno korištenje manje važnih ili nevažnih usluga. Naplate 8 dana po osobi za napojnicu, a na brodu nisi niti 7 dana. Sve košta kao Svetog Petra kajgana, a za tih 980 eura dobiješ besplatno šetanje velikim brodom i pet puta žderanje dnevno (dobro, to je OK; ali ti pojedeš samo jako mali dio tog novca...), što su enormne zarade obzirom da je dobar promet zagarantiran, i da imaju na brodu preko 3000 duša koje nemaju gdje potrošiti osim kod njih.

Za tako skupe aranžmane vodiča preko brodske agenture po osobi - veliš 100 eura u Turskoj za svaki grad na samo nekoliko sati - čovjek bi očekivao barem autobus i organizirani obilazak "on site", a ne da se još jebeš sa svađanjem i cjenkanjem sa nekakvim turskim ili talijanskim taksistom. Barem sam ja tako shvatio da je...

Već i da je 2000 eura sa "vanpansionskom" potrošnjom na brodu za ženu i mene - ja nisam zahtjevan, ali bi sauna jednom dnevno dobro pala, kao i cca dvije kave i dvije pive dnevno po osobi - to bi bilo puno (no očito da je i to podosta premalo). Za tu lovu se sa motociklom proputuje sve to (Grčka - Istanbul) jeftinije i kvalitetnije, a nerijetko i atraktivnije (jer sam u Veneciji bio deset puta, a ni Bari me uopće ne privlači, tamo se i nema što za vidjeti...)... znači, nekakvo "no name" grčko selo i ono što vrijedi je samo Izmir, a pogotovo Istanbul - sve ostalo je li-la... :think: :think: :think:

Dakako da je najveća vrijednost upravo sam brod - to bih volio doživjeti, no nekako me uvijek sjebe zdrav razum i znanje elementarne matematike, tj. računanja, pa odustanem kada se sjetim što sve i gdje sve mogu biti i vidjeti za i puno manje love... valjda ću jednom zaboraviti računicu i barem prošetati takvim čamcem...
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Vazda! ;)
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Bosko wrote:Vazda! ;)
Boško, i ja TI se zahvaljujem na trudu i prekrasnom postu, kao i informacijama. Pomogle su mi da imam puno kompletniju sliku o detaljima takvih putovanja, a kakva inače ne možeš dobiti u nikakvom prospektu. :D

Kako si išao sa ženom, a i mene interesira ta kombinacija - reci mi koliko okvirno novac si ukupno potrošio na taj put? :?:

Iduće godine mi je 20 godina braka, pa moram početi sa kombinacijama... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

U svakom slučaju- još jedno VEEEELIKO HVALA!!
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

[quote="SledgehammerKako si išao sa ženom, a i mene interesira ta kombinacija - reci mi koliko okvirno novac si ukupno potrošio na taj put? :?: [/quote]

Sto se para tice okvirno ti treba oko 3500e za dvije osobe sve ukupno da prodjes normalno i tu ne racunam shoping u gradove.Nas je ispao aganzman jeftinije nego ovaj par iz Hrvatske za oko 200-300e nijesam tacno siguran a oni su isli preko msc agencije.To je nesto okvirno i opet zavisi koliki su ti prohtjevi,ako se potrudis mozes potrosit i 30000e :)
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Hvala, što se mene tiče - "prekini, isprazni!"... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :( :( :(

Cijena je tolika da bih za manje mogao i na Hawaje... ništa, morat ćemo se snaći negdje drugdje. Vjerojatno sa nekom moto-turom po Njemačkoj... ili Crnoj Gori! Ima još vremena za razmisliti...
Post Reply