-
Vecina smatra Hondu Goldwing kao vrh luksuznih motora , i tesko je to poreci .
BMW 1200 LT , koji je izbacen iz proizvodnje , blizio se Hondi Goldwing bar po pitanju luksuznog smestaja vozaca i pogotovu suvozacice , ali Goldwing je ostao Goldwing.
-
Pre godinu dve , nas Wulfy ce da me izpravi ako gresim , Honda je najavila premestanje proizvodnje Honde Goldwing sa americkog tla u Japan , ali to jos nije uradeno ( koliko je meni poznato ) , a svi spekulisu dali ce Honda da napravi naslednika Goldwinga veceg ili manjeg od sadasnjeg. Neki nagadaju 2000 ccm
-
Tesko je reci sta ce da na kraju izpadne od ovog BMW-ja , ja znam za sebe da sam se mnogo nadao novoj Hondi VFR , a posle razocarao i izgledom , a pogotovu tezinom ...
-
Meni je , za sad zelja za moj 50-ti rodendan ( ili tude nede .. ) R 1200 RT , ali ovaj , bar za sad , kad dode polovan , mnogo mi se svida ...
penzija - hir aj kam ...
-
Za sad , BMW kaze da nece da pravi druge modele sa ovom masinom , mada nebi bilo prvi put da neki proizvodac skriva karte .
A zamislite Rokija na K1600R ..
Neke brojke
-
------------------------Honda Goldwing----------BMW K1200LT---------BMW K1600GT
-
zapremina.................1832.........................1172....................1600
motor............sestocilindarski boxer.......4 cilindra, lezeci......6 cilindara, popreko
snaga.......................118...........................98......................160
obrtni momenat...........167 Nm.....................115......................175
Suva tezina................366 kg......................249.................. oko 275 ??
-
Snaga motora je vise manje poznata , samo jos postoje nagadanja oko tezine , jer ako je blizu Goldwingu , a nema njegov luksuz , u Americi su promasili metu , ali se vecina nada da ce da parira tezinom LT-u , neki se cak nadaju da bude laksi od LT-ja , sto bi znacilo dobar odziv u Americi i u Evropi ...
A izgled ? znacemo uskoro .. kazu da ni BMW jos nije zavrsio finalni izgled , treba da zavrse sva testiranja , pa da vide ako ima zadovoljavajucu ventilaciju motora itd ...
Evo i neki video
-
-
-
A evo na sta neke podseca novi far
-

-

Inace , motor bi trebao zvanicno da bude predstavljen na sajmu ujesen ...