Malo komentara sa nekih stranih foruma:
==================================
Novi Adventure Bike od Triumpha ostavlja na papiru svojeg najvećeg rivala, BMW F 800 GS, u sjeni. Naravno da su brojevi samo brojevi, ali i oni mogu odlučivati o nečijem položaju na postolju. U najvažnijim područjima kao što je snaga i okretni moment - Triumph je ispred svojeg rivala.
Ovdje je osnovna usporedba:
..........................BMW F800GS............Triumph Tiger 800
Snaga......................85 KS........................100 KS
Okretni moment..........83 Nm........................88 Nm
Težina.....................185 kg.......................185 kg
Tank.......................16 Litara....................18+ Litara
Veća snaga za 15 KS se dobro osjeti na terenu, u vožnji sa dvoje po autocesti isto čini osjetljivu razliku. Dvije litre benzina u tanku su više praktične prednosti, u svakom slučaju. Izjednačeni su jedino u pogledu suhe težine - oboje važu isto: 185 kilograma.
==================================
Osobno mislim da je nekakvih 5 Nm premalen odmak od BMW-a, a tih 15 konja je očito sportski nabrijano na cestovne zadatke, na terenu ta konjaža nije od nekog velikog značaja.
Ako se mene pita, svi ti "BMW-killer" motocikli koji izranjaju svako malo zaboravljaju jednu osnovnu stvar, a koja ne piše u nikakvim tablicama:
BMW je BMW, da ga jebeš, sve ostalo je daleko iza (po mojem skromnom mišljenju)... one bitne elemente koje kupci imaju i koji ne pišu nigdje - nikada se u takvim situacijama ni ne spominje: osjećaj, tradicija, iskustvo, trajnost, vrijednost kao rabljenog itd itd.
Iako, lagao bih da ne velim da nebih stvarno volio dobro proganjati ovog Triumpha, stvarno mi je lijep motorić... a čak bih ga skoro i radije kupio od 800 GS-a, kojem sam mu se zbog sjedala najeb'o majke - kao da sjedim na drvenoj gredi, moja guzica i jajca ne trpe te uske, dugačke, tvrde sport-enduro siceve za motore koji su predviđeni da većinu vremena voziš - stoječki...
Tu je i nekoliko fotografija (iste ali uvećane od one koju je dao Wulfy, pa ako nekome treba...) dodatne opreme za novi Triumph Tiger 800, cijene još ne znam...