Motor bez papira (dilema)

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Re: Motor bez papira (dilema)

Post by mexiko »

LuTheDuck wrote:... i to ako znas da je provjeren, a ne kraden
Ja se nesto ne razumijem bas u te stvari pa mi nesto nije bas najjasnije. Sto moze da bude razlog da nema papire? Ukraden, prosvercovan preko granice,...?
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Oliver
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki Bandit 1200

Post by Oliver »

Ako cemo pravo najcesci razlozi su bas ti koje pominjes ali ima i drugih, ja sam Jawu kupio od lika iz Niksica i bili su predati papiri u Mup radi registracije. Ja sam vozio tako bez dokumenata, i za divno cudo niko me nije nijednom zaustavio, onda sam posle nekog vremena motor parkirao na par mjeseci zbog manjeg kvara(6-7) i zaboravio na njega i dokumenta. Kad su mi bili neki momci da krece kucu gledaju motor i pitaju je li na prodaju, rekoh jeste i rekoh neku cijenu tipa 150 Eura samo da ga micu iz dvorista - oni platise, ponesose i ne pitase za dokumenta....tako je taj motor "bez papira"
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

On jeste "bez papira", ali nije, jer postoje podaci o njemu i postoji njegova saobracajna. Po mom shvatanju, kad kupujes motor bez papira, ti bar u 9o% slucajeva kupujes ukradeni motor. Sto i nije bas lijepo :think:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
LuTheDuck
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: uglavnom mene vozaju

Post by LuTheDuck »

mexiko wrote:
LuTheDuck wrote:... i to ako znas da je provjeren, a ne kraden
Ja se nesto ne razumijem bas u te stvari pa mi nesto nije bas najjasnije. Sto moze da bude razlog da nema papire? Ukraden, prosvercovan preko granice,...?
pa pored kradje, i nikad ocarenjenih motora (legalno dodje u cg, ali se nikad ne ocarini i ne registruje) imas stvarno svercovane... imas one koju su slucajno zavrsili u cg (ljudi na proputovanju, moraju hitno kuci, prodaju motor i zapale avionom kuci itd)a imas jos 1 jako bitan razlog
PRIJATELJSTVO U KOMUNIZMU... naime, u srecna vremena su se ljudi 'znali' i sve se moglo na rijec, pa i vozit... zato su ljudi kupovali nove motore (cuvena je chezetka javina koja se svudje prodavala ), a koje je malo ko registrovao... naravno kad je neko vozio 20 godina neregistrovan motor nece ni racun cuvat i tako ode...

pored toga imas stvarno zagubljenih papira... npr moj prijatelj ima staru vespu koja trune u garazi, njega ne interesuje da ista radi s njom, a dio je nasledstva... otac kad mu je umro niko se nije ni trudio da nadje papire (mozda su i baceni kad su kucu raspremali)... ja sam je mogo uzet, ali mi nikakva vajda da restauriram vespu koja ce posle 2 kruga zavrsit pred MUP :)

a i ima onih koji kupe motor, voze ga bez registracije u neko fino mjesto (poput mog mojkovca :)) dje ti registracija treba samo ako si u zavadji s policijom i na kraju ga prodaju nekom drugom, on trecem i tako se zagube papiri, a isti se jos nedje vodi na nekog iz budve ili srbije (koji je dovezen prije 2006 :))

p.s. jes, imas i 'otimanje' zbog duga... tj kad ljudi zbog zelenasenja, kamate itd zaplijene duzniku motor, ali naravno se isti nikad ne prevede na zelenasa... tako ovome kad 'dopizdi' cekat pare, on motor da posto-zasto i to ode :)

sve u svemu - ima svega :))
I was born to be the best, number one and nothing less
Post Reply