Gothard,Bernardino,Nuffenen,Spueln,Julijen,Abula,Stelvio..

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Charuga
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: ZX-10R

Re: Gothard,Bernardino,Nuffenen,Spueln,Julijen,Abula,Stelvio

Post by Charuga »

N-i-k-O wrote:Jesu li ovo M3 ili M5?? Ako su M5 kazi mi nesto o njima ako ti nije teshko, koliko su ustvari dobre, kako drze u krivinama i kako su ti se pokazale na vlazno-mokro ukoliko si imao priliku da ih vozish pod tim uslovima...:)

Unaprijed hvala brate...

P.S. Ex kako meni treba neka voznja poput ove...treba mi ali bukvalno da me izlijechi! :)
M 5 Interact, neznam sta da ti kazem tj. napisem.....imao sam dosta guma Michelin 2ct mi je bio vrh.....sada...neznam vise .....ova guma je toliko da kazem vozna da nije normalno....kocio sam pod ekstremnim nagibom, bukvalno sam se izivljavao i nijednog momenta nije mrdnula....neverovatan osecaj sigurnosti.....na vlaznom sam vozio izuzetno oprezno posto je samo padala kisica po malo i nisam siguran da je oprala asfalt da bih pojacao tempo....to malo mi je izgledala veoma sigurno.
Normalno nisam kompetentan za detaljnu analizu ali iz mog skromnog iskustva pokazala je mozda najvise od svih guma za koje ja znam.....
Nastavak sledi....
;)
Image
.................... Jednom GREEN EVERGREEAN ..................
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Prijatelju , slike ubijaju !!!!

Mnogo ti hvala sto nas vodis u krajeve u koje mi prizeljkujemo da odemo ... jednog dana ....

Pozdrav !!
Charuga
Grijač guma
Grijač guma

Post by Charuga »

Hvala prijatelji......nastavljam,

Ulazim u jedno mesto i pravo vidim HOTEL STELVIO znaci dosao sam u podnozje Umbrail passa koji je ujedno i granica izmedju Svajcarske i Italije.....mislim da o njemu netreba puno pricati osim da je put ka njemu izuzetno uzan i krivudav.....na mnogim mestima je makadam....necu ni napominjati da je jedini R bio moj motor.....
Slike govore vise od pera....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Pogled na gore i poplava uzbudjenja....uskoro cu biti na :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
:bow-yellow: kultnom prelazu....steci cu pravo da kazem....da bio sam tamo
Image
Charuga
Grijač guma
Grijač guma

Post by Charuga »

Sa granice posle nekoliko stotina metara tabla Passo dello Stelvio znaci tu sam....to je taj cuveni prelaz....
Parkiram svoga trkackog konja pored ostalih radnih mrcina cini mi se da mu drustvo ni malo nesmeta, vidim da me poneko cudno pogleda ali ni to me ne uzbudjuje, sta vise volim da odudaram......
Sta da kazem za ovaj dan fenomenalno osecam se ispunjeno......

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Opet sedam na motor i dovozim se do samog vrha....sta reci pogled fenomenalan....jedino malo oblaci me brinu.......

Image

Image

Image

Image

Image

Na vrhu guzva, kazu uobicajena.....pocinje da pada po koja kap kise koja se pretvara u nekoliko pahuljica......presrecan saljem Bokiju poruku da sam na Stelviju....ubrzo dobih odgovor sa dobrim zeljama.....oni krecu u ovom pravcu 25-og Avgusta, tj. upravo danas kada pisem ove redove....eh kako bi bilo lepo da smo se sreli gore.....
Kako sam sisao sa motora izgleda da se organizam totalno opustio....shvatam da nista nisam jeo ceo dan....nisam ni kafu popio......srce mi radi prilicno brzo......
Kupujem kobasice na kijosku.....posle nekoliko zalogaja bacam ih....ne zato sto nevaljaju vec zato sto nemogu da zvacem od umora....uzimam jedan Energetski napitak i pomeram se malo nize na parking posto tamo ima vise mesta.....organizam mi se totalno uznemirio....nema druge, stavljam torbu koja je na rezervoaru na zidic kao jastuk i tu sam se ispruzio......kakav osecaj.....gledate gore ju nebo i vrhove....dan je na smiraju.....pokusavam da se raskopcam ali se brzo zakopcavam zbog hladnoce.
Pozeleo sam da tu ostanem jos dugo ali svestan sam da ce biti sve hladnije i hladnije i nevoljno se pakujem i pravac u dolinu.....
Kakav silazak nista drugo nemogu napisati nego NAPOR I SAMO NAPOR.....kada su ostre i strme krivine sa kamenim bankinama prestale bilo mi je mnogo bolje.....ali sve to tj.celokupan dan me je strasno iscrpio i neznam dali cu imati snage da odvezem jos mozda 100 km. do mog druga Roberta (Carlos11 na BJB)sa kojim sam u kontaktu i koji ceka umestu Alpe de Suissa.....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Image
Laki 086
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Vozio sam nekad, sad idem pjeski...........

Post by Laki 086 »

Bravo!!!!!!!!!!
Dusan Radovic:
" Pre nego što ostarite, potrošite mladost. Mnoge starosti imaju velike zalihe neostvarenih mladalačkih želja. "
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

A brate svaka ti cast...super!Sve,sve,ali sto je lijep taj veliki crni motor kod table Passo dello Stelvio :roll:
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Charuga wrote:
N-i-k-O wrote:Jesu li ovo M3 ili M5?? Ako su M5 kazi mi nesto o njima ako ti nije teshko, koliko su ustvari dobre, kako drze u krivinama i kako su ti se pokazale na vlazno-mokro ukoliko si imao priliku da ih vozish pod tim uslovima...:)

Unaprijed hvala brate...

P.S. Ex kako meni treba neka voznja poput ove...treba mi ali bukvalno da me izlijechi! :)
M 5 Interact, neznam sta da ti kazem tj. napisem.....imao sam dosta guma Michelin 2ct mi je bio vrh.....sada...neznam vise .....ova guma je toliko da kazem vozna da nije normalno....kocio sam pod ekstremnim nagibom, bukvalno sam se izivljavao i nijednog momenta nije mrdnula....neverovatan osecaj sigurnosti.....na vlaznom sam vozio izuzetno oprezno posto je samo padala kisica po malo i nisam siguran da je oprala asfalt da bih pojacao tempo....to malo mi je izgledala veoma sigurno.
Normalno nisam kompetentan za detaljnu analizu ali iz mog skromnog iskustva pokazala je mozda najvise od svih guma za koje ja znam.....
;)
Kupio sam ih, stizu mi preksjutra pa volim da znam shta me cheka jer ochekujem bash puno od njih...
Hvala ti brate.

Josh jednom, svaka chast na voznju sa R-om, i ja vozim R i chini mi se da bih mogao na put oko svijeta sa njim...chudo je kad se chovjek srodi sa motorom, ne razmisljash jeli R ili Enduro ili Kros...Samo je bitan onaj osjecaj kad dishete zajedno kao stari drugari, nishta drugo nije bitno :D
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
DUKA
Grijač guma
Grijač guma

Post by DUKA »

u caruginom stilu!
bravo majstore!!
fenomenalno.
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
kako steee, kako ste svi ?!?!
Charuga
Grijač guma
Grijač guma

Post by Charuga »

Neverovatna je guzva na putu, mozda zato sto je petak....cim nevozim brze osecam strasan umor.....gore dole po krivinama pri malim brzinama je recept kako odlepiti na R motociklu.....i tako grcim se prema Bolzanu, tu negde je odvajanje za Alpe Di Siusi (malopre sam pogresno napisao)....put se otegao previse ali uspevam da izadjem na pravi smer...opet penjanje...opet krivine....po ko zna koji put ostajem bez daha....nisam ocekivao ovakvu prirodu.....

Image

Image

Vidim da sam dosao u Nacionalni park....put gore je zabranjen za vozila osim za goste...ostali na zicaru....he pa mi smo doktorirali snalazljivost...prolazim cuvare i nastavljam prema vrhu....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

U predivno vece najzad stizem....gledam na sat...danas...699 kilometara...nije puno ali me je put izmorio zbog svoje konfiguracije, a vozio sam od osam jutros....
Ispijam 4 piva i nema vise ukocenosti ruku,ledja i nogu... ubrzo mi se nenormalno spava, Robert me smesta u sobu, normalno prvo je Nindza stavljena na sigurno.....
Ujutro virim kroz prozor......pod dnevnim svetlom sve je dobilo drugu mozda jos lepsu dimenziju......muvam se po hotelu a bas mi se i ne zuri da krenem...ovde je prelepo.....
Robert ima obaveza a ja obidjoh krug oko hotela i nadjoh jednu basticu sa predivnim pogledom...ustvari pogled je sa svakog mesta predivan.....
Gledam cenovnik i uocavam da je u odnosu na Svajcarsku....jevtino.....ispijam koju kaficu...pa banana split....i nemogu da se nesetim naseg Marokanca i kako tek on zna da uziva.....
Vreme je sa Robertom se konsultujem oko puta dalje....posto je i on ovde sa motorom, razocaran je sto necu ostati da se malo zajedno vozimo i druzimo......mozda bih i ostao ali mi je neprijatno sto mi covek ne dozvoljava nista da platim i odlucujem se za nastavak puta.....daje mi smernice:
Ponte Gardena......Bresanone.....Brunico.....San Candido......sesto......Santo di Cadore......Sapada.....Tolmezo.....Tarvizio....Slovenija.....
Srdacno se rastajemo....sledeci put cemo se sigurno videti u Beogradu po obicaju.....zavidim mu malo i krecem dalje....

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Image
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

doktore svaka cast..ja se zaista sa R-om ne bih usudio na ovoliki put i ovakav...ne znam mozda zbog moje gradje i tezine..ali ovo je za svako postovanej....a o destinaciji ne bih trosio rijeci.... :clap: :clap: :clap:
Post Reply