sto nas ceka

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: sto nas ceka

Post by Space Director »

Drazen D wrote:U Srbiji im i možda upali sa ovim undercover mašinama, ali kod nas bi to bilo ravno samoubistvu, s obzirom da su kod nas svi spremni za malo bježanije od policije, pa bi na kraju ostalo samo da se vidi ko je luđi.

Pa nisam bas siguran da su kod ljudi spremni za bjezanje policiji iz prostog razloga, sto svako normalan zna da u Crnoj Gori - nemas gdje pobjeci!
Jednostavno je premali prostor, premalo puteva, a dosta patrola. Na otvorenom putu ti prodjes pored patrole, ne stanes, u narednih 10km ce se naci sledeca da ti izblokira put, itd. itd.
I kad stojim tesko me pratiti...
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Space Director wrote:
Drazen D wrote:U Srbiji im i možda upali sa ovim undercover mašinama, ali kod nas bi to bilo ravno samoubistvu, s obzirom da su kod nas svi spremni za malo bježanije od policije, pa bi na kraju ostalo samo da se vidi ko je luđi.

Pa nisam bas siguran da su kod ljudi spremni za bjezanje policiji iz prostog razloga, sto svako normalan zna da u Crnoj Gori - nemas gdje pobjeci!
Jednostavno je premali prostor, premalo puteva, a dosta patrola. Na otvorenom putu ti prodjes pored patrole, ne stanes, u narednih 10km ce se naci sledeca da ti izblokira put, itd. itd.
Potpuno tacno Directore. Nema tu mnogo filozofije, ako ne moze da ga stigne, samo javi sledecoj patroli i kraj. A i sve da im umakne, tesko da se nece pohvalit kako je pobjega policiji na motor, a da je Bog, ovih sto su im usi na blinker ima koliko oces, tako da je u narednih par dana zavrsio misiju.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
veleGR
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsx-r 1000

Post by veleGR »

Nije problem pobjec ovim policajcima sto voze gsxr-ove. nego je problem to sto imaju ugradjene kamere i dovoljno je da nam snimi tablicu i eto ti kazna na kucnu adresu! Nece se oni sigurno trkat sa kojekakvim napaljenim likovima, dovoljni je samo da ih snime..
Samo polako, puni gas.
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Post by Mikan »

Procitao sam sve komentare-oko 150-vozaca koji su iz Srbije i dje ce ovih stotinu motorista zavoditi red na putevima.I vecina se ako ne i svi protive i imaju negativno misljenje o ovoj akciji.Prevashodno zbog potrosenih iko 1.5-2 miliona eura poreskih obveznika a i zbog straha da bi ta policijska jurnjava mogla biti kobna po mnoge vozace i automobila i motorcikala.Vrijeme ce pokazati koliko je sve ovo opravdano i da li bi moglo nesto slicno i kod nas organizovati.
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Mikan wrote:Procitao sam sve komentare-oko 150-vozaca koji su iz Srbije i dje ce ovih stotinu motorista zavoditi red na putevima.I vecina se ako ne i svi protive i imaju negativno misljenje o ovoj akciji.Prevashodno zbog potrosenih iko 1.5-2 miliona eura poreskih obveznika a i zbog straha da bi ta policijska jurnjava mogla biti kobna po mnoge vozace i automobila i motorcikala.Vrijeme ce pokazati koliko je sve ovo opravdano i da li bi moglo nesto slicno i kod nas organizovati.
onda se slažem sa većinom tih ljudi. previše je uloženo u motore koji su zujalice i koji kroz gradove nemaju što da traže. autoput je druga stvar ali za te dionice više od 10 motora im nije trebalo pa ostaje pitanje đe su pošle poreske pare stvarno... no to je pitanje na koje će se možda jednog dana odgovorit.
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Pazi, u PG je samo 4 BMW-a koje koristi policija, na primorju cini mise ima 2. Svi su stari oko 20 godina, koja godina vise ilimanje, ne bitno. Ali pogledaj u kakovom su stanju. Blago receno, nikakvom. S druge strane kad pogledas koliko CG ima kilometara magistralinih puteva, mislim da je ipak malo motora na putevim, pogotovo u spicu ljetnje sezone. Srbija ima mnogo vise puteva i samim tim treba i vise motora, i ako je optimalan broj, na primjer 20 komada da bi posao bio obavljenj, u toku 24 sata, postavlja se pitanje, koliko ce ti motori moci da se koriste. Ako uzmes 30 ili 40, i vodis racuna o koristenju, smanjujes amortizaciju i produzavas vijek. Ja to tako nekako gledam. Mozda grijesim, ali znam da se tako radi kad su u pitanju sluzbena vozila za strane delegacije.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Mikan wrote:Procitao sam sve komentare-oko 150-vozaca koji su iz Srbije i dje ce ovih stotinu motorista zavoditi red na putevima.I vecina se ako ne i svi protive i imaju negativno misljenje o ovoj akciji.
Ima jedna stara izreka - "ne pitaj frizera kada je vrijeme za frizuru"!
Mikan wrote:Prevashodno zbog potrosenih iko 1.5-2 miliona eura poreskih obveznika
Iskeno, mislim da lažu kada tako nešto spominju, već tu činjenicu koriste jer im dobro dođe kao nekakav argument, koji to i nije. Njima je prije u glavi svojevrsna anarhija, i briga jer bi sada mogli malo "ohanuti" sa svojim divljaštvom po cestama, negoli što ih boli za novac poreznih obveznika. Da je njima do novca poreznih obveznika, ne bi se tako ponašali na cestama.

Drugim riječima, ne bore se za porezne obveznike, već za svoju guzicu, koja je puna straha da bi se morali odreći svojih loših navika. No to će očito biti neminovno.
Mikan wrote: a i zbog straha da bi ta policijska jurnjava mogla biti kobna po mnoge vozace i automobila i motorcikala.
Pa onda neka krenu do sebe i - ne bježe! Ne kužim u čemu je stvar??

Ako smatraju da je njihovo "pravo" da bježe, onda su u krivu. Oni imaju zakonsku obavezu stati kada ih se zaustavlja i kontrolira - a ne bježati. Neka ne bježe - i nitko neće biti ugrožen! Jer bilo kakvo protupravno ponašanje nije njihova obveza, a oni kreću upravo sa tih pozicija da - je. I zbog toga su i protiv cijele akcije.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Mislim da su ovdje prisutni manje vise sve normalni ljudi i da smo svi kao ucesnici u saobracaju apsolutno protiv divljanja u saobracaju. Apsolutno podržavam svaku akciju policije ako ce za rezultat dati makar jedan spašeni život. Ali ne podržavam bespotrebno trošenje novca na gluposti jer je po meni čista glupost da policija ima motore od 200ks jer je totalno nepotrebno. Imaju radio vezu i jednostavnim javljanjem sledećoj patroli i plus ako imaju snimak AKO hoće svakoga mogu zaustaviti i čemu onda presretač. GSX1000r kosta nekih13000e + oprema -kamere,rotacija itd , set guma nemre trajat 6-7000 km, i na kraju motor iz kojeg je izvučen maksimum a samim tim da mu je vijek trajanja mnogo manji nego nekom tureru. Sve u svemu apsolutno sam za red rad i disciplinu ali mjesto da djeluju represivno i troše novac na gluposti dajte napravite stazu gdje bi svi vozači mogli da izduše u kontrolisanim uslovima pa će te vidjeti rezultate. poz
+1389+
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Sledge, mislim da velika većina nije mislila na klasićno bježanje policiji koja ih juri pod rotacijom. Ovdje se mislilo na "ćeranje" policije koja se maskirala u nekog urbanog trkača koji te izazova da se trkaš. E sad, ako si dovoljno hladan nećeš se primit na nekoga ko ti je za petama jel, ali ako nemaš iskustva i željan si malo trke onda ćeš dat gas i tu počinje zajebancija. On će fino da upali kameru i da ide za tobom sve dok ne odustaneš, ili te zaustavi sledeća patrola, ili se slupaš. Ovo zadnje je najveći problem, jer će neki napaljeni klinac od 18-20 godina koji nema iskustva dat gas da pobjegne ovom što ga prati ni ne znajući da je to presretač koji ga je navukao.
Po meni to je pogrešan pristup problemu i divljanju. Reče NikGold već, fino ga snimiš i javiš sledećoj patroli da ga zaustavi i završiš posao... ili još bolje, ne zaustavljaš ga već mu samo pošalješ sudski poziv kući na osnovu snimka koji imaš i kraj
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Da da upravo to.Stalno sam na tockovima i premda imamo presretace ta dva siva pasata sto mijenjaju tablice lako ih je prepoznat. Skoro sam ih pretekao na isprekidanoj postujuci ogranicenje da bi mi se oni zalijepili i poceli da me malo forsiraju naravno prepoznao sam ih a i stari sam konj pa sam ih kako velu ovi mladi iskulirao. Kad su to vidjeli onda su me pretekli na punu i vozili po ogranicenju , pa malo preko , pa su onda na dijelu gdje je puna linija spustili 30 ispod ogranicenja e kad su vidjeli da nema ajra od mene parkirali su se pored druma da cekaju novu zrtvu. Znaci da je bio ko mladji i zeljan trke bilo bi belaja a ja na svu srecu volim da se trkam samo sam sa sobom. A sad pitanje koliko je vise adrenalina na motoru i kad nekog napaljenog budu isprovocirali u kom pravcu to moze poc. Znam da su ovi u pasatima znali pud 200 da potegnu vatajuci nekoga.
+1389+
Post Reply