Honda VFR 1200 X Crosstourer

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Re: Honda Varadero 1200

Post by velimlje »

Du-Monster wrote:
No da se vratim na temu..

Recimo, meni u ocima pomalo GS gubi karizmu koju je imao. Karizmu No nonsense putnog motora spremnog za sve, robusnog i neunistivog, zadnji put opranog pri primopredaji u salonu.
Zasto?

Jer 90% njegovih vlasnika koje vidim u djiru oko i u Dbk su u najmanju ruku smijesni i uglancani.. Vecina ih je na motoru sa suputnikom, sa kacigama ala F-16 fighter pilot style i obaveznim i nezamjenjivim mikrofonom, da vas kojim nesretnim slucajem suvozac nebi cuo, jer ko zna...

:twisted: :twisted:
Tema je , ukoliko se ne varam Varadero 1200 , ili ?

A sta ja znam , i ja sam smesan i uglancan , cak i mikrofon imam ... :D
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

ZoranM wrote:A zna li se sto tele i paralever ne naprave ovi ostali...Jesu li to ovi iz BMW zastitili patentom...
Mislim da nisu, patetnotom su zaštitili tzv. Compact Drive System, to je ukratko, motor, mjenjać, kardan u jednoj liniji, a taj sklop je stresni element, odnosno postaje dio rama.

Gospodin ,,svemirski direktor'' je potrefio što ostali to ne primjenjuju
Space Director wrote: - Jako je skup, pa je to razlog
- Ovakav sistem vjesanja daje jako malo povratnih informacija od podloge, sto neki ljudi bas i ne cijene
dodao bih da je u pitanju i to što je teleskopska viljuška dobro poznata i svako podešavanje je već rutina. Ona se praktično ništa nije izmjenila od 1969 godine (kada je BMW prestavio drugu generaciju, a opet i oni su počeli sa prvom generacijom)

Space Director wrote:Du-Monster je nedje rekao za BMW K1200S: Zastrasujuce sa kolikom se lakocom i bez angazovanja moze voziti taj motor. E sad, jel to to... ne znam :)
Svako ima svoje misljenje :)
Kod modela BMW K 1200 S nije u pitanju Telelever već Duolever što je zapravo vješanje koje je konstruisao Norman Hossack još osamdesetih i koristiga je npr. trkački Britten V1000. BMW je tražio od konstruktora da ga zvu svojim imenom Duolever.
velimlje wrote: Tema je , ukoliko se ne varam Varadero 1200 , ili ?

A sta ja znam , i ja sam smesan i uglancan , cak i mikrofon imam ... :D
Što se tiče GS-a ima ova tema http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... f=18&t=327" onclick="window.open(this.href);return false;

Mislim da ima neka i za mikrofone :)

Što se tiće nove Varaderke, za sada ništa zvanično. Izglednije je prestavljanje ovog modela do kraja godine http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =18&t=1048" onclick="window.open(this.href);return false;
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Zvanicni predlog boje za 2011 god:

Image
Image
Image
Image
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Lepa kombinacija boja , ali to je jos uvek isti motor , zar ne ?

Nesto cisto sumljam da ce Honda da ubaci novi 1200 motor u nekog novog Varadera ili kako bi se on zvao ..

VFR1200 je dobar motor , mada mislim da bi prvo logicno mesto gde da ubace taj motor bio najavljivani VFR 1200 T , ali su se i po tom pitanju nesto ucutali ...

Ja mislim da je taj 1200 motor pretezak za koncepciju motora kao sto je Varadero . Pogledajte tezinu novog VFR-a , koliko bi onda Varadero sa tom masinom bio tezak ?

Mozda gresim ...
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Dosta je nagađanja, evo i zvanično. Za sada je objavljena ova fotografija budućeg modela

Image

Ono što je sigurno je da će za pogon biti zadužen V4 agregat, a gotov motocikl bi se trebao pojaviti 2 Novembra u Milanu. Ipak u serijsku proizvodnju neće prije 2012 godine ...
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Wulfy .....

ne volim da te izpravljam , jer daleko vise znas nego ja , ali da probam

Slika , dobro nije slika nego Photoshop moze se naci i ovde

http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/ ... EPI-127321" onclick="window.open(this.href);return false;

I , ako je verovati MCN-u

Honda ce na sajmu u Milanu predstaviti

V4 model , on road , bez ikakvih offroad pretenzija , koji NECE biti 1200 cc vec CONSIDERABLY manje

a predstavice i prototip / viziju motora sa V4 1200 koji bi bio direktna konkurencija GS 1200

Ja nisam bas siguran sta misle sa time , ali videcemo uskoro ...
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Evo zvaničan popratni materijal uz priloženu skicu (ovo za fotografiju se zaista nisam dobro izrazio)

This machine is an exciting new approach – a crossover machine that represents the best aspects of two separate biking genres.
It will have the flexibility and exciting attitude of a Naked performance machine, with the upright riding position and rugged appearance of an adventure bike.
This crossover is a midrange capacity motorcycle - and although it looks like a regular adventure bike, it has a much lower seat height so it can be used comfortably by riders of varying proportions.
With the low centre of gravity of a performance bike it is great fun to ride, and because of its wide handlebars and upright riding position it is both easy to manoeuvre and comfortable .
Honda research had revealed that customers want a machine that has both a unique style and is also fun to ride in all conditions throughout the year and so sought to deliver on this desire, with this new machine being the result.
This sketch is an early impression of the motorcycle developed by Honda designers at the Honda Design Centre in Rome.
The final production motorcycle will be shown for the first time at the EICMA show in Milan from 2 November 2010, when pictures, production details and availability in dealer dates will be revealed.
Honda will also reveal at EICMA a new concept motorcycle using the 1200cc V4 engine first seen in the VFR1200F, to further prove its leadership in this evocative and powerful engine configuration.

Dakle, ovaj tekst i ona skica jedino zvanično što ima iz Honde. Iz toga se može zaključiti da će to biti nešto slično kao Ducati Multistrada. Oni ostali podaci, ono što sam ja napiaso, pa i vi, su i dalje nagađanja ;)
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

wulfy wrote:
This SKETCH is an early impression of the motorcycle developed by Honda designers at the Honda Design Centre in Rome.
The final production motorcycle will be shown for the first time at the EICMA show in Milan from 2 November 2010, when pictures, production details and availability in dealer dates will be revealed.

Honda will ALSO reveal at EICMA a new CONCEPT motorcycle using the 1200cc V4 engine first seen in the VFR1200F, to further prove its leadership :D :D :D in this evocative and powerful engine configuration.

Iz toga se može zaključiti da će to biti nešto slično kao Ducati Multistrada. Oni ostali podaci, ono što sam ja napiaso, pa i vi, su i dalje nagađanja ;)
Ko sto sam rekao , izgleda da motor koji treba da bude predstavljen NECE da bude 1200 ccm , nego manje , a

motor sa 1200 ccm bice predstavljen kao koncept

A oba ce da imaju V4 konfiguraciju

Ali taj , manji V4 koji dolazi verovatno nece moci da konkurise Multistradi , sem ako je 1000 ccm ....

Mada mi zvuci glupo 1000 i 1200 ccm ... nagadam ;D

Ako ce da vec nagadamo , ja mislim da se radi o 750-800 V4 agregatu , koji bi , zbog karakteristika V4 motora lako mogao da bude laksi i jaci od 1200 GS-a , a taj koncept sa 1200 motorom verovatno nikad nece ni da urade ... jer bi bio sigurno tezi od GS-a , sem ako naprave 50 posto delova od titanijuma ( proverite tezinu VFR1200 ... ) a to nebi imalo mnogo smisla , izbacivati konkurenciju GS-u , slicne snage kao Multistrada , a tezine vece nego GS ... i to ne malo vece tezine ...
Jedina realna upotreba ( opet moje misljenje .... ) za 1200 V4 agregat je VFR 1200 T , sa kojim su se nesto ucutali ... ne razumem zasto ...
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Znaci obrni okreni nista od konkretnih podataka.Za sad samo nagadjanja.Mislim da ce se Honda sa necim sasvim novim pojaviti na trzistu da ponudi klasu koju do sad nismo vidjeli.Kao sto tekst kaze motor sirokog spektra.Od Hondinog 1200 adv nista konkretno,a tek novi Varadero je misaona imenica.
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Izasla jos jedna slika novog motora , Honda objavila ( cure informacije da odrzavaju interes .. )

Image

MCN danas pise o tom motoru i naziva ga VFR 800 X

Znaci , 800 kubika , V4 , oni nagadaju oko 108 KS ...
Post Reply