Zabrana prolaza motorom kroz centar-grad!!!

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Locked
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Re: Zabrana prolaza motorom kroz centar!!!

Post by Hogar »

Nisam vidio te znakove, pa ne mogu 100% tvrditi sta je u pitanju, al' evo kratkog podsjecanja nekih saobracajnih pravila:

Image Znak "Zabrana saobracaja za sva vozila na motorni pogon, osim za motocikl bez bocne prikolice" oznacava put, odnosno dio puta na kome je zabranjen saobracaj za sva vozila na motorni pogon osim za motocikle bez prikolice I bicikle sa motorom na dva tocka.

Image Znak "Zabrana saobracaja za motocikle" oznacava put ili dio puta na kome je zabranjen saobracaj za motocikle, za motorna vozila na tri tocka.

Image Znak "Zabrana saobracaja za bicikle sa motorom" oznacava put ili dio puta na kome je zabranjen saobracaj za bicikle sa motorom sa dva ili tri tocka.

Image Znak "Zabrana saobracaja za sva vozila na motorni pogon" oznacava put ili dio puta na kome je zabranjen saobracaj za sva vozila na motorni pogon.

Zakon o bezbjednosti saobracaja Crne Gore definise sledece pojmove:
bicikl sa motorom je vozilo na motorni pogon sa dva ili tri točka čija zapremina motora nije veća od 50 cm3 i ne može razviti brzinu veću od 50 km/h;
motocikl je motorno vozilo na dva točka sa prikolicom sa bočne strane ili bez nje, kao i vozilo na tri ili četiri točka, ukoliko njegova masa ne prelazi 400 kg;

Jasno slijedi, da bi zabranili i one iznad i one ispod 50ccm, moraju staviti 2 znaka. A kada sam vec kod ZOBS-a, evo ga i Član 201 koji definise uslove upravljanja biciklom sa motorom : Traktorom, radnom mašinom, motokultivatorom i biciklom sa motorom u saobraćaju na putu može upravljati samo lice kome je izdata potvrda o poznavanju saobraćajnih propisa, odnosno lice koje posjeduje važeću vozačku dozvolu i koje je psihofizički sposobno da upravlja tim vozilom.
Potvrda iz stava 1 ovog člana za upravljanje radnom mašinom može se izdati licu koje je navršilo 16 godina života.
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Ako ce ih sprijeciti ja prvi potpisujem! Zao mi je Madze,ali on inace na posao dolazi rano i shtekne ga u onaj fortun .
14:23
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Ni ja ne vidjeh ta cuda,ali madza kaze da je nacrtan motor sa iksom iznad...znaci,zakon van zakona :D
Nema sto,jurcanjima kroz grad treba stat na kraj,mozda ne na ovaj nacin,da smo svi zakinuti...ali jbg,mozda je jedini :roll:
Nik15
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamahu XT660X

Post by Nik15 »

a ko ziviu ulicu slobode?? a dobro moze ga ostavit na milenijum :D
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Hogar wrote:Nisam vidio te znakove, pa ne mogu 100% tvrditi sta je u pitanju, al' evo kratkog podsjecanja nekih saobracajnih pravila:

Image Znak "Zabrana saobracaja za motocikle" oznacava put ili dio puta na kome je zabranjen saobracaj za motocikle, za motorna vozila na tri tocka.
To je ovaj znak ja ga vidjeh kod mase i distribucije.Ne znam kako cu kuci doc motorom.E pose.em im se u zakon to treba izac na ulice i zatvorit saobracaj sve dok se ne smire malo i smanje reg.Cujes ne smijes u centar ni u pola ulica preko morace no treba da letim do kuce.Pa ako ce da zavode red neka dignu kazne uzimaju vozecke na godinu ali neka puste normalan narod da zivi i vozi.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Ljudi, ovo je uzas, nemam rijeci. Diskriminacija, najblaze receno.Ovo zasluzuje neku akciju PG ogranka NLB-a.
:?: :?: :?:
Hold your horses, man
Freeride
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Koliko Akrapovića protutnji kroz grad u jedinici vremena, jasno mi je kako su dobili inspiraciju. A da je moglo drugačije i konkretnije, bez diskriminacije cijele moto populacije - moglo je.
Treba nekako reagovati, ali vrlo je zajebana situacija, jer siguran sam da će 90% građanstva pozdraviti ovu odluku...
Filip
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Spyder 50cc

Post by Filip »

moze bit da je greska, sto mislite? Mozda su radnici koji su kacili znake pobrkali, dali im to pa rekli zakacite to dje ocete.... :)
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Ja predlazem rano jutarnje budjenje, skidanje tablica (svako sa svoga motora), nadjemo se nedje i u znak protesta da ih o jadu zabavljamo do daljnjeg, dok ne poskidaju sve sto su postavili. A mogli bi i jednu tuzbu protiv toga podnijet kao grupa.

Pravimo spisak ko je za neka se dopise:

N-i-k-O
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

E pa momci, evo vam prilika da vidite od cega ste satkani. Ja ovo citam i ne mogu da vjerujem (trenutno sam u Becicima) i stvarno mi nije jasno na osnovu cega je donesena odluka. Vjerovatno je nekom debilnom i iskompleksiranom politicaru neki motorista preprijecio put i to je bio dovaljan razlog za ovakve mjere. Ja ne vidim niakakav drugi razlog. Nisam cuo nidje na svijetu da postoji ovako nesto. Cak bi se i Alisa zacudila mnogo vise nego kad je bila u zemlji cuda....
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Locked