Pranje motora

Novosti, komentari novih i starih motora...
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Re: Pranje motora

Post by jovan »

Kod pranja motora treba voditi racuna da se mlaz vode pod visokim pritiskom ne usmjerava direktno u semeringe na osovini tockova. Voda prodre izmedju semeringa i osovine i ispere mast iz lezajeva tocka, u lezajevima ostaje voda i lezajevi vrlo brzo stradaju zbog korozije. Isto se desava i sa vodjicama kocionih klijesta, lezajeva prednje viljuske, poluga kocnica i kvacila, sajli gasa i kvacila...
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

Ja ga redovno perem preko puta Titeksa u perionicu. Imaju osmozu, tako da kad se motor osusi ne ostaju nikakve fleke po njemu. Nije potrebno susiti ga krpom uopste. Jednom sam ga oprao sundjerom i nikad vise. Ne vidim poentu osim da se iscrnjacim jedno 20 minuta - po ure, a gore ga operem no ovamo. Takodje, vodim racuna o svemu ovome sto je Jovan napisao, odma su Vlado i Mladen skrenuli paznju.

Nice Goldu, ne zivis na Konik! Da te zamolim! Mi sa Staroga smo jako osjetljivi na te podjele! :D
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Kad krenem iz grada put kuce svi misle da zivim u KOHIK ili Miljes
+1389+
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

samousluzna perionica obicno zavrsi sav posao, i to za par eura. samo mi se jednom desilo da ni duplo vise para nije zavrsilo posao. zemlja se bila tako zalijepila da je bilo mucenje skidati i pod pritiskom
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Oliver
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki Bandit 1200

Post by Oliver »

+1 za perionicu, operes ga ka covjek za 1 Euro i onda jedan "brzi krug" da se sve fino osusi i ljepota.
Mada sam prije par dana prao motor na autu kod kuce - naprskao sam ga Cilit Bangom i BANG prljavstina nestaje :) Stvarno sam bio zapanjen kako to dobro radi....pocecu da vjerujem u one reklame sto se stalno vrte po tv-u. Idem sad da uzmem onu neku kremu za lice da se podmladim da me ne prepoznaju kad mi gledaju licnu kartu....i jedan sampon da poboljsam definisanost lokni za 68%.
Uzdravlje :D
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Одг: Pranje motora

Post by NikGold »

Smak lepse mirise:grin:

pOsLaTo iZ SSPARTE
+1389+
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

neće taj Cif/Arf/Bing bang bong odrat plastike?
bikerboy
Grijač guma
Grijač guma

Post by bikerboy »

za lanac i felme benzin ili nitro razredjivac,pod uslovom da je fabricka boja,sve ostalo u samousluznu perionicu lagano :whistle:
Franc
Stoper
Stoper
Vozim: Ktm 690e

Post by Franc »

Ja mrlje od "ketenspreja" (kad mi zasmetaju) čistim benzinom (vrlo malo na krpu...) . Nemoj time da "trljaš" naljepnice. A ostalo nekim šamponom za auto. Nije dobro pretjerivati, jer kad izgrebeš plastike, prljavština se još više "hvata".
Oliver
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki Bandit 1200

Post by Oliver »

A zaboravih da dodam, probajte WD40...kako to dobro skida sve fleke. Na Markovoj Hondi su bijele felme koje si mogao da ribas sa cime ti padne na pamet i nema pomoci - ali samo naprskas WD40 i lagano krpom sve skidas.
Post Reply