Skoro savrsena subota...

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Skoro savrsena subota...

Post by SlavkoPejovic »

Subota i odlucujem da se malo provozam, zasigurno planiram da se spustim preko Lovcena, do mora da se okupam nedje, ali za svaki slucaj ponesem i pasos... prvo svracem do supruge da se javim inace ostal kod svojih tu noc... Naravno unaprijed sam se pripremio jer znam sto me ceka... Opet ides sto je to poludje me taj motor, ne javljas se ne cujes od kacige ja cu se poroditi a ti neces znati jer si na motor sa kacigom na glavu i sigurno ces biti 200 300 km daleko... Posto nekako provukoh da pa eto nece bas danas i da nam doktorica rece juce da imamo jos 20 dana do D dana... Poslije uredno odslusanog monologa ipak krenuh nekako... A to je izgledalo otprilike ovako
Image
Image
...Pokret iz Cetinja oko 6.30 6.45
Image
Svitanje na Paprate...
Image
Image
Na presheku odron porko 3/4 puta pa stajem da malo rascistim...
Image
Dolazak na Ivanova korita
Image
Image
za mene njaljepse mjesto na svijetu...
Image
Image
Medjuvrsije pogled na Jezerski vrh..
Image
sa druge strane inace taj dio se zovu stari stanovi pogled na boku
Image
Kotorska pjaca, Kotor, lokalna ljepotica...
Image
Image
Image
U "Foza" popio dvije kafe, vijesti , mali internet... Voznja bila uzivanje i odlucujem da nastavim do H.Novi pa onda novim putem Trebinje posto nisam nikada tuda prolazio...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: Skoro savrsena subota...

Post by SlavkoPejovic »

Perast...
Image
Dolazim do kamenara/lepetana cega li kad parkiran motor Yamaha TW 125 koji sam ja prodao na CT pa ga momak prodao dalje jedanput il dvaput sam produzavo registraciju a to je bilo prije 4 ili pet godina... Mislio sam da je zavrsio emisiju, kad vidji vraga...
Image
Stanem naravno i dodje i vlasnik pitam ga jel mu se kvario, veli jest promijenio je pakne prije dvije godine... Nema no ga cudo nadje od njega... Dogovorismo se da dodje na CT da ga prevede ragistruje sto god... U toliko dolazi njegov poznanik koji vozi Hondu 250cc inace covjek sa svojih 65 godina dosao iz Indjije sa cerkom!!! Ja gledam versys sav pod opremom i doslo mi da kazem e pa da ja upravo sad zarsavam drugi krug oko svijeta :D ... Tu se rastasmo i nastavljam dalje...
Ulaz u zaliv iznad H.Novog
Image
put ka Trebinju...
Image
Uzivam u voznji i onako mi se put svidio pa ga malo stisnuo, i vec odlucio da idem do Dubovnika... Dio puta na relaciji Trebinje Dubrovnik dosta dobro i poznajem pa ga raspalio koliko umijem, ide Versys a jos bolje drzi... E sada ovo pisem jer sam pristalica umjerene voznje ali eto valjda, proradio djavo... Sad za one koji znaju taj dio puta pred samu bosanku granicu na izlazu od Bosne lagana lijeva krivina, mene zafali puta... U trenutku mi pala koncentracija zablokirao i prednju i zadnju kocnicu vec ispravio motor da se ne poklizam na kocenju... Vidim nece moci pustim kocnice da pokusam da ostanem na motoru sto duze da izgubim na brzini prije nego padnem jer padam ne moze mi bog pomoci... prvih 10-15 metara sljunak odrzavam se nekako nogama a kroz glavu mi prolazi svasta, prvi put vozim bez jakne... Sad u bolnicu ako ostanes ziv po ovoj vrucini u rane ozuljen, otac mi rece prije neki dan "motor ti je djavolja rabota" jedan moj drug Baica "slavko vadi iz motora 107 posto to je govorio kada sam vozio gore pomenutu Yamahu...: pa ce biti fino smo ti govorili... slomicu ipad sto mi bi da ga nosim, Nikon aparat mi visi oko vrata... A tek, evo dobio si dijete ali ces ga vidjeti kad dodjes iz Igala sa rehabilitacije...
U svakom slucaju neako prodjoh taj prvi soder pa kroz neko malo zbunje opet se dohvatih kanjenjara ili ovaj dobar dosta ravan a ja vec dosta uporio... Nekako stadoh sadjem sa motora i gledam ga uredno oslonjenog na nogare mene ne fali nista i ne mogu da vjerujem... Sto se desilo nikako mi nije jasno...
A tek kako sam izbjegao tablu ne znam...
Image
Image
Tu sam odmorio jedno po ure koliko mi je trebalo da se povezem sam sa sobom...
Nastavljam neko dalje i prolazim Dubrovnik prema Trstenom na kupanje...
Image
Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

....botanicka basta u Trstenom
Image
Image
Image
Opustanje jer jos se nisam sasvim opustio poslije incidenta, i razmisljam kako sam se nosio idejom da da slusam muziku dok vozim pa da povezem telefon...
Image
Image
Image
Pokret za Dubrovnik, Kawaasaki uredno parkiran...
Image
na Stradunu nema guzve nidje nikoga...
Image
Image
...da se castim malo sa kamenicama i bijelim vinom :D
Image
Image
Pokret za Crnu Goru, na granicu sa Hrvatske strane ja i tri cetri auta a sa druge strane kolona do nase strane... Prvi put koliko putujem da nas ppolicajac kaze prolazi, da nije trazio vozacku saobracajnu pasos...
sipanje goriva u H.Novi...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

stajem ponovo u Morinj na kupanje i da vidim sto se desava je rosjecam da mi prpada zanja kocnica...
Image
Image
Image
Htio sam nazad preko Grahova, Tresnjeva, Bate cucke ali mijenjam zbog kocnica i idem preko Njegusa...
Zalazak iznad boke..
Image
Njegusi kafana kod Redonjica sad sam vec potpuno bez zadnje kocnice i nalazim da je iscurio glicerina, na spoj gumenog dijela i metalnog na kocionom cilindru...
Pozar iznad Njegusa
Image
...i katunska nahija u plam...
Image
Pogled na cekanje...
Image
...prodjoh odprilike 330 350 km, kao sto sam napiso u naslovu skoro idealan dan...
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Fiko
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Bravo :)
SlavkoPejovic wrote: ...a kroz glavu mi prolazi svasta, prvi put vozim bez jakne... Sad u bolnicu ako ostanes ziv po ovoj vrucini u rane ozuljen, otac mi rece prije neki dan "motor ti je djavolja rabota" jedan moj drug Baica "slavko vadi iz motora 107 posto to je govorio kada sam vozio gore pomenutu Yamahu...: pa ce biti fino smo ti govorili... slomicu ipad sto mi bi da ga nosim, Nikon aparat mi visi oko vrata... A tek, evo dobio si dijete ali ces ga vidjeti kad dodjes iz Igala sa rehabilitacije...
Stvarno, što ti bi da nosiš iPad? :D
Pričao mi otac kako je dalekih 60-ih kupio svoj prvi ručni sat, marke Omikron (inače, još taj sat radi) i, sav srećan jer je konačno postao pravi čoek, motorom kroz Ulicu Slobode vozio u cik-cak i "bap, vas u komate... Kad sam se osvijestio, ležim dolje vas u krv, i prvo pogledam sat - dobro je, nije mu ništa" :)
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

vuk wrote:Bravo :)
SlavkoPejovic wrote: ...a kroz glavu mi prolazi svasta, prvi put vozim bez jakne... Sad u bolnicu ako ostanes ziv po ovoj vrucini u rane ozuljen, otac mi rece prije neki dan "motor ti je djavolja rabota" jedan moj drug Baica "slavko vadi iz motora 107 posto to je govorio kada sam vozio gore pomenutu Yamahu...: pa ce biti fino smo ti govorili... slomicu ipad sto mi bi da ga nosim, Nikon aparat mi visi oko vrata... A tek, evo dobio si dijete ali ces ga vidjeti kad dodjes iz Igala sa rehabilitacije...
Stvarno, što ti bi da nosiš iPad? :D
Pričao mi otac kako je dalekih 60-ih kupio svoj prvi ručni sat, marke Omikron (inače, još taj sat radi) i, sav srećan jer je konačno postao pravi čoek, motorom kroz Ulicu Slobode vozio u cik-cak i "bap, vas u komate... Kad sam se osvijestio, ležim dolje vas u krv, i prvo pogledam sat - dobro je, nije mu ništa" :)
ne znam sto mi bi pa se opremih kao da cu na seminar, nego da ispratim desavanja u firmi, zamalo ga djavo ne ponese... a ovo za sat sto si napiso , 1997 imo sam strasan udes autom zakuco se neki momak sa yugom u mog golfa, u svom tom haosu ja sam uredno trazio sat, provukao se kroz razvaljenu sofersajbnu uzeo sat sa hube namjestio iglicu koja drzi kais stavio ga na ruku i onda posto svjesan sto se desilo... Svi ucesnicu su zavrsili na ortopediju bez ja... Ali u soku valjda mozak radi drugacije...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Tattoo wrote:Sve je super, samo sto parkira motor u rikverc u Dubrovnik ? :lol:

:lol:

fino fino...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
mikeli.pg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda Varadero 1000

Post by mikeli.pg »

A dobro si primijetio :twisted: :lol:
Slavko, veoma lijepa reportaza, odlicna... Fotografije su dobre... Zanimljiv dan si proveo, bravo :clap:
Yamaha... Touching your heart
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

I ja se isto pitam!
Lijepi te Bog pogleda te ne oliza onu przinu onamo...
14:23
Post Reply