Урал Снежный барс - Ural Snow Leopard (Snježni leopard)

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Урал Снежный барс - Ural Snow Leopard (Snježni leopard)

Post by wulfy »

U pratećem materijalu koji se dobija uz ovo vozilo stoji: ,,Bijeli automobili i motocikli asociiraju na namjenska vozila. Bjeli automobili su obično dostavni. Bijeli motocikli su obično policijski. Poneki put i dizajnerska vozila se ,,sretnu'' sa bijelom bojom. Nekako, svakih 15 godina bijeli automobili postanu modno poželjni, no, kao i svaka moda poslije izvesnog vremena nestanu sa ulica. Ipak, tokom nekoliko zadnjih godina ta moda traje i takva vozila nikako da nestanu sa ulica. Svi prestižni proizvođači automobila nude svoje skupe limuzine u bijeloj boji. Mi smo odlučili da pratimo taj trend. Pa, ako Porsche i Ferrari sada prodaju svoje sportske automobile u bijelom, Ural mora da prati ovu modu. No Ural neće biti kompetno bijel, Ural će biti siv i bijel.'' Ovaj tekst se odnosi na novi limitirani model koji nosi nazav Снежный барс, odnosno za izvoz ima ime Snow Leopard. U prevodu to znači Snježni leopard. Sniježni leopard je vrsta koja priada porodici velikih mačaka. Jako je sličan leopardu, samo uz duže krzno krasi ga sivkasta boja koja u kontrastu sa crnim pjegama djeluje kao bijela. Ova životinja živi u južnoj i centralnoj Aziji. Dok u Rusiji živi na planinama Altai i oko jezera Baikal. Snježni leopard je ugrožena vrsta i vrlo rjetka. To isto će se moći reći za ovu limitiranu verziju Urala. Biće ih napravljeno ukupno 25 Urala sa oznakom Снежный барс za zimu 2010/2011. Postojaće dva modela ovog. Ukupno 5 biće napravljeno na osnovama modela Ural Retro http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =18&t=1780" onclick="window.open(this.href);return false; . za razliku od retro modela sada su sjedišta, pokrov prikolice i ram ofarbani u sivo. Ostatak motocikla je ofarban u bijelo dok se na prednjem kraju bočne prikolice nalazi naslikan snježni leopard. Bočna prikolica je opremljena sa nosačem prtljage, vjetrobranom na bočnoj prikolici, branikom na bočnoj prikolici, i kanisterom za gorivo koji ima nosač od pocinčanog čelika. Reflektor u donjem djelu (kod branika) je na spisku dodatne opreme.

Image

Image

Image

Preostalih dvadeset modela zaniva se na modelu Ranger http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =18&t=1783" onclick="window.open(this.href);return false; koji je opremljen za zimske uslove. To podrazumjeva: zimske gume Heidenau (ili tri standardne Heidenau gume za područija koja nemaju ekstremnu zimu), grijane ručke, vjetrobran za vozača, lopatu, kanister i branici na prikolici. Ostala oprema je ista kao i na standardnom modelu Ranger. Što se boja tiče ona je u istoj kombinicaju kako smo to već opisali na modelu Retro Snow Leopard.

Image

Image

Tehničke karakteristike su indetične sa modelima iz kojih su nastale (Retro i Ranger), ali će cjenonom, kako je to uobičajno za limitirane verzije, biti (dosta) veća nego što je cjena osnovnih modela. Očekivana cijena u Njemačkoj je 12.900 €.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Re: Урал Снежный барс - Ural Snow Leopard (Snježni leopard)

Post by sparco »

e ne znam za vas al mene su urali strasno gotivni, totalna ludost , heavy duty bike
risk,is what makes life worth living.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

kakav bi mi bio za skijanja, taman da ne prekidam sezonu 8-)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Ko ovo uvozi za CG. Taman bi mi odgovaralo za nas cetvero vikinga :)
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

hehehehe niko, u subotici je najblizi distributer , al ako oces uvescu ti ja jednog ;p
risk,is what makes life worth living.
Post Reply