Drustvo u kojem zivimo

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Post Reply
supersonic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha TDM 850

Drustvo u kojem zivimo

Post by supersonic »

Pozdrav svima.
Ovu temu sam pokrenuo kako bih jos jednom dokazao da drustvo u kojem zivimo je otislo u tri lijepe... i kako divljaci zive vrata do vas.
Naime, imam dva motora. Mali - kineski skuter i veliki - TDM 850. TDM-a drzim kod prijatelja u garazi preko zime, dok mali skuter drzim u holu zgrade gdje apsolutno nikome ne smeta, cak su se i stanari slozili da im ne smeta ( a i stvarno fizicki ne smeta ni za kakvo nosenje gabaritnog materijala stubistem itd...) Uglavnom, prije jedno dva mjeseca pocinju problemi. Mic po mic, neko se igra sa mojim zivcima i strpljenjem i pocinje da mi unistava sic od motora. Evo do cega je doslo.

Image

Strazario sam par puta u autu uvece do ranih jutarnjih sati, kako bih eventualno uhvatio pocinioca i slomio mu nos i prste, ali zalud sam to radio - nisam ga uhvatio.

Ukoliko neko ima neku ideju kako da nadjem pocinioca a da nije da razgovaram sa nekolicinom stanara iz zgrade, neka je predlozi, jer se bojim sta ce se ljeti desavati kada budem drzaos veliki motor ispred zgrade ... Bojim se da ga neko ne obori, a kakva je situacija u Herceg Novom, prije cu ziranta naci nego garazu.

U nadi da cete mi makar malo pomoci, na bilo kakav nacin,

srdacan pozdrav !
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Re: Drustvo u kojem zivimo

Post by Madza »

Brate meni se slicno desilo sa starim Varaderom.Neko mi je gasio cigare na sic,a posto je sic bio od skaja lako ga je probio na par mjesta.Pa mi je neko na FZ6 Fazer-a slomio retrovizor,pa su crni rezevoar izgrebli na drugov R1...i sve to oko zgrade!

Mom komsiji su Caponord-a obalili,tj.neko ga je zviznuo u rikverc jer je bilo boje od kola na njega,tako da ces tesko te stvari sprijecit.

Ili 2 bureka,steka cigara,litar kafe i cekaj smarada...naravno elektricni pendrek,CZ dobar za poglavi,caklje,prvu pomoc ukoliko ga bas nagrdis,itd.

P.S.ne zamjeri na malo sale,ali stoka je stoka i to ce vazda bit jer je ovo narod koji nema kulturu da se okupa a ne sto drugo!
Mentalitet smo takav...pakostan narod,los,bagra nevaspitana,magarad!!!Ima izuzetaka,ali ih ima...daleko mi kuca od njih!
Ne sjekiraj se...ako mozes!
supersonic
Grijač guma
Grijač guma

Post by supersonic »

Da li osiguranje pokriva stetu ovakve vrste ?
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Ne...mislim da ne.Jedino sudar kad je,onda dodje covjek iz osiguranja da slika i oni procjenu vrse,ali ovakve stvari ne!
LuTheDuck
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: uglavnom mene vozaju

Post by LuTheDuck »

Moj ti je savjet ili da strazaris pofino - jedno nedelju dana - ili neka wifi kamera koja ima svoj izvor napajanja/bateriju... mozes i neku od onih dashboar kamera ako je dje imas sakrit na sigurno (da i nju ne ponesu), a koja ima motin detection - tj kad se neko mrdne da snima...

pa onda pravac policija i fino onda par dana cekas dok nadjes momka(e) kad naidju - garant kakav grupica propaliteta - prvo saznaj ko su pa im se naspominji familije i onda objasnis da imas snimak... reci ako ne plate da ces u MUP i milina, odma ce ti pare donijet...

i objasni im da su oni krivi za svaku narednu stetu koja se desi, pa ce pazit i oni prvi...
I was born to be the best, number one and nothing less
supersonic
Grijač guma
Grijač guma

Post by supersonic »

Ukoliko mi mozes preporuciti te kamere koje imaju WI-FI konekciju, veoma sam zainteresovan. A s druge strane, citav sam dan na poslu, pa ne mogu da strazarim radnim danima. A i stvarno nemam vremena preko vikenda, iako bih volio da imam.
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda VT750C

Post by Kolasinac »

Kakvih splačina ima, to je nevjerovatno...
Image
Freeman
Grijač guma
Grijač guma

Post by Freeman »

Ako hoces mogu ti pozajmiti Mini DV kameru (http://3.bp.blogspot.com/-lnkyS2GufN0/T ... v-md80.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;). Ne moze da detektuje pokret, ali moze da se namjesti da snima samo kada se cuje neki zvuk. Jedini je problem sto ti sto cijepaju moraju da budu bucni :)
LuTheDuck
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: uglavnom mene vozaju

Post by LuTheDuck »

Ma za to bi ti trebalo nedelju dana odmora da uzmes pa da 'kampujes' pred zgradu i pitanje je bi li sta uvatio :(

Elem, jedna od mogucnosti http://www.dhgate.com/wireless-ip-netwo ... #s1-5-null" onclick="window.open(this.href);return false;

Ne znam konkretno ni jedan model, znam da moj zet ima godinama wifi kameru koja mu snima garazu (ako komsija pozajmljuje alat jer je imo tih muka :p) :) ali svakako ima tih modela a tehnologija je uznapredovala...

e sad, ako ces mobilnije rjesenje mozes i dashboard kameru da iskoristis

http://www.dhgate.com/car-dvr-recorder- ... s1-11-null" onclick="window.open(this.href);return false;
samo je dobro ustekas da ti je ko ne ukrade... i onda ako vidis kakav problem provjeris sta je kamera zabiljezila prethodnu noc...

naravno, vazda ti dobro moze doci za auto :)
I was born to be the best, number one and nothing less
Post Reply