Romania tour

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Romania tour

Post by VeDzA »

Eto podjosmo i mi na taj transfagregraseg..san :D
Ekipa,moze se reci familijarna:otac zeljko,sestra vanja i ja.

Image

Na pocetku da se zahvalim mojoj moto bratji,na nesebicno pruzenoj podrsci u svakom pogledu..nebo,poka,jole...hvala vi(treptaji ociju)

1.dan lagana turica do zlatibora,neki 260 km.podjosmo preko niksica,zabljaka,pljevalja...i vec na pocetku,prva i srecom jedina nemila situacija,za koju i dalje pomislim da je bila samo san
Vozimo ka niksicu,ja prvi(normalno),brzina neki 90 kmh.ulazimo u budos,koji je prvih 100njak metara ne osvijetljen.jos uvijek oslijepljen,vidim pred sobom mozda 15 m,i tacno u tih 15 metara,i tacno na moju putanju,head to head,stoji OVCA :shock:
pokusavam da ukocim...naravno,za to je kasno...
zadnje sto ucinjeh,skrenuh u desno,sto je minijaturno pri toj brzini i toj razdaljini...vanja,naravno ne kapira sto se desava,ali kaze da me samo cula kako vicem aaaaaaa :lol:
srecom,u zadnju milisekundu,ovca pravi skok u desno :clap: :pray:
dobro je,mozemo dalje...
Brzo stizemo do granice,nema guzvi sa nase strane,ali zato sa srpske nekih 2 km kolona.

Image

nas smjestaj za prvu noc

Image

Image

Image

njihov smjestaj

Image

predvece setnja zlatiborom,posjetilaca ima poprilicno.mi idemo ranije na spavanje,jer nas sjutra ceka preko 500 km puta.
Drugi dan namijenjen je prelasku srbije i dolasku u Tismanu,malom rumunskom gradicu smjestenom u nacionalnom parku,dje smo imali rezervisan smjestaj za drugu noc.
Kretali smo se preko uzica,cacka,kragujevca,pa autoputem do pozarevca,a onda nekim selima,stigli do golubca.od golubca idemo ka djerdapu,u drustvu dunava..

Image

Image

Image

Image

Image

Image

s druge strane rumunija..

Image

Granicu prelazimo brzo,i na raskrsnicu posle brane,mi skrecemo lijevo ka gradu Orsova.Put vodi ka sjeveru,ka temisvaru,ali posle nekih 30 km,skrecemo ka nasem cilju,tismani.dalje put vodi u planine,kroz sumu,uz nas potok..savrseno,ali za kratko...
Ni iz cega se pojavljuje kolone auta,narod rostilja uz potok,muzika tresti,asfalt postaje uzasan-krpljen po sto puta...i tako nekih,20 km.
slike ovoga dijela nemam,jer je fotoraf bio preumoran :mrgreen:
Kasno stizemo u hotel,i saznajemo da primaju samo leje,da stvar bude gora nemamo dje da zamijenimo eure :oops:
srecom,jedan gospodin,vidje da smo ka' prebijene macke,i zamijeni nam eure..
Hotel je ekstra,lokacija jako dobra. 7.5 eura po osobi,sa doruckom!

Image

Image

Image
Montenegro
Grijač guma
Grijač guma

Re: Romania tour

Post by Montenegro »

Čeka se nastavak… konačno nešto zanimljivo
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Rano budjenje i pokret,jer nas danas ceka transalpina :dance:
Idemo ka gradu Targu Jiu,dje prvo sto radimo,mijenjamo eure.Tankanje goriva i spremni smo za naredne 300 km.
Kroz krad prave neke obilaznice,table uklonjene,pa imamo problema da nadjemo nas put..
Nekako se orjentisem,ali za svaki slucaj pitam prolaznika je li to taj put.On mi kaze druze,nema ovuda nikakve transalpine,pogrijesio si. :shifty:
Ok,hvala..pitam covjeka posle 20 m,kaze da sam na dobrom putu(pa ti pitaj narod krkovicu :D
Stizemo do podnozja,vrijeme tmurno.Naredjujem posadi oblacenje kisnih...oni presrecni jer se prvi put voze po kisi :D
utoliko,nailazi brat bajker sa svjezim informacijama,kaze da je gore kisa i magla,ali da je s druge strane sunce...planina...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

vrijeme se odje mijenja bukvalno u sekund :shock:

Image

Image

Image

Image

Image

Image
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

S druge strane vrijeme sve bolje,priroda i put...pravo uzivanje

Image

Image

Odje napravismo pauzu.potpunu tisinu kvari zvuk poput divljih osa...iza jednog panja iskocise kroserasi...neki njemci,uzivaju ljudi..

Image

Image

Image

ova "vrsta" psa cesta po rumuniji

Image

Image

Image
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

hahahaha, vrh a ja 14.7. bio na transfagarshu i prolazio u daljinji vidim transalpinu kako su se crni oblaci nadvili, mislim se kuku onima koji su sad gore. A 15.7. i 16.7. sam bio na alpini Tada je bilo dobro vrijeme.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Malaguti Madison

Post by NK_Biker »

Odlicno :clap:
A za ove "VOLI" kese ste mogli traziti neku novcanu nagradu zbog marketinga. :D
Image
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Nakon transalpine,prolazimo kroz Sebes i idemo dalje prema sjeveru.Nas cilj za taj dan je Turda,dje smo imali rez. smjestaj.
Stizemo predvece,nalazimo smjestaj,pa malo u obilazak.

Image

Image

Image

Image

Razlog posjete ovom gradu,jeste rudnik soli koji datira iz 1271 god. jedno vrijeme je koristen i kao skladiste za sir,a 92' je pretvoren u turisticku atrakciju.
Dug je oko kilometar,na preko 100 metara dubine.Na ulazu postoji upozorenje da je temperatura oko 9 stepeni,pa jakne nosimo sa sobom.
Unutar kafici,stoni tenis,bilijar,amfiteatar,cak postoji i jezero na koje mozete voziti camac

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Dalje idemo ka Brasovu.
Osim prelijepe prirode i srdacnog naroda,strasno mi se svidjelo i kako ljudi odje voze.svi,ali svi voze istim tempom,od nekih 110-120 kmh,takodje je zavidan i odnos prema motoristima...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Plan je dalje bio da se vidi drakulin zamak,ali se slozismo da je kasno da idemo u brasov do kojeg imamo 250 km,pa jos do Fagarasa 80 km,dje nam je bio smjestaj.Poprijecismo put kroz neka sela,i slucajno upoznasmo pravu rumuniju :)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Stizemo u Fagaras,nalazimo smjestaj i krecemo u obilazak nekog zamka iz 16 v.
Za vrijeme komunizma,bio koricen za politicke zatvorenike

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

E svaka vam cast!!!Ovo je familija.Meni brat nece na kafu sa mnom a ne na turu :D
Cekamo nastavak putopisa :text-bravo:
Post Reply