Enduro u CG

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Ni3ous
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha Tenere XT660Z

Enduro u CG

Post by Ni3ous »

Zdravo momci, da sad pitam ono zbog čega sam i počeo da pratim vaš forum, al međutim več smo se i o drugim stvarima raspričali...
Na ovaj forum sam se logirao jer sam vas pronašao kao momke koji voze enduro kakav se i meni sviđa. Dakle, da idete u planine vozite pravi enduro u brdima i malo se mazohirate. :)

Bio sam več mnogo puta u CG ali više turistički, kadkad samo u prolazu itd. Upoznao sam več mnogo poznatijih gradova, najviše uz obalu ali i Cetinje, kanjon Tare, kruzali smo kroz Durmitor do Nikšiča, jeo svakakve ribe na Bojani... nema šta, svaki smo put provodili ludo vreme i imali se nezaboravno, tako me još uvijek vuče u vašu deželu, al kde se ovim cestnim motorima sve završi, sa pravom endurom sve se tek počne. Pa za što više molio bih za vašu pomoč....

Evo odmaranje na Durmitoru:
Image

Kao strašan ljubitelj dobre hrane i vina zavili smo i u ovu pečenjaru, koja je nekim od vas sigurno poznata - malo ispred Podgorice.
Image
Image

Sljedeče sezone namjeravam doči u CG sa mojom Tenerejkom, koju ste več upoznali. :auto-dirtbike:
Dakle znate i da više od asfalta volim makadam, bezpuča, gore sa sjajnom krajolikom i raziskovanje neodkrivenih ljepota koji su odmaknuti a možda i nepoznati od turizma.
Jer planiram iči u exploriranje višeg gorovja znači da če biti to termin usred prolječa, da me ne iznenadi snijeg i mraz.
Planiram nešto oko 7-8 dana ukupno , znači 5-6 dana u samoj CG. Jer rado vozim i teškim putevima, interesuje me opcija, da odložim teret kde bih i nočio, pa se tako kroz dan vozim offroad, a navečer može da se vratim u "bazni tabor" Možda, da i odspavam 2 dana na jednom punktu, odvozim tamo naokolo šta treba da se odvozi, a onda možda, da idem za nekoliko dna na drugi dio, opet pustim svu tešku opremu i još odvozim na tom djelu gorovja šta treba da se odvozi "light weight".
A sad bih želio vas momke, koji vidim po vašim reportima iz fura, da dobro poznajete vaše gore, da pitam šta bi vi preporučili meni da odvozim.
Dobro bi mi došlo i nešto jasnijih informacija o lokacijama, putu i kako da pronađem neke "treba da se vidi" točke, možda jezera, prelazove, vrhove, zgrade, kdje se dobro jede...
Šta je bolje, da li bih kampirao ili da idem u najam nekih soba. Meni nije teško ni da kampiram nekde usred gore, uz koje jezero...to bi bilo sjajno, al kad bi išao vozit terenom, nisam siguran da sve ostavim na samo kod šotora. To vjerovatnije nije baš sigurno a. A kako je sa naravovarstvenom zaštitom? Da li su več problemi oko branjenja vožnjom motornim vozilima po prirodi u gorama?

Siguran sam, da pošto sam več nekoliko puta bio u CG, sa endurom mogu da odkrijem sasvim nove djelove i sasvim druge ljepote vaše zemlje i upoznam zemlju još više istinski. No do početka tog putovanja ima još pola godine vremena pa imamo dovoljno vremena da se raspričamo o tome.
Ispričavam se jer sam vam naložio toliko neuređenih pitanja, pa sam vam zahvalan na svakom korisnom odgovoru ili nasvjetu, koji mi itko od vas može dat.
Može i da vratim sve u pivu ako se sretnemo! :obscene-drinkingcheers:
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Re: Enduro u CG

Post by kopljas »

Poz,

Iako ja nisam odavde, cini mi se da dovoljno dugo zivim ovde da ti mogu preporuciti nekoliko stvari. Naravno, kad dodje vreme dolaska, javices nam se, ap cemo lepo sve organizovati, a ako budes raspolozen, mzoemo i drustvo da ti pravimo.
Po meni je najlepse da vecinu noci provedes u satoru, to je ipak dozivljaj. Mozes krenuti od necega cime mnogi pocnu, penjanjem sa Pivskog jezera, preko Trse ka Zabljaku. Tu mozes proci pored Susickog jezera (sezonsko jezero koje postoji samo u to doba godine). Dalje moze sici na Kapetanovo jezero iznad Niksica, gde se proteze bezbroj malih, naravno neafaltiranih puteva ili jednostavno voziti po sred livada, sto ces verujem pre i uciniti :)

Naravno, Bjelasica, katun Vranjak... Prelepa planina, sve offroad, uzivancija.. Onda Biogradsko jezero pa dalje... Put pored Skadarskog jezera, podnozjem planine Sutorman.. Bukumirsko jezero.. Hrane ima gde god hoces, za to sam ekspert, veruj mi :)

Najbolji savet ti na ovom forumu mogu dati Dr Mracni (Ivan) i Nik13 (Janko).

Uostalom, najpametnije je da ti dodjes, a da ti mi ostalo organizujemo.. neces se pokajati, veruj :)
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

kopljas wrote:Uostalom, najpametnije je da ti dodjes, a da ti mi ostalo organizujemo.. neces se pokajati, veruj :)
Garantujem da je covjek u pravu! Znaci, tvoje je samo da dodjes, ostalo prepusti nama. Mada, valjalo bi da nam javis bar par dana ranije :D
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

hm...
kao sto rekose, bitno je da dodjes, za smjestaj cemo lako a i za drustvo po brdima :)
u sustini to je sve blizu tako da mozes skoro cijelo vrijeme provesti u jednom gradu i da to bude baza.
srecom nidje nema zabrana sto se tice voznje, a obzirom da imamo vremena da (ti,nam) organizujemo voznju polako cemo (sto se plana tice)
ja se i iskreno nadam da cu to tada i mozda uzeti neki enduro (teneru nadam se) pa cemo na miru sve ovo proci :) ako ne kawasaki ce da sluzi pravoj svrsi!
i naravno mislim da ce drustva za ovakvu voznju uvijek biti...
bilo bi dobro, barem mjesec dana unaprijed da znamo kad bi mogao doci da organizujemo sve kako valja. mislim na rutu a ostalo ne bi valjalo planirati jer dje je tu onda avantura :mrgreen: ali gledacemo i goriva da imamo dovoljno nesto mi se taj vid zabave nije svidio (guranje) :lol:

u svakom slucaju dobrodosao si uvijek, i ne samo sam naravno!!!
mada ima tu jedan sto samo licka svog bmw-a njega ne slusaj :mrgreen: :mrgreen:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
jaka
Stoper
Stoper
Vozim: Bombardier baja 650

Post by jaka »

U nekim drugim vremenima još jedan slovenac zaljubio se u planine Crne Gore. Pošto su djeca odrasla itd...itd..došlo je vreme, da se ponovno vratim. Ni3ous tebe ču kontaktirat preko motosveta. I ja imam plan u 2011 na enduro CG, slike DrMračnog (i ostalih enduraša) mi ne daju mirno spavat.

Žabljak 1985 :doh: :doh:

Image
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

jaka wrote:U nekim drugim vremenima još jedan slovenac zaljubio se u planine Crne Gore. Pošto su djeca odrasla itd...itd..došlo je vreme, da se ponovno vratim. Ni3ous tebe ču kontaktirat preko motosveta. I ja imam plan u 2011 na enduro CG, slike DrMračnog (i ostalih enduraša) mi ne daju mirno spavat.

Žabljak 1985 :doh: :doh:

Image
Jaooooo

Mada je tamo sada isto!!!!
A gdje ide ovaj put.......
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

:clap:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Savjet: Jako je bitno vrijeme kad se dolazi, zbog snijega naravno. Put preko Trse ka Zabljaku otvoren je tek od pocetka jula, npr.. Tako da vam je mozda bolje doci kad malo okopni.
Hold your horses, man
Freeride
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Aj taman dodji jer nemam skim da se vozim jer je ovaj mracni presao na asfalt :D , samo požuri jer je CG izašla iz recesije pa se munjevitom brzinom asfaltiraju svi putevi :lol: (nedaj Bože ;) )

A sad ozbiljno , od srca ti preporučujem knjigu Mountainbike Guide koju je napisao Rade Minić kako neko reče bukvar CG offrouda. Predloženo je 17 ruta premda je moguće kombinovati ali u svakom slučaju naći ćeš dosta informacija kakve upravo tražiš.
Bitno je pogoditi vrijeme jer i ako naše planine nisu previsoke i putevi ustvari bespuća kojima vozimo su na max 2200mnv često se desi da snijega ima do sredine juna. http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =16&t=2391" onclick="window.open(this.href);return false; meni je ovo bio vrhunski provod ali nasem kolegi se nije bas dojmilo.
Crna Gora je mala i sa opremom i smještajem nećeš imati problema jer na max 50 km ces naići na varoš sa hotelom i beziskom pumpom a o selima, katunima i čuvenom gostoprimstvu neću ni da pričam. Ja sam ovog ljeta odvozao za 3 dana nekih 700 km divljine i da sam na svako mjesto gdje su me zvali i svraćali popio samo čašu vode ostao bih na putu mjesec dana :D .
Što se tiče predloga rute ima stvarno dosta toga da se vidi , svaka planina je neponovljiva i nestvarno lijepa . Komovi sa Rikavačkim i Bukumirskim jezerom i sa Štavnom , Bjelasica sa Biogradskim , Pešića, Šiškim jezerom, Sinjajevina, Durmitor,Pivske planine , kameniti Maganik, Prekornica......Kanjoni Mrtvice, Morače, Pive, Tare, Komarnice ,.. ostaćeš ti duže nego si mislio ;)
U svakom slučaju dobrodošao , vidi da nam javiš malo unaprijed kada ćeš doći pa ćemo ti vrlo rado praviti društvo.
+1389+
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Hogar wrote:
kopljas wrote:Uostalom, najpametnije je da ti dodjes, a da ti mi ostalo organizujemo.. neces se pokajati, veruj :)
Garantujem da je covjek u pravu! Znaci, tvoje je samo da dodjes, ostalo prepusti nama. Mada, valjalo bi da nam javis bar par dana ranije :D
Ma kako nije u pravu, dosao da ufati krug i evo ga ne mozemo izagnat :lol: :lol: :lol:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Post Reply