GPS trasiranje za android telefone

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
stinger
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha XT600

GPS trasiranje za android telefone

Post by stinger »

Nesto sam sisnjao po netu i naleceh na sledecu stranicu...

http://www.gpsies.com/home.do;jsessioni ... 5_mapQuest

nemam vam sto pricat nego pogledajte.

A kako sam dosao do toga?
Tako sto sam na svoj android telefon skinuo bespaltnu google-ovu aplikaciju "My track" koja kad se upali prati preko GPS svuda dje ste bili, kuda ste prolazili sa sve mapom i umobolnom statisikom (prosjecna brzina,max brzina,najvisa i najzniza visina,najveci uspon, vrijeme provedeno u voznji, grafovi tid itd). I sto je najace, sve ovo moze da se sinhronizuje sa vasim Gmail mailom (ili ti accountom) tako da to mozete podijeliti sa svakim putem mail-a linka na forume itd itd.

Nesto se razmisljam :think: , kad bi svi ovo imali, istrasirali bi crnu goru uzduz i porpijeko :lol: :clap:

Inace link za skidanje aplikacije je ovaj dolje, ili jednostavno na telefonu otidjite na market i trazite "My track"
https://market.android.com/details?id=c ... JhY2tzIl0.

Evo vam moj put kolima od nedjelje kad sam sina vodio na snijeg na stazu u Kolasin ... http://g.co/maps/sy62s" onclick="window.open(this.href);return false;

E da, telefon mi je cijelo vrijeme stojao u dzep ;). Pogledajte kako smo ispartali stazu za sankanje uzduz i poprijeko ;)
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Re: GPS trasiranje za android telefone

Post by vuk »

Sjajna stvar. Jedino što polako postajem paranoik kad je Google u pitanju, previše toga znaju o nama. Možda ste primijetili poruke ovih dana o izmjeni njihovog "Privacy policy" kojima objedinjavaju sve svoje servise i omogućavaju razmjenu podataka između njih. U prevodu, statistika i podaci sa svakog od servisa biće dostupni i drugim servisima (gmail, youtube, mape, android, kalendar, adwords reklame...)
Može ti se npr. desiti da ujutru gledaš trejler nekog filma na youtube a par sati kasnije ti na telefonu iskače reklama i mapa s najbližom trasom do bioskopa. Ili da u kalendaru zakažeš sastanak sjutra u 12 na Cetinje, pa ti na telefonu u 11:30 iskoči upozorenje da si predaleko i da ćeš zakasnit (još da ti, kao u onom vicu, napiše "dok ti Mujo ođe glumiš kurac, voz ti ode" :D)... Jbg, nekom je to super a neko se ježi od takvog scenarija :)
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Bilo preko ovog softvera, ili nekog drugog za trasiranje, odlicna opcija je dijeljenje.

Radio sam u jednoj njemackoj firmi prije par godina, finansirali smo planinarska drustva da tako idu i trasiraju planinarske rute - projekat je bio u okolini Plava. Poslije te rute su se mogle skidati u upload-ovati preko stranice turisticke organizacije i planinarskih drustava.

U tom pravcu nasi drugari koji vole sa malokubikaznim azdajama da putuju raznim vrletima, sumama i planinama, mogli bi da trasiraju te puteve.

A sto se tice privatnosti i Google-a, to je cijena besplatnog servisa, pomisli samo koliko je posla uslo u Google, Gmail i ostale stvari, mora se nekako zaraditi. Kome smeta, moze da ne koristi te servise, vec da nadje one koji se placaju.

Pozzzz
A gdje ide ovaj put.......
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

vuk wrote:Sjajna stvar. Jedino što polako postajem paranoik kad je Google u pitanju, previše toga znaju o nama. Možda ste primijetili poruke ovih dana o izmjeni njihovog "Privacy policy" kojima objedinjavaju sve svoje servise i omogućavaju razmjenu podataka između njih. U prevodu, statistika i podaci sa svakog od servisa biće dostupni i drugim servisima (gmail, youtube, mape, android, kalendar, adwords reklame...)
Može ti se npr. desiti da ujutru gledaš trejler nekog filma na youtube a par sati kasnije ti na telefonu iskače reklama i mapa s najbližom trasom do bioskopa. Ili da u kalendaru zakažeš sastanak sjutra u 12 na Cetinje, pa ti na telefonu u 11:30 iskoči upozorenje da si predaleko i da ćeš zakasnit (još da ti, kao u onom vicu, napiše "dok ti Mujo ođe glumiš kurac, voz ti ode" :D)... Jbg, nekom je to super a neko se ježi od takvog scenarija :)
Mislis na ovo http://www.google.com/intl/sr/policies/privacy/preview/" onclick="window.open(this.href);return false;
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
stinger
Grijač guma
Grijač guma

Post by stinger »

eo jedan skolski krug :D
PG-Virpazar-Rijeka -PG

Image
Image

Image

Detaljniji pregled...
https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&m ... 9189be36dd" onclick="window.open(this.href);return false;
:hand:
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

dobre su sprave ovi novi telefoni! ;)
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

poka wrote:dobre su sprave ovi novi telefoni! ;)
Reko ti ja da su crno bijeli davno prevazidjeni, iako imaju digitron. :)
Hold your horses, man
Freeride
stinger
Grijač guma
Grijač guma

Post by stinger »

Eo ih ovo dvoje! :clap: :hand:
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

sLowRider wrote:
poka wrote:dobre su sprave ovi novi telefoni! ;)
Reko ti ja da su crno bijeli davno prevazidjeni, iako imaju digitron. :)
iphone sektasi! uuaaa! :mrgreen:
Post Reply