Na ovaj forum sam se logirao jer sam vas pronašao kao momke koji voze enduro kakav se i meni sviđa. Dakle, da idete u planine vozite pravi enduro u brdima i malo se mazohirate.
Bio sam več mnogo puta u CG ali više turistički, kadkad samo u prolazu itd. Upoznao sam več mnogo poznatijih gradova, najviše uz obalu ali i Cetinje, kanjon Tare, kruzali smo kroz Durmitor do Nikšiča, jeo svakakve ribe na Bojani... nema šta, svaki smo put provodili ludo vreme i imali se nezaboravno, tako me još uvijek vuče u vašu deželu, al kde se ovim cestnim motorima sve završi, sa pravom endurom sve se tek počne. Pa za što više molio bih za vašu pomoč....
Evo odmaranje na Durmitoru:

Kao strašan ljubitelj dobre hrane i vina zavili smo i u ovu pečenjaru, koja je nekim od vas sigurno poznata - malo ispred Podgorice.

Sljedeče sezone namjeravam doči u CG sa mojom Tenerejkom, koju ste več upoznali.
Dakle znate i da više od asfalta volim makadam, bezpuča, gore sa sjajnom krajolikom i raziskovanje neodkrivenih ljepota koji su odmaknuti a možda i nepoznati od turizma.
Jer planiram iči u exploriranje višeg gorovja znači da če biti to termin usred prolječa, da me ne iznenadi snijeg i mraz.
Planiram nešto oko 7-8 dana ukupno , znači 5-6 dana u samoj CG. Jer rado vozim i teškim putevima, interesuje me opcija, da odložim teret kde bih i nočio, pa se tako kroz dan vozim offroad, a navečer može da se vratim u "bazni tabor" Možda, da i odspavam 2 dana na jednom punktu, odvozim tamo naokolo šta treba da se odvozi, a onda možda, da idem za nekoliko dna na drugi dio, opet pustim svu tešku opremu i još odvozim na tom djelu gorovja šta treba da se odvozi "light weight".
A sad bih želio vas momke, koji vidim po vašim reportima iz fura, da dobro poznajete vaše gore, da pitam šta bi vi preporučili meni da odvozim.
Dobro bi mi došlo i nešto jasnijih informacija o lokacijama, putu i kako da pronađem neke "treba da se vidi" točke, možda jezera, prelazove, vrhove, zgrade, kdje se dobro jede...
Šta je bolje, da li bih kampirao ili da idem u najam nekih soba. Meni nije teško ni da kampiram nekde usred gore, uz koje jezero...to bi bilo sjajno, al kad bi išao vozit terenom, nisam siguran da sve ostavim na samo kod šotora. To vjerovatnije nije baš sigurno a. A kako je sa naravovarstvenom zaštitom? Da li su več problemi oko branjenja vožnjom motornim vozilima po prirodi u gorama?
Siguran sam, da pošto sam več nekoliko puta bio u CG, sa endurom mogu da odkrijem sasvim nove djelove i sasvim druge ljepote vaše zemlje i upoznam zemlju još više istinski. No do početka tog putovanja ima još pola godine vremena pa imamo dovoljno vremena da se raspričamo o tome.
Ispričavam se jer sam vam naložio toliko neuređenih pitanja, pa sam vam zahvalan na svakom korisnom odgovoru ili nasvjetu, koji mi itko od vas može dat.
Može i da vratim sve u pivu ako se sretnemo!