Kill Switch???

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
urke
Grijač guma
Grijač guma

Re: Kill Switch???

Post by urke »

Slowhand wrote:Drugari,

Ne zezajte, to je apsolutno ista stvar, kill switch ugasi napajanje motoru, a ključ skroz prekine struju motoru i svijetlima i ostaloj elektrici, u suštini efekat isti.
Ako ideš preko releja, sigurno i isti relej gasi struju, samo što ključ prekida i drugi relej koji skroz gasi napajanje.

Kako mislite da je drugačije gašenje preko ključa i prekidačem, sada se ne zezam, ozbiljno pitam, šta mislite da je drugačije.

Možda neznam,

Pozzz
e neka si rijesio misteriju :clap:
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

procitah uputstvo. Sve ide preko kljuca osim u vnrednim situacijama tj prilikom pada itd.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

caesar wrote:procitah uputstvo. Sve ide preko kljuca osim u vnrednim situacijama tj prilikom pada itd.
Nesto mi je to nelogicno da je vezano za pad,bar za mog pegasa,jer je opremljen i senzorom nagiba,koji preko odredjenog ugla,gasi motor(jos ne vidjeh koji je ugao u pitanju :pray: :D ).Mada moguce je da imaju razlicitu ulogu,u zavisnosti od motocikla...
No_LiMiT
Grijač guma
Grijač guma

Post by No_LiMiT »

Evo u KTM-ov manual sto pise:

Info
If the engine is switched off with the emergency OFF switch and the ignition remains switched on at the ignition lock, power continues to flow to most power consumers and the battery will discharge. You should therefore always switch off the engine with the ignition key - the emergency OFF switch is intended for emergencies only.

Meni se cini da to sto Slowhand rece je tako, a ovo gore se odnosi na to sto mnogi zaborave pa... :)
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Ima jos jedna stvar koja je mozda vise prakticne prirode :think: . Tako mali prekidaci imaju svoj vijek trajanja tj. posle nekoliko hiljada okidanja mora se mijenjati po prirodi stvari dok sa kljucem nema toga. jednostavno nisu predvidjeni za tako intezivnu upotrebu. Isti je slucaj i sa televizorima, kompjuterima i prekidacima na njima. Ja i ne znam da li postoji tako izdrzljiv prekidac osim onih po stanovima za svijetlo. Pa cak i oni se upale dva puta dnevno. :whistle:
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Skidoh neki manual za ovog mog,ali ne pise nista konkretno za sta sluzi:postavi se na off prilikom zamjene filtera ulja(verlga se u prazno,da izbaci ulje),prilikom rada oko elektronike,isto se postavi na off,i sl...ali nista se ne pominje gasenje/paljenje motora preko njega...tako da mislim da ste u pravu,da treba ici preko kljuca....
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Sigurno ste u pravu, ali da vidim koja je posljedica "pogrešnog" gašenja.

Da li se ikome od vas, ili nekome koga znate, majstor/servis dijagnostifikovao neki kvar na motoru ili elektrici - "pogrešno si gasio motor, pa se desilo to i to..."

Takođe ne zezam se, stvarno pitam.

Pozzz
A gdje ide ovaj put.......
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Kad čovjek malo duže čita razne moto tekstove i forume, postane očito da su mnoge stvari oko motora razni "znalci" vremenom obavili velom misterije i sujevjerja - mijenjaj brzine 'vako, naginji se 'nako, counter-steering obavezno ovako a ne onako, ulje mijenjaj na ovoliko a ne na onoliko, lanac čisti samo ovakvom a nikako onakvom krpom i četkicom...

Sve me pomalo podsjeća na ono kad su 90-ih ustvrdili da je kutija cigara na kojoj piše "smoke contains carbon monoxide" otrovnija od one na kojoj piše npr. "smoking causes lung cancer", pa se napravila opšta pomama za cigarima "bez karbona".

Djeluje mi logično da je mašini svejedno na koji od ova dva načina se gasi, a zbog gašenja na prekidač možeš imati problem što ćeš zaboraviti ključ pa isprazniti akumulator (ili će ti neko ukrasti motor). Na kraju, ne bi me čudilo da je "kill switch" dodat u obaveznu opremu na zahtjev raznih safety udruženja, jer vidim po stranim forumima da nove bajkere u MSF školama uče da gase na kill switch - kao, da izgrade refleks da u slučaju pada prvo gase motor. Vjerovatno na papiru i u teoriji tako izgleda bezbjednije, a za praksu nisam siguran...
Maki
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: penzionerski

Post by Maki »

Ljudi, ovoj temi nikad kraja.
Koliko ja vidim, najbitnije je da se motor ugasi bez ostecenja i da je
to bolna tacka kod aprilije pegaso
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Maki wrote:Ljudi, ovoj temi nikad kraja.
Koliko ja vidim, najbitnije je da se motor ugasi bez ostecenja i da je
to bolna tacka kod aprilije pegaso

Sto ti je to napravila aprilia pegaso,da ti je bitno da je to bolna tacka kod nje? :D
I kako moze bit bolna bilo kojem motoru,prekidac najobicniji?
Post Reply