Primjeri čojstva i junaštva

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
raven
Stoper
Stoper
Vozim: yamaha mt 01

Primjeri čojstva i junaštva

Post by raven »

Najveća vrijednost bajkerske ideje, po meni, je solidarnost. Možemo imati različite stavove, različita vjerska i nacionalna opredjeljenja, ali kad dodje do nevolje trebalo bi da smo na istoj strani. Na ovome mjestu volio bih da iznesemo svoja lična iskustva i primjere, pa na kraju i izraze zahvalnosti, ljudima koji su nam se našli u nevolji i koji su bez ličnog interesa ili obaveze nešto učinili za nas. Ne zato što to njima treba, ne zato da bismo im se odužili, već da živim primjerom damo pouku. Naslov teme je pozajmljen od Marka Miljanova, a do kraja priče nadam se da ću ga preimenovat u PRAVILA ČOJSTVA I JUNAŠTVA, jer primjer je izuzetak, a pravilo konstanta.
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Re: Primjeri čojstva i junaštva

Post by Roki »

Posto ti Kuči posluzise za naslov ja bih onda naveo jedan moj dogadjaj iz Kuča.
Nedje na jesen 2010. godine dodjem na kratak odmor i dogovorim se sa Jankom i Krstom da se provozamo do Rikavackog jezera. Imao sam tada jednu Yamahu TT 600 koju sam za ovakve prilike i bio ostavio u Crnoj Gori. Krenemo ti mi tako i nedje ispred Kučkih Korita izdusi guma na mom motoru. Vidim da me Rikavacko danas nece gledat, planiram da se vratim kad, oces djavola .... kaze Krsto da ce se on u PG vratit sa mojim motorom a da ja sa njegovim picim dalje jer ce, tako rece, on cesce imat prilike da skokne do Rikavackog jezera nego ja. Tako i bi, u Zdravlje Krstovo ja provedoh sa Jankom jedan prelijep dan.
Hvala Krsto jos jednom i dje cujes i dje ne cujes.

Inace Krsto i Janko su clanovi ovog Foruma i to Ljubishnja i NikGold ;)

Image
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Ja,uglavnom,nailazim na solidarnost kod bajkera sa kojima se druzim,mada se desavalo i suprotno.Roki mi je donio jedan dio za motor a da coveka prije toga ocima vidio nijesam.Bogami mi je i Space Direktor ustupio garazu za sastavljanje motora.Kopljas mi je pomogao dosta oko sastavljanja,pa mi poslao regler iz NS.Sve primjeri bajkerske solidarnosti...Nino Bojic,Nik Gold,Krsto,Oliver,Lucka,Sparco,bajkeri na koje mogu racunati uvijek ,koji su mi pomogli svaki put kad je trebalo.Trenutno sam bez motora,ali mi Oliver nesebicno ustupa motor.
Mada je najsolidarni bajker kojeg poznajem ovaj Raven...kad sam prodao Varadera,poklonio mi je MT...mada ga, stvarno ,poznajem odavno..:)
14:23
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Bandit wrote: Mada je najsolidarni bajker kojeg poznajem ovaj Raven...kad sam prodao Varadera,poklonio mi je MT...mada ga, stvarno ,poznajem odavno..:)
Ada miči mu se više sa grbače čovječe .... :mrgreen:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Roki wrote:
Bandit wrote: Mada je najsolidarni bajker kojeg poznajem ovaj Raven...kad sam prodao Varadera,poklonio mi je MT...mada ga, stvarno ,poznajem odavno..:)
Ada miči mu se više sa grbače čovječe .... :mrgreen:
Bi reka da si i ti po malo Raven :)
14:23
kalevo82
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Polar Glider - bicikleto

Post by kalevo82 »

Na mome prvom "putovanju" Podgorica - Ostrog sretoh neke bajkrere, stranske.
I ljudi mi se javljaju. Nestvaran osjecaj, javljaju mi se ljudi, a prvi put ih vidim.
Bio sam zbunjen tada, ali vremenom shvatih da biti bajker je mnogo više od - samo voziti motor.
Four wheels move the body.
Two wheels move the soul.
Ljubishnja
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM EXC 450

Post by Ljubishnja »

Roki, hvala na lijepim rijecima ! Mada veca zahvalnost treba da se uputi NikuGoldu jer je on mene ustupio isti taj motor koji sam ja tebi kasnije.Kao tada tako jos X puta je gore pomenuti Janko meni pozajmio motor radi zajednicke voznje i tako me navukao i od tada se sa dinarom ne mogu sastavit :D .E sad mi recite realno da li ja njemu treba da se zahvalim ili...? :lol:
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

:D
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Stvarno sto me odusevljava u ovom nasem svijetu je to sto pravi motorista na motoristu gleda kao na Brata. Ruse se sve nacionalne, vjerske, politicke i ostale barijere.
Barem se ja tako osjecam a imam i rasta jer nije mala stvar u danasnje vrijeme ludila trke i haosa zamolit nekoga za uslugu. Koliko puta sam Rokija zvao da mi nesto kupi u Nemecku i posalje amo -ka da mi je brat i sad kad razmisljam dugujem mu pare ko zna od kad za :oops: neku trgovinu.
Bandit mi je par puta nabavljao djelove iz amerika i stizali su ka da su ih od prekomorace slali.
Raven mi je pruzao advokatske usluge pa zafaljujuci njemu nepisem ove redove iz Spuza
Roman brat Slovenac nikad me ocima nije vidio i isao je za mene 200km da kaparise jedan motor i posle toga jos 10 usluga.
Ali cu ipak Musu navest na prvom mjestu. Ja sam u Musinoj garazi proveo dosta vremena i vise puta sam bio svjedok pravog motociklistickog bratskog duha. Nemali broj puta se desilo da moto :evil: rista na proputovanju dozivi peh-kvar motora ili pad. Musa bi popravio motor, a bilo je i vecih kvarova tipa ispravljanja felmi i stapova prednje viljuske, varenje plastika...i nikad nije uzeo ni jednog centa.Prije par godina je renovirao stan i kao svako renoviranje ponese duplo vise para. Bio sam u toku svega i znao sad da je tanak sa parama i naravno nije mi na pamet padao neki njegov dug prema meni. Tih dana nailaze Francuzi na KTMovima sa nekim kvarom. Musa majstor svog zanata ima odklanja kvar. Francuz vadi pare da plati i Musa odbija da naplati ,covjek insistira i ostavja novcanicu taman toliku koliko je bila obaveza prema meni. Musa trci za njim i vraca mu pare govoreci brate bajkeru ti si na putu.

Zato su i Musa i Roki i Zeljko i Roman i svi ostali pravi motoristi moja BRACA.

Zato su i Musa i Roki i Zeljko i svi ostali motociklisti
+1389+
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

svarno ima primjera i primjera. i nadam se da ih svi imamo i da ce ih bit samo vise i vise.
vracemo se ja i slowrider iz bosne. svrne nas mico grubac sa granice kod njega u kamp. po jedna, po dvije rakije tako.prica se o motorima naravno. krenusmo. poce prica o nosacima kofera koje ja nemam (a slowrider je imao :) ). kad veli cojek sam sekund ode kucu i donese original givijeve nosace bocni kofera za bmw. i nece dinara da uzme. ni da ga castimo, ni rakiju da platimo. nekoliko krivina, pokloni meni slowrider one njeove te je vec ima (necu pisat u sto sam sve mora da kunem da mi ih da :mrgreen: ). i sad i ja imam nosace. vlada i madja necu ni pominjat. oni su me od prvoga dana pomagali i savjetovali ka da sam im iz kuce. eto dva primjera na odjednom. :)
nadam se samo da ce se ova lista ovakvih (ka sto vecina napisa) primjera samo povecavat. i da ce pravih motorista bit sve vise i vise.
i za sve one ostale primjere koje ne napisah, hvala kolegama i ljudima ostalim!
Post Reply