Zera od jezera

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
Citizen Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsxr750

Re: Zera od jezera

Post by Citizen Pg »

najvjerovatnije se prikljucuje i jedan moj prijatelj... :)
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

kalevo82 wrote: Nedavno sam čitao tekst o staroj stražarskoj kućici zaštitniku karučkih laguna. Tekst je napisala Karolina Jovićević koja je sa suprugom obnovila kućicu i sačuvala je od propadanja. Dio koji se meni posebno dopao: „...znao je pravce dominantnih vjetrova, različite uglove sunca, predvidio je maksimalni vodostaj i isključio je mogućnost plavljenja. Poštovao je narav lokacije. Pažljivo je odmjerio gabarite prostora koji mu je bio potreban za život i obavljanje posla i nije zauzeo više nego što je neophodno. Njegovo ekonomisanje namjerom i projektom, ne preoznajemo kod naših savremenih graditelja. Nije bio pohlepan. Bio je praktičan, skroman i častan. To nepogrešivo osjetite čim zakoračite u kućicu. To je tačno prava mjera. “Prava mjera čega?” možete upitati, cinično. Pođi tamo, prijatelju, pokloni sam sebi taj osjećaj. Uvjeravam vas da je to tačno prava mjera ljudskog bića. Sasvim je moguće da nikada niste osjetili što znači biti u prostoru koji vam savršeno odgovara. Većina savremenih zgrada su prevelike za nas. Gradio ih je ego, a ne potreba.“
Genijalno.

P.S. nastavi sa putopisima ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

Samo da se zafalim jos jednim ekipi na lijepoj voznji i druzenju. Uzivao sam zaisto!
Veliki pozdrav do sljedeceg druzenja!
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
Vladika
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda XLV650 Transalp

Post by Vladika »

Zaista je ekipa vrhunska! Voznja je bila fenomenalna! Treba ponoviti, sto prije! :dance:
Post Reply