Masteralp ZX10-R

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Charuga
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: ZX-10R

Re: Masteralp ZX10-R

Post by Charuga »

Ubrzo opet krivine dolazimo na Brünigpass, koji povezuje Berner oberland sa Kantonom Obwalden u centralnoj Svajcarskoj.....put je sa dosta tunela koji nisu uvek pravi vec su kao krivine...no sve je lepo osvetljeno i obelezeno....ovaj pass se nalazi na 1008 metara iznad mora, ujedno nas put preko njega vodi do Luzerna....

Image

Image

Image

Nije atraktivanm kao predhodni na vrhu...brzo ga napustam i uskoro nailazim na predivan vidikovac.....LUNGERN nalazi se na 750 metara nv, u Kantonu Obervalden na jezeru Lungern, predivna priroda predivno mesto za odmor u predvorju Luzerna....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Oko devet sati najzad stizem do zbornog mesta ovde...kafica u kome provodim vreme...ovaj put aparat ostaje sakriven....pijem pice i zurim kuci da sto pre ovo uredim i podelim sa Vama.....

Osecam se fenomenalno...pregrmeo sam bolove ruku i ledja na R-U toga vise nema...samo normalni pozitivni umor.....
Velimlje cuti, mozda je i on malo umoran...podseti me da zavrsim putopis starom izrekom...

...............................NIJE ISTO ZIVETI I BITI ZIV........................
Image
.................... Jednom GREEN EVERGREEAN ..................
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Fenomenalno!!! Ako bog da ja sam oko 28.Avgusta na Passo di Stelvio. :pray:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

BRAVO :clap: , evo sam se uživio u Alpe na ove 40 stepeni u Budvi :D
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Odlicno druze, voznja super....
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Jedno prelijepo odusevljenje...Svaka cast!
14:23
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Charuga wrote:nemogu a da ne pomislim kako je tanka linija i kako je lako preci je...jednog momenta si u raju, drugog u paklu
..........
Charuga, ovo je stvarno prelijep opis odusevljenja, raspolozenja, predjela.... ali mislim da je ovo sto sam citirao , mozda, najpoucnija misao na forumu i ne zaboravi je nikad.... a onom Velimlju, njemu i ja dugujem pice zato sto te je ovako zahebo ... :mrgreen:

P.S.
Velicanstveno :clap: :clap: :clap:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Charuga
Grijač guma
Grijač guma

Post by Charuga »

Velimlje me je zaista jako inspirisao za passove i jako sam mu zahvalan, nadam se da se nece naljutiti sto sam koristio njegovo ime u putopisu....sve vreme mi je bio u mislima za vreme puta pogotovo na interesantnim mestima.....da nisam slucajno dosao u Svajcarsku i da nema nasih foruma ko zna dali bih ikada obisao ova mesta, zato sam se i trudio da slikam sto vise i da probam da docaram ljudima koje interesuje kroz kakve sam predele prosao....mada slika je jedno a dozivljaj sa lica mesta drugo.....ostaje mi jedino da Vam predlozim ako mozete da sto vise Vas obidjete ove passove...ako jos budem ovde bicu presrecan da se pridruzim.....
Sta je recimo interesantno i cudno....ja danima trazim kako da dodjem do prevoja St.Gottarda gledam mape rute planere i sve mi govori da mi treba jedno 280 km od Luzerna ali skroz je po njima prilaz sa druge strane...nisam bio svestan koliko sam mu prvi put bio blizu.....sada sam krenuo da trazim skroz drugi pass i naleteo sam na njega...prijatno iznenadjen posto sam imao planove da poslusam route planer...kako bih se zeznuo....
Sta je jos ovde interesantgno...prvi put sam obelezio mesta sa planera koja su obelezena kao kljucna kroz koja treba proci...na licu mesta orijentiri su skroz druge naseobine ili crkvice...ili mostovi....tako da cesto nemozete dobiti adekvatan odgovor kuda da idete i desavalo mi se da skrenem sa puta.....sada je bilo mnogo lakse vec sam ukapirao dzade i osecao sam se sigurnije....znao sam da nemogu da zalutam.
Nazalost kasno sam se popeo gore....blizu su mi bila bar jos dva pasa ali na tu stranu nisam isao i nisam hteo da rizikujem noc posto nisam imao adekvatnu opremu....mada i to imam u planu ako bude drustva ...jos bolje....
Jos jedna stvar jako bitna.....pukotine u asfaltu zalivaju nekim katranom jednom zamalo nisam pao zbog toga u blagoj krivini...sreca da nisam isao brze i da nisam dodao jace gas...iovako sam ostavio bar 30 cm. crn trag proklizavanja...... onda ima dosta trkaca sa Supermoto motociklima...neprimajte se da se jurite posto su oni ovde svaki dan.....
I na kraju nisam uzalud pominjao medvedice.....juce vidim u novinama da su se setali po putu sa Bernske strane....ja sam srecom video samo dabrove i divokoze.....
Sto se tice tanke linije ona je u svemu u zivotu prisutna u nasem hobiju mozda nesto vise i zato moramo uvek to imati na umu....
Nemogu a da neuporedim ove Svajcarske pasove sa lepotama Crne Gore ..presao sam preko celog Durmitora od Scepan Polja do Zabljaka i dalje...presao sam preko Komova.....nista manje interesantno a na nekim mestima je priroda cak i lepsa.....kada bi se to malo vise prezentovalo nesumljam da bi privuklo brdo motociklista.....cak sta vise planiram da napravim jednu paralelu izmedju Svajcarske i C.Gore i to uporedo opisem u nekom postu kada budem imao vremena....
Sada kada sam ovde rado bih dosao malo do Vas i do mora to ce se desiti verovatno krajem Avgusta ili pocetkom septembra pa mozemo koju i uzivo....
Sve Vas pozdravljam i zelim Vam da sto lepse i bezbednije provedete ovo leto....ponavljam ako ce neko ovamo neka salje poruku na pm.

Evo i satelita predela kroz koje prodjoh....

Image
Image
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Mislim da nema smajlija koji može opisat koliko mi je drago što si ovo podijelio s nama. Ja imam veliki "problem" kad putujem, a to je da mi je strašno teško da stajem i slikam predjele, POGOTOVO ako su ovakvi kao što si nam donio... i po ovom postu vidim da sam strašno sebičan. Po meni ništa ljepše od planine nema, pogotovo Alpa koji su puni izvora, potoka, livada koje su sve pod konac pokošene, dobrog asfalta. krivinama nikad kraja... samo se nadam da ću možda ugrabit ovog ljeta par dana i proć ovim predjelima.
Još jednom hvala i ja ti se javljam sigurno čim se uputim tamo, ima da napravimo koji đir našim autobusima ;)
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Vratih se sinoc sa odmora , da vidim sta ima novo i nadem ovo tvoje uzivanje . Jer ovo se tesko moze nazvati putopis . Pravljenje zazubica mozda ? , jel se tako kaze :oops:
Svaka cast !!!! :clap: :clap: :clap:
Citao sam sve nekoliko puta , i ponovo cu , to je sigurno . Probao sam da brojim koliko puta si me pomenuo , pa odustah ..
Ako sam , bar malim delom , pomogao u stvaranju ovog i svih ostavih tvojih putovanja po Alpama i okolini , ponosan sam . I prezadovoljan , mada nisam siguran koliko sam tu pohvalu zasluzio .
Tvoj motor nije da nije za te puteve ! Nije za svakog takav motor za te puteve :naughty: . A u tebe , kako kazu svaka puska ko u Mandusica Vuka !! Skidam kapu . :clap:
A i pera kad se latis ( t.j. testature … ) nista opasniji nisi
A ja sam u to vreme obradivao drugo gradivo , samo sto Francuzi ne kazu pass , vec Col , a Spanci kazu Passo , a Katalanci opet neki svoj naziv , sto ne naprave sve jadnostavno ko u Alpama ?

Veliki pozdrav prijatelju !!

Simo

P.S. Nadam se mogu da upotrebim tvoje slike u mojoj temi za predloge kuda krenuti ? .. http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =17&t=2411" onclick="window.open(this.href);return false;

Image
Charuga
Grijač guma
Grijač guma

Post by Charuga »

velimlje wrote:Vratih se sinoc sa odmora , da vidim sta ima novo i nadem ovo tvoje uzivanje . Jer ovo se tesko moze nazvati putopis . Pravljenje zazubica mozda ? , jel se tako kaze :oops:
Svaka cast !!!! :clap: :clap: :clap:
Citao sam sve nekoliko puta , i ponovo cu , to je sigurno . Probao sam da brojim koliko puta si me pomenuo , pa odustah ..
Ako sam , bar malim delom , pomogao u stvaranju ovog i svih ostavih tvojih putovanja po Alpama i okolini , ponosan sam . I prezadovoljan , mada nisam siguran koliko sam tu pohvalu zasluzio .
Tvoj motor nije da nije za te puteve ! Nije za svakog takav motor za te puteve :naughty: . A u tebe , kako kazu svaka puska ko u Mandusica Vuka !! Skidam kapu . :clap:
A i pera kad se latis ( t.j. testature … ) nista opasniji nisi
A ja sam u to vreme obradivao drugo gradivo , samo sto Francuzi ne kazu pass , vec Col , a Spanci kazu Passo , a Katalanci opet neki svoj naziv , sto ne naprave sve jadnostavno ko u Alpama ?

Veliki pozdrav prijatelju !!

Simo

P.S. Nadam se mogu da upotrebim tvoje slike u mojoj temi za predloge kuda krenuti ? .. http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =17&t=2411" onclick="window.open(this.href);return false;

Image

Podrazumeva se bice mi drago :D
Image
Post Reply