planning na vrijeme, informacije iskusnih

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Re: planning na vrijeme, informacije iskusnih

Post by Bosko »

Natovaris jedan mali sator i vrecu za spavanje i svaku noc si dobar 50+ eura a tusiras se fino na neku fontanu kao pravi biker... Zato idi kad doobro otopli :D
Oliver
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki Bandit 1200

Post by Oliver »

Sto se tice Stuttgarta prije bih ti preporucio da posjetis Mercedes Benz muzej. Toliko sadrzaja, i to raznovrsnog, toliko da vidis i naucis, mozes da probas i one lude simulatore voznje, ma haos... a porsheov muzej - valjda sam bio jos pod utiskom MB-a pa mi je porshe bio iskreno smijesan, endless line of 911's bi bio kratak opis tog muzeja, mada par 911-ica iz touring sampionata mllllogo dobro izgledaju :) U MB muzeju imas cini mi se 5 ili 6 spratova i lift te odvede na vrh i polagano se spustas dolje i ne znas koji sprat je po sadrzaju bolji od prethodnog, a u ovom drugom je sve na jednom ili dva sprata sklopljeno i poprilicno nagurano jedno na drugo i... sta znam - nije ostavilo ni 10-ti dio utiska koji je MB muzej ostavio na mene.
I naravno ako budes imao vremena topla preporuka je posjeta Vilhelma zoloskom vrtu, odmah racunaj minimum 3-4 sata da probas sve da obidjes (naravno u turbo modu) a mozes lagano cijeli dan da ostanes koliko ima sadrzaja.
Eto toliko od mene :D :D
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

znacice mi to ako nadjem motor do tad, danke mate , vidimo se na kafi ovik dana ako imadnes kad
risk,is what makes life worth living.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by sparco »

treba mi info iskusnih ka sto su ice, space, kopljas, blazo i ostala bratija, kad idete na dugi put , sto nosite od djelova za motor i alata zlu ne trebalo ?
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

ice vodi mehanicara sa sobom znam provjereno :dance:
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by sparco »

ja sam primijetio da ide samo na put kroz eu, dje ima bmw servisa nidje dalje nece ;) ozbiljno sad, sto se nosi uglavnom od rezervnih djelova, guma , lanac? svjecice filteri ulja, sta sve ? pitam jer znam da su isli dalko a i ostatak ekipe je pomagao oko pakovanja pa je neko ugrabio sigurno neki tip ?
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Sad zavisi gdje planiras da ides. Ako mislis da ides u neke vukojebine po Africi i Aziji naravno da ces nositi maltene sve zivo. Ako ides samo tu po EU onda nema potrebe. Poneses osnovni alat, ja nosim jos i rezervne sajle, neku sijalicu.... sve ostalo se moze kupit uz put nema potrebe da pretovaris motor ka da je kamion. Ako vozis BMW poneses i 2-3 l ulja jer oni znaju da potrose. :lol:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by sparco »

motor mi jes kamion ;) kolko ima vw djelova ka touareg je ;p a recimo da hocu afrika azija sto sve nosim ?
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

ponesi dobru volju,pasos ,pare i uzivaj na tom putu brate ne malerisi sta sve treba,snacices se vjeruj ako sta zatreba.Ja sam inace prosao 3.000 km bez spreja i cepa za gume a kamoli sta drugo da sam imao dobro znam da sam ludo srecan hahahhahah :violin:
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

E pa nije bas tako, nije svakog posralo ko tebe. Ipak se treba pripremiti. Ako ides u neku nedodjiju. Ja sam za sada isto samo u ove civilizovane zemlje pa nisam nosio nista posebno. A za ove "divlje" zemlje nek se javi ko je iso tamo. :)
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply