Enduro ravno prema morju

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
Ni3ous
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha Tenere XT660Z

Enduro ravno prema morju

Post by Ni3ous »

Pošto vidim, da vam nije teško vremena, da mi pomognete oko nekih pitanja, treba da vam se i ja nekako odužim sa svojim vremenom, pa ču tako opisat još jednu malu ali zabavnu "ekspediciju".

Tako ja prijateljima nekog dana kažem hajdemo mi na more za vikend sa motorima.
Al ne po cesti nego offroad, što više može samo ravno, ma da je to brdo ili šuma ispred nas... Svi za akciju naravno. Odlučili da idemo na put lightweight, zanči bez šatora i osale kemp krame, al kampirat čemo. Uzeli smo sa sobom samo neke plahte iz platna, špagu spalku i sekiru, za ostalo čemo se snači.
Pre odlazka ja nastavim GPS da se štoviše kloni cesta, dao mu da uzme najkrači put, koji je naravno i najravniji, i dao mu ukaz da smo pešadija. Tako nas GPS, na kojem imam topografske karte Slovenije (kde je urisana uskoro svaka pasja staza, da li je prehodno ili nije več godinama) vodio kroz svaku moguču stazu. Biu je to put od Ljubljane do Slavnika (visoko brdo pored mora) Sa autom bi po najbržem putu potrošio otprilike sat i pola za tu relaciju. Mi smo našim ravnom i najkračem linijom (valjda nije to najbolji/najbrži put) potošili 8 sati.

E tako je to bilo u slikama
Prvo jutro na skupljanju u Ljubljani u 8.30 sati mi več srebamo kao svaki junak ovu Cedevitu :D
Image

Po nekoliko od sat vremena mi dođemo izvan Ljubljane i u šumi več nevolje, valjda baš one koje smo tako željno tražili
Image

Za osječaj kako je duboko motor pogledajte momka i u kojoj razini mu je motor, jer nije to minimoto pored njega a i on nema baš 3 metara
Image

Svi ono traže bolji put a meni se oči zablistale naravno da idemo pokušat kako ovdje ide...
Al malo sam se prevario jer je blato bilo tako gusto i ljeplivo, da motor nije imao dovoljno snage da se izvadi, trebalo nam uže i 3 prijatlja da povuče a ja na fullgas, utgli jedno uže, i tako na kraju nekako izvadili ga drugim znažniji užetom.
Image
Image
Image

Sljedilo je još nekih kalvarija koje nisu pofotkane, vozili kroz neke sjajne staze i šume...
Image

U toj dolini i u toj zgrađi do 1970 godine pekli su cigle iz gline, ima i neki tunel, koji je služio za pečenje gline. Sve je to ispod ove zgrađe.
A nekoliko godina kasnije snimili su ovdje i vojnički film "The Cross of Iron", koji sam poslije pogledao i baš je dobar.
Image
Image
Image
Vozimo mi več oko 6-7 sati, bilo nekih teških terena a i ovaj klanac jači je nego izgleda a skale su ko stepenice, bili mi več jako iscrpljeni, pa kad več na podu od pada, zašto nebi i malo odmorio, pa se međutim skupim i pokupimo motor iz poda.
Image

Tako mi u 5 sati popodne došli do Slavnika, kojeg smo napali iz hrbta, kdje je stmije i slabiji je put, jer dobrim putem vozit nije nam bilo pravi smisao svega.
Popili mi pivo, odmorili se, malo pojeli kobasice i tako, a onda odlučili , da pronađemo neko osamljeno mesto u šumi kde možemo prenočit.
Image

Našli mi ovu jasu među grmljem, koji nam je bio vjetarna zaštita, a bilo je i mnogo drobnog ljesa koji možemo koristit za izgradnju logora...
Image

Uz pomoč sjekire, špage i platna zajedan sat sve smo primremili, gorjela je vatra i več smo pekli kobasice, cjugali i raspričali se.
Image
Image

Preko noči, svako je pomalo naložio na vatru, kjad si baš išao piškit ili nešto i tako se uz vatru u našim primitivnim šatorima ugodno odmorili.
Image

Ujutro pripremili si nešto iz konzerve i nešto toplo pojeli da nas podine u dan željni novih avantura.
Image

Tako mi malo vozili planinom Vremščice
Image
Image
Image
Image

A pronašli smo i neke prijatelje. Baš u trenu kad nas neka djevojka u prolazu fotografirala, rekao je njen otac, kad na s gledao: nisam siguran ko je največji...
Image

A bilo je vremena da idemo prema kuči pa smo se morali poslovit od naših prijatelja i iči kuči.
Image

Bio je to sjajan provod i nešto takvo sigurno čemo ponovit sljedeče godine.
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Re: Enduro ravno prema morju

Post by fat boy »

hohohoho :clap: :clap: :clap:
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Hehe, bravo!
A milije vam je bacit ove motore no ista! :lol:
Hold your horses, man
Freeride
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Auuuuuuuu, ako ovo nije bio dozivljaj ..... :clap: :clap: :clap:

i ne vode računa o ovim motorima "to đaolje" :mrgreen:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

lijepa vi ta magarad , e kako volim kad vidim da ima jos ljudi kojima je sto teze to ljepse , poz
+1389+
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ovo je prava stvar... savrsena voznja... put u nepoznato i sva muka koja to prati a ova muka je bila odlicna, puno blata, sume i guranja a poslije i piva :D sta vise da se trazi od zivota, i sto je najbitnije za vrlo malo para se dobije tako mnogo...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

:clap: lijepo, puno blata, brda, krša i na kraju magaraca :mrgreen:

Uživanje ...
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

AAAAAA, odlična vožnja, nevjerovatno kako ovo dobro izgleda.

Još koji post da stavi ovaj čovjek, kupujem neki lakši hard enduro i odoh u kamenje....

Oduševio sam se kada si našao mjesto gdje je sniman Cross of Iron. Za drugare koji ga nisu gledali, to je film legendarnog Sam Peckinpah-a, a čak se u filmu pojavljuje jako mladi Slavko Štimac.

Image

Image
A gdje ide ovaj put.......
Post Reply