Vožnja povodom 202 godine od rođenja Njegoša

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Veljko
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha mt-03!!

Re: Vožnja povodom 202 godine od rođenja Njegoša

Post by Veljko »

mexiko wrote:Po toj logici i Moto deda mrazovi i dobrovoljno davanje krvi su takodje samo promocija. Sto ima ko da skuplja pare i pomaze djeci u Bijeloj, kad je to drzavna ustanova i drzava brine o njima i imaju manje vise sve sto im treba. A plus, ima i Crveni krst koji pomaze. Takodje ima i Drustvo dobrovoljnih davalaca krvi, pa sto ima da se motociklisti mijesaju u to i da to izlazi u javnost? To bi tako nekako trebalo da zvuci, je li? Razne organizacije i zajednice prave pomene na razne dogadjaje, ne vidim zasto i dio moto zajednice ne bi napravio pomen na dan rodjenja jednog od najumijih glava koej je izdjedrila Crna Gora. Pretpostavljam da si jos mlad pa ne razumijes neke stvari, ali vremenom ces mozda promijeniti stav...a mozda i neces.
Objasnio..

Montenegro, kako da ti objasnim akciju zdravog karaktera - nešto što promoviše zdrave moralne i etičke kodekse ponašanja, prihvaćenih od strane društva, na koje mogu i mladji i stariji da se ugledaju. Akcija nezdravog karaktera bi vjerovatno bilo da se organizuje proslava rodjenja Hitlera ili reci DA alkoholu i drozi.. itd.. kakvu bi to poruku poslalo, posebno mladjima. Ne znam stvarno kako drugačije da ti objasnim ako ne shvatas to.. Prepustiću nekome ko može..

Za sve ostalo se moze otvoriti rasprava koja je mnogo opširna za pisanje :roll: ;)
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Veljko wrote:
mexiko wrote:Po toj logici i Moto deda mrazovi i dobrovoljno davanje krvi su takodje samo promocija. Sto ima ko da skuplja pare i pomaze djeci u Bijeloj, kad je to drzavna ustanova i drzava brine o njima i imaju manje vise sve sto im treba. A plus, ima i Crveni krst koji pomaze. Takodje ima i Drustvo dobrovoljnih davalaca krvi, pa sto ima da se motociklisti mijesaju u to i da to izlazi u javnost? To bi tako nekako trebalo da zvuci, je li? Razne organizacije i zajednice prave pomene na razne dogadjaje, ne vidim zasto i dio moto zajednice ne bi napravio pomen na dan rodjenja jednog od najumijih glava koej je izdjedrila Crna Gora. Pretpostavljam da si jos mlad pa ne razumijes neke stvari, ali vremenom ces mozda promijeniti stav...a mozda i neces.
Objasnio..

Montenegro, kako da ti objasnim akciju zdravog karaktera - nešto što promoviše zdrave moralne i etičke kodekse ponašanja, prihvaćenih od strane društva, na koje mogu i mladji i stariji da se ugledaju. Akcija nezdravog karaktera bi vjerovatno bilo da se organizuje proslava rodjenja Hitlera ili reci DA alkoholu i drozi.. itd.. kakvu bi to poruku poslalo, posebno mladjima. Ne znam stvarno kako drugačije da ti objasnim ako ne shvatas to.. Prepustiću nekome ko može..

Za sve ostalo se moze otvoriti rasprava koja je mnogo opširna za pisanje :roll: ;)
Sve je regularno Veljko! Svaka moralna akcija je dobrodosla. Opusteno samo! Nadam se da ste se dobro proveli, i da ste prosli oko Shtirovnika ka Kotoru,te uzivali u jednom od najljepsih pogleda na svijetu.
Otvarati raspravu o Njegosu bio bi nonsens. Ne mozemo ga mi ni uvelicati, ni umanjiti, pa shto god pricali ili radili,i mozda je ova cinjenica jedan od njegovih uspjeha isto. Crnogorci su ga ostavili da odmara na jednoj velicanstvenoj planini, sagradili mu velicanstven mauzolej-spomenik, te tako uzdignut na visinu, uvjek stoji visociji,bolji,znacajniji od drugih Crnogoraca, ako mozda ne uistinu, jer tesko je usporedjivati uspjehe, a ono odokativno sigurno. A ovaj primjer se istice i u citavom svijetu! Ono shto smeta je preveliko politizovanje Njegosa, koje je na tapetu posljednjih 100 godina, a posebno posljenjih 30 (zato sam se i salio u prethodnom postu).
Vasa akcija je malo van jubileja, pa je kao takva i jako neobican povod za voznju! Vi ste vec objasnili shto vam je bila ideja, ali ta ideja se ne moze razumjeti iz oglasa koji ste postovali. Iz oglasa se vidi broj 202 kao jako bitan,te neki vijenci i polaganje istih na spomenik itd..
Iako je jako postujem, vasa ideja mi je malo Out. Eto, samo se o tome radi. Da pojasnim. Osnovna ideja voznje motora je zabava. Vi kao Moto-klub ste mogli recimo organizovati takmicenje alkara i po zavrsetku takmicenja organizovat druzenje i gradelanje nedje u Baru. Ili recimo, organizovati kurs voznje kroz plicak u duzini od 100 metara na Zukotrljici. Poslije toga druzenje i gradelanje. Veselo, opusteno,muzikica,hrana,sunce,more, druzenje i smijeh. Takva neka ideja bi meni bila IN. Znaci neshto veselo i pozitivno. Meni licno, obilazak spomenika, grobova i sl., ne potice lijepo raspolozenje,s'toga bih taj dan radije proveo, pa ako nista bolje, makar kao Mujo iz vica na onoj klupi, kad samo sjedi, a nista ne razmislja, nego obiljezit te 202 godine od necije smrti. Da ste mozda naveli u oglasu istu akciju, ali recimo 202 godine, 4 dana i 15 minuta od smrti Njegosa, mozda bih ja drugacije shvatio karakter te akcije. Isto vam se ne bih pridruzioImage , jer sam bio zauzet, ali ne bih nista postovao.
Nadam se da sad razumijete moj, a mislim i Montenegrov post.
Nadam se da ste se vi lijepo podruzili i da je voznja bila dobra, te da cemo nekad i zajedno voziti nedje i druziti se.
Worry less, ride more!
Montenegro
Grijač guma
Grijač guma

Post by Montenegro »

Rocker arm ... Mladi su , shvatit ce kad porastu (kako oni neko rece :) )

Mada, generalno je to sad u modi u CG .... Da se slave i velicaju stvari i datumi koje nikad niko nije slavio.... Da se ide po "cetrdesnica" ... Raznih pomeni i sl.

Jel' ko od medija ovo ispratio :)
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Svaki političar mora da ima malo kontroverze.
Jezerski vrh je niži od Štirovnika, koji stoji i čeka nekog Crnogorca većeg i od Njegoša da se sahrani gore: ima li kandidata?
Pa Komovi, Sinjajevina, Durmitor, Prokletije... Vele ima 125 vrhova viših od 2000 metara u Crnoj Gori - imamo li mi ljude za to?!?
Polako žuri - Festina lente
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Kesha wrote:Svaki političar mora da ima malo kontroverze.
Jezerski vrh je niži od Štirovnika, koji stoji i čeka nekog Crnogorca većeg i od Njegoša da se sahrani gore: ima li kandidata?
Pa Komovi, Sinjajevina, Durmitor, Prokletije... Vele ima 125 vrhova viših od 2000 metara u Crnoj Gori - imamo li mi ljude za to?!?
Nijesam siguran da imamo!
Imali smo kralja,koji je vladao 60 godina. Njega smo procerali iz drzave.
Vratili smo ga skorih godina i eto ga na Cipur u onu crkvicu. Nije na visinu postavljen. Mozda je jedan njegov problem bio taj shto je slabiji pjesnik od Njegosa. Svi se slazu da je bio bolji vladar i politicar.
Image . Od ove ekipe shto vlada zadnjih 30 godina,a i velikog dijela opozicije koji je vladao zajedno sa njima do velikog raskola a to je 15 godina(nijesmo bas svi, sve, zaboravili), neshto nema nekih pjesnika, tako da nijesam siguran. Ne,ne, definitivno nece bit nista od toga!
Na zalost, Keshone, nemamo nekih kvalitetnih ljudi koje bi smo mogli previsoko podici. U svakom slucaju ne visocije od Njegosa. A i njemu se izgleda temelji ljuljaju, no shto pomenu neko, da ove mlade ljude ne opterecujemo sa tim stvarima, kad porastu onda ce shvatit ovo o cemu im mi govorimo. Image Moraju i brci,dobro da posijede,da bi se neshto razumjelo. Tako je to i nikako drukcije.
Worry less, ride more!
veskotg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena može biti sa sela.
Motor mora bit iz Japana(ne pored Andrijevice).

Post by veskotg »

Nego, ne vidim da se neko od ovih motociklista prijavio za MDM...
every second,every minute,every day I was lost
didn't understand which road to take
by the time I'd answer one question in mind
another ones ready to takes its place
peoples always tried to give me some kind of advice
it never made any difference really..
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

veskotg wrote:Nego, ne vidim da se neko od ovih motociklista prijavio za MDM...
Vidi ti to. Da ne rece, nikad ne bih shvatio.
Ajde ti sa sombrerom ulati neshto za ovu djecu bez roditelja,
za majicu ne moras ako neces, poklonit cu ti ja jednu samo reci
koji ces style Enduro, Adventure ili Sport.
Ma samo uplati za MDM a ja cu ti dat dvije moje majice, ionako ti postujes na NLB vise nego ja.Image Image Image
Worry less, ride more!
DODAMAN
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Black cruiser

Post by DODAMAN »

veskotg wrote:Nego, ne vidim da se neko od ovih motociklista prijavio za MDM...
O Vele, fala ti te nas podsjeti :mrgreen: :dance:
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

moderatori moderatori... Mada valjda niko od njih ne cita zbog premorenosti... ili "zbog ranije preuzetih obaveza"...
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Izvinjavam se sto me nema na ovaj topic,bio sam zauzet MDM i majcama.Svako druzenje podrzavam koji god bio motiv!

Da li je to jubilej,rodjendan,posjeta ovoga ili onoga...sve je to u cilju druzenja.
Promovisanje?Ovo je forum,a niko nece sem nas znat da je grupa bikera polozila vijenac tamo ili ovamo.
Idu bajkeri u crkve,u muzeje,u institucije...sve po licnom nahodjenju i vidjenju.

Necu tolerisat posprdavanje nicijem postu niti ideji,jer ako neko ima zelju da svoj dan za druzenje,ma koji god razlog bio,podijeli sa kolegama ili se pridruzi ili pozeli lijepu voznju.Svako misljenje da je to bezveze,komentarisite na ljepsi nacin.

Forum je mjesto za druzenje,ne za prepiranje i neka ostane tako!
Post Reply