Za sada bez dobrog naslova... Srbija-Rumunija

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Re: Za sada bez dobrog naslova... Srbija-Rumunija

Post by SlavkoPejovic »

Spustamo se sa Transalpine I otvara nam se vrhunska cesta I nekako se samo namece da odvrenmo rucice I zavrtimo masine... Vozimo se onako solidno sporski...jer nema mnogo saobracaja dobar asfalt...I dok ne udjosmo u jednu siroku preglednu krivinu kao ono zastoj cesta blokirana u obije trake... Bilo je malo "bjeste noge posra vas guzica"...
Ali sve he bilo pod kontrolom nastavljamo dalje u istom tempu I stizemo do grada dje se proizvodi Dacia... tu nocimo Zukici popadali u san a ja otisao da se castim...
Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Molio bih Borka da dopuni ovaj dio... pa da ovo lagano privodimo kraju..
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Hvala Slavko za ustupljenu riječ. Khm,Khm,nastavljamo dalje:

Ovo je stanica sa koje kreće žičara,to jest, Bâlea Cascadă

Image

Image

Image

Image

Ovo je restoran na jezeru Bâlea Lac. Jezero se nalazi na visini od 2034 mnm i ledničkog je porijekla.

Image

Ovo su Italijani koji su umalo pogurali svoje BMW-e u jezero kad su vidjeli novu Apriliu Caponord :liar:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Slavko nije mogao da vjeruje svojim očima gdje je došao pa se stalno umivao

Image

Naš prijatelj iz Poljske koji je,vidjevši naše MNE tablice stao da nas pita za zdravlje jednog našeg prijatelja,istaknutog građanina Ivangrada koji je tu trasu prošao prije nas a dobar glas ga prestiže

Image

Image

Lokal na spustu Transfagarasana,divno mjesto za odmor

Image

Inače,vjerujem da svi znate da je Transagarasan napravljen po naredbi Čaušeskua nakon Sovjetskog okupiranja Čehoslovačke 1968.godine. Cesta je sagrađena u cilju boljeg povezivanja sjevera i juga i brže vojne intervencije u slučaju napada Sovjeta. Građena je od 1970-74. i pritom je potrošeno 6 miliona kg dinamita i zvanično je 40 vojnika poginulo.Cesta se uspinje do 2034 mnm. Ima više tunela( ukupno 5) i vijadukta nego ijedna druga cesta u Rumuniji.

Ovo je posvetna ploča graditeljima puta:

Image

Čuvena brana sa čije donje strane su spavali članovi Top Gear-a

Image

Kao što reče Slavko,na putu za TA sreli smo Amera sa Hornetom 600 koji nam se priključio ali je nakon ove stanke odlučio da ipak ide dalje sam jer je za mene koji sam tada vodio grupu rekao da imam previše "road rage" u sebi. Ne znam zbog čega,a baš sam fino vozio :D

Image

Image

Ubrzo nakon toga nailazimo na putokaz koji smo tražili

Image

I uz malo gasa dolazimo do Transalpine

Image

Image

Image

Na vrhu Transalpine se nalazi Urdele Pass,koji je 2145 nmn i tu se nalazi mali vašar i najbolji plažni bar na kojem sam bio,LOCA BEACH! :D

Image

Image

Image

Image
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
DODAMAN
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Black cruiser

Post by DODAMAN »

Svaka cast momci :clap:
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Bravo junaci,svaka vam dala!!!Super tura i druzenje...svaka cast!
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

sve sve sve, ali ovaj englez! :shock:
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Kao sto rekoh spavli smo u gradu Deva i odlucujemo da idemo za Beograd preko Vrsca jer je bila i opcija preko Zrenjanina... Vrijeme nas je posluzilo jer je bilo najavljeno da ce kisa al' samo oblaci... Put kojim vozimo u pravcu Temisvara je odlican i vozimo kroz lijepe predjele.
Vec ranije smo konastatovali tokom voznje da rijeci nekih pjesama tacno oslikavaju nasu promjenu raspolozenja... "malo mi za srecu treba"... t.j. put, bez saobracaj, kise sodera...i raspolozenje se odmah mijeanja.
Primicemo se Temisvaru i zaticen nas jedistven prizor na putu tako da nijesmo mogli da odolimo... Pravimo neplaniranu pauzu...
Image
Poslije kafenisanja "viber" komunikacije sa bliznim svojima nastavljamo dao granice i previmo ponovo pauzu u Vrscu jer smo poceli da sustizemo kisu pa da joj damo malo prednosti...

Image
Last edited by SlavkoPejovic on 09 Jan 2014 22:47, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

...i tako stizemo do Beograda i zapucujemo se da Borko napravi redovni servis kod ovlascenog servisera za Tigera... Stizemo na Mirjevo i vise nego nevoljno ostavlajmo voljenu masinu da nepoznatiti ljudi cackaju po njoj i dodiruju je na neprimjeren nacin... :D :lol:
Jer kako to obicno ide zvanicni serviser i prodavac nema svog majstora vec poziva nekog da dodje i da odradi ucitavanje novih mapa i svega ostalog. Tako dok smo rucali u "staroj Hercegovini" pocinje da se uvlaci nervoza odnosno nestrpljenje kod Borka (sta mu rade sada, znaju li ono kako treba suptilno i njezno sa njim itad itd...) Tako da zavrsavamo rucak maksimalno brzo i odlazimo nazad u servis da vidimo sto se desava... Kad ono srijecemo Tigera kako ga vozi nepoznata osoba i pogani sjediste i rucice i sve... :evil:
Cekamo u servis da se vrati Tiger jer je majstor otisao da ga proba... Dodje Tiger i ode Borko da testira...kad ono Tiger ide, odnosno ne ide... :oops: :roll: :roll: :shifty:
Nategnuta situacija Borko trazi stare mape, majstor ga ladno otkaci i rece nista tu ja ne mogu on sam bira mape... Borko kaze " hocu svoje mape" "vratite mi moje mape" i tako poslije jedno dva tri uploudovanja konacno se nalaze prave i Tiger spreman za akciju... Servis malo skupllji nego sto je bilo planirano al' sve ok.. (naravno ove zmigavce sto otpadaju nijesu zamijenili jer trebaju da napisu pismo..."
Last edited by SlavkoPejovic on 09 Jan 2014 00:13, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Tu se razdvajamo do ujutro, jer Dragan i Borko odose u Pancevo kod strica a ja ostado u Beograd...
Ujutro polazak zakazanu 8h...
Dolazak "Pancevaca"...
Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

kafa i sendvic u Strahinjica bana..."Pastis"...
Image
Last edited by SlavkoPejovic on 09 Jan 2014 00:14, edited 1 time in total.
Post Reply