Neočekivano uzbudljiv dan!!!

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Orion
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha YBR250, Alfa Romeo 156

Neočekivano uzbudljiv dan!!!

Post by Orion »

Nisam čovjek od pera, pa nikad nisam ni pomišljao da ću pisati izvještaj sa neke od svojih vožnji, tim prije što sam nov na motociklu i vozim se putevima koje su iskusniji među nama do sad hiljadu puta prokrstarili. U ovom što pomenuh je i razlog zašto uz ovaj izvještaj neće biti slika, kako ovakve pisanije ne planiram tako se za njih i ne pripremam. Ipak sam odlučio da sa vama podlijelim utiske sa svog jučerašnjeg putešestvija, jer mi se učinjelo da bi moglo biti zanimljivo pročitati šta se sve čovjeku može desiti za dva-tri sata vožnje motorom.
Meni je nedjelja uvijek rezervisana za bijeg u planinu, ali kako se ovaj put sve nešto iskonplikova i namjesti kako nebi trebalo, probudih se ja juče u oko osam sati bez plana kako da provedem dan. Pogled kroz prozor sa slikom Podgorice pritisnute dimom od obližnjih požara, od kojih zaudara na garež i u kojoj će kroz nekoliko sati biti krematorijum od temperature... me je navela na misao... Ja danas MORAM nekud poć!!! Pada odluka! Uzimam samo rezervni preoblak, nešto sitnica i ponjem se na motor... preko Vranića put Spuža. 8-) Nastavljam prema Danilovgradu, kad u jednom trenutku iz žbuna jednog izlijeće podebeo policajac sa palicom. Posle kratkog razmišljanja odlučujem da stanem :) Dobar dan gospodine, dokumenta! Dok ja vadim papire on govori... Znate li koji ste prekršaj napravili? Prekoračili ste brzinu... Ja govorim... dobro, a koliko sam išao?
A on će.. 83km/h! Rekoh mu.... Čekaj prijatelju, ja nisam ni znao da ovaj moj prdavac može toliko da ide, jesi li siguran!? :shock: On pokaza radar.... jes časti mi ! :shock: I dobro, šta ćemo sad??? A on će.... za ovo ide vozačka!!! Čekaj druže, polako! Đe da mi uzmeš vozačku na motoru od 125cc, da mi se narod sprda, nemo zajebavat neće mi niko vjerovat! Poslije kraćeg ubjeđivanja i pominjanja imena komandira danilovgradskih.. i onih koje znam i koje ne znam, dobih ja dokumenta nazad i nastavih put... U Danilovgadu sipah gorivo, i pravac preko Zagarača prema Čevu! :P Prvi put vozim tim pravcem, a poželio sam tuda da prođem jos proljetos kada sam prvi put vozio od Nikšića preko Čeva ka Njegušima, tada sam bio oduševljen putem i pomislio sam da će me i iz pravca Danilovgrada čekati nešto slično... Elem, moje nade su bile iznevjerene. :? Evo ukratko šta tu možete očekivati... Davno asfaltiran, jako pohaban i na mnogim mjestima propao put, preuzak, zarastao, nepregledan, na kojem možete naići na neregistovane Fapove trinestice natovarene "zdrvima" koje ćeraju debeli ćelavi šoferi sa peškirima oko vrata kao da su ih od Hitlera oteli! :o Imao sam na ovom dijelu mog puta, nekolika jako neprijatna "bliska susreta". Uz sve to, cijelom dužinom puta, njegovom sredinom u širini od 70 cm se proteže kao neka zmija, traka odvratnog šodera od kojeg se grozim i od kojeg me je strah! Jednostavno ne uživam u vožnji i ne osjećam se dobro... i tako...
U junačku stigoh Markovinu tankoj kuli pod Garač planinu!!! (ko sluša gusle prepoznaće stihove :D ), zatim Velestovo, Barjamovica i konačno Čevo!!! Poželjeh da svratim u kafanu Mila Vukotića u zgradi bivše pošte ali pogled na put prema Cetinju mi nije dao... to je ono zbog čega sam i krenuo jutros! Uživam istinski! :dance: Na raskrsnici koja vodi prema Grahovu u u selu Drezna, viđeh otvorenu kafanu i odlučih da tu kafenišem... sjedam... dolazi momak gazda-konobar "dva u jedan", naručujem kafu i posmatram prizor do mene... Grupa lokalnih momaka Katunjana, sjedi za stolom udarila po pivu, smiju se i zajebaju jedan drugog... :D Uživaju ljudi u 9.30 ujutro! :D Ubrzo nastavak priče.....
Orion
Grijač guma
Grijač guma

Re: Neočekivano uzbudljiv dan!!!

Post by Orion »

Poslije popijene kafe nastavljam fenomenalnim krivudavim putem prema Cetinju. Podloga je odlična sve fungcioniše kako treba, uživam do daske! 8-) Možda malo i pretjerujem.... spuštajući se prema Cetinju primjećujem da sam malo pregrijao kočnice... već debelo moram da stisnem da zaustavim kučku! :) ali i dalje vozim na limitu, i motora a i moga umijeća.... kako silazim u Cetinje, na onoj pravici prije pokojne "Košute" kasno mi dolazi do mozda da je tu onaj gadni ležeći policajac, penjem se na nožice i u punoj brzini preskačem preko njega.. (kasnije će biti jasno zašto ovo pominjem). Obilaznim putem izlazim iz Cetinje i stajem na raskrsnici za PG i BD. Namjeravam da idem do na Rijeku C. pa zatim u PG. a kako mi je jedan kolega za vikend bio na Ljubotinju, zovem ga da ga pitam kuda da sa Cetinja prođem preko Ljubotinja, za Rijeku a da uopšte ne idem magistralom... ne javlja se čovjek... pomišljam... ajde dok se on dozove da se ja vratim u Cetinje da onom malom čokoladu kupim i ženi mu bombonjeru. Motam se cetinjskim ulicama tražeći prodavnicu koja radi, odlučujem da "sjašem" i istu potražim pješke. na jednom trgu vidim pod drvetom parkirane mortore talijanskih tablica i rekoh... taman ću se tu nabosti! Prolazim ispred njih, silazim sa motora... okrećem se.... kad.... izpred mene se zelenio Moto Guzzi Grisso 1200!!! :evil: :evil: :evil: Bukvalno motor mojih snova!!! Prvi put uživo ispred mene! :D Obilazim ga i upijam svaki detalj, prelijepo dizajnirani tank, moćni kardan, cilindre koji štrče na strane ispod rezervoara.... :twisted: kako sam se osjećao u tom trenutku jedino mogu dočarati ako budem koristio erotske termine!!! Tako da ću preskočit. :D U tom trenutku prilaze dvije talijanke i jedam talijan.... svo troje zajedno imaju 100kg, tuga ih gledat... nego... kako ovaj talijan vozi Grissa ja imam miliooooon pitanja za njega, ali kao i tipični talijani ni ovaj beknut nije znao engleski!! :| Tako da počinjemo da koristimo sve znane i ne znene jezike, gestikulaciju itd... nebi li se što sporazumjeli... Dođosmo do toga da oni idu prema Rijeci C. i pitaju kako... rekoh... i ja idem tamo, ićićete za mnom ok? OK!!! Već planiram... na Rijeci kafa, a onda ću ga pitat za đir! :D Ko zna kada ću imati priliku da imam pod sobom tu zvijer!!! :twisted: Tek tada primjećujem da se pored Guzzia nalazi potpuno nov bijeli Ducati Monster 796! :o i neki BMW... nebitni... :P Kako staljam kacigu i okrećem se prema mom motoru.... uočavam da mi je negdje na putu, sa motora pao kofer... u kojem je bli ključevi od stana i podzemne garaže, novčanik sa ličnom, dvije saobraćajne, dvije polise, vožačkom, zdravstvenom, dvije kreditne kartice bez pinova, i nešto para.... U jednoj sekundi, od totalne oduševljenosti sam prešao u stanje potpunog očaja!!! Nastavak slijedi...
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Orion wrote:...U tom trenutku prilaze dvije talijanke i jedam talijan.... svo troje zajedno imaju 100kg, tuga ih gledat... nego... kako ovaj talijan vozi Grissa ja imam miliooooon pitanja za njega, ali kao i tipični talijani ni ovaj beknut nije znao engleski!!
Je li čemu bio taj italijan? :mrgreen:
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Orion wrote: U junačku stigoh Markovinu tankoj kuli pod Garač planinu!!!
http://www.youtube.com/watch?v=k7ZYs9Xnmxo" onclick="window.open(this.href);return false;
14:23
Orion
Grijač guma
Grijač guma

Post by Orion »

caesar wrote:
Orion wrote:...U tom trenutku prilaze dvije talijanke i jedam talijan.... svo troje zajedno imaju 100kg, tuga ih gledat... nego... kako ovaj talijan vozi Grissa ja imam miliooooon pitanja za njega, ali kao i tipični talijani ni ovaj beknut nije znao engleski!!
Je li čemu bio taj italijan? :mrgreen:
Jado jadni preskubeni! Taliajnski kokošari :animals-chickencatch: :D
kalevo82
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Polar Glider - bicikleto

Post by kalevo82 »

E vala si u pravu za ovaj šoder po sredini asfalta. Valjda dok prođemo početnički stadijum, pa ga nećemo viđet. :think:
Lijepo i zanimljivo pišeš. Continue please :!:
Four wheels move the body.
Two wheels move the soul.
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

kalevo82 wrote:E vala si u pravu za ovaj šoder po sredini asfalta. Valjda dok prođemo početnički stadijum, pa ga nećemo viđet. :think:
Lijepo i zanimljivo pišeš. Continue please :!:
Ne...kad kupite enduro nece vam smetati...toliko :D
14:23
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Samo naprijed, lijep nastavak bi bio..."i ja se vratim nazad, kad tamo covjek me zaustavlja i vrace mi sve sto mi je poispadalo"...
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

na Cetinje :lol: :lol: :lol:
:mrgreen:
Taki cetinjaši su ili pomrli ili žive u PG :D
+1389+
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Ne sjekiraj se slobodno, kad su onome Boskovicu vratili takulin u Baru nece se ni Cetinjani obrukat, racunaj da ti je to zavrseno :)

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Dr ... 0i%207.500" onclick="window.open(this.href);return false;
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Post Reply