Zasto vozim motor?

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Re: Zasto vozim motor?

Post by caesar »

Moj otac je vozio motore u mladosti i stalno akcentuje kako su opasni. S obzirom da ja nisam vozio motor bilo mi je cudno sto ne bataljuje pricu o motorima. Odlucio sam da uzmem jedan i shvatio citavu pricu: Ima dijecu, a istovremeno mu voznja mnogo nedostaje. Logican ishod je non-stop prica o motorima sa akcentom da su opasni. Navukoh se iz radoznalosti i tako je to kod mene krenulo :)
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Markenzi Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Husqvarna SM610

Post by Markenzi Pg »

Pa Neznam...Postoji MNogo Razloga.
Konkretno Kad sam Bio Mali Nisu me Privlachili dvotochkashi-(nisam ni razmishljao o njima),Nego o Autima .
Moram Napomenuti da sam Oduvijek htio da imam neshto svoje da GA Glancam,chistim sredjujem itd ma shto god bilo od (Bicikla,Motora,i auta,i ostalih stvari) jer sam veliki perfekcionista.!
Ljubav za Motorima je pochela od voznje prve Vespe sa 14 god kad sam se bukvalno zaljubio u to i od Tad STalno u vece kategorije . :D
I tako i dan Danas,Motor je uvijek tu za mne,Odem na Neko lijepo mjesto Odmaram,uzivam.Volim da radim Oko njega,stine popravke itd,sve radim sam sa tatom,Izbjegavam Mjastore.
Ljubitelj sam Extremnix SPortova,Pa tako i brze voznje,ludovanja sa Biciklima.Motorima i to je najveci razlog zbog kojeg ga posjedujem,A SUpermoto je parava stvar za To.
Zivjeli.!Toliko od mene. 8-)
urke
Grijač guma
Grijač guma

Post by urke »

Vozim motor jer to volim !
p.s.
u svojoj sestoj godini sam ukrao (prvi put :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) postaru motor,koliko se sjecam bio je to puh,koji je imao pedale kao na biciklo...
danima sam gledao kako ga pali i onda .....do dan danas,dosta ijepih trenutaka,dosta oziljaka :shock: ..........
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

vuk wrote:
N-i-k-O wrote:Osjecaj kad sjednem...kad ga upalim i krenem...sve stane, ne postoji svakodnevnica, problemi i obaveze...
Zadovoljstvo koje mi pruza osjecaj kad vozim je naboj i eksplozija emocija sa samim sobom.
Cesto mi se desava kad vozim da razmisljam koliko je ustvari zivot lijep i koliko toga ima da se vidi i dozivi a u isto vrijeme
i osjecaj kad znam kolika je privilegija imati taj trenutak i sve to osjecati iskreno...
Od kad sam poceo da vozim motor chulo mirisa, vida i ukusa mi je drugachiji.
Mnogo kvalitetnije posmatram stvari oko sebe, biljke, zivotinje, ljude, sve mi je kristalno jasno a prije svega i to
koliko je ustvari malo potrebno chovjeku da bude srecan...
Voznju posmatram kao vrijeme posveceno sebi, kao ventil za dobro raspolozenje, luftiranje od svega i prociscavanje vazduha u organizmu...
Najiskrenije, uz njega mi je zivot mnogo kvalitetniji i laksi...
Zahvalan sam Bogu sto imam tu privilegiju da budem vlasnik svega ovoga o chemu pisem jer sve ovo o chemu pricam je
zaista nesto uzviseno, za mene nesto mnogo licno, "INTIMNO I SAMO MOJE" i mislim da su ljudi koji nemaju ovu privilegiju
u zivotu bukvalno kao pjesma bez muzike... ;)
Lijepo razmišljanje i lijepo rečeno... Za jednog huligana koji maltretira poštene stanovnike i posjetioce centra grada :D pokazuješ zavidan literarno-mislilački kvalitet :clap:
Brate mislim...sta da ti kazem. :D Mi smo civilizovano drustvo, iznenadili bi se ljudi kad bi malo dublje u nasha srca pogledali osim
ovoga "shegachenja" po gradu kako nas predstavishe ovi dushebriznici :).

Hvala ti ;)
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Post by Mikan »

Hmmm,procitao sam NIKO-vu pricu i sta sad jos dodati...da evo ima-toliko uzivam dok vozim da sam uhvatio sebe u razmisljanju kako je svaki put kratak i vec na pola voznje zalim sto je zavrsavam.Kao da moze da se vozi beskonacno i u beskraj,e tada bih bio bezgranicno srecan.
SteX
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 6225SMC '07

Post by SteX »

extra extra masu stvari ima zvek :D :D

svako neshto novo jbg tako je kako je..

al opet nekako sam uletio u motore zato shto je neshto posebno, izdvaja se od mase, i toliko drugacije od auta, po krivini kad se ide malo brze, pa kontra volan i koljeno na asvalt... uuh evo se najezih :D

Mikan wrote:Hmmm,procitao sam NIKO-vu pricu i sta sad jos dodati...da evo ima-toliko uzivam dok vozim da sam uhvatio sebe u razmisljanju kako je svaki put kratak i vec na pola voznje zalim sto je zavrsavam.Kao da moze da se vozi beskonacno i u beskraj,e tada bih bio bezgranicno srecan.

al bi se bate ukochio vas :D ahah al vrijedno vrijedno :D

P.S.

N-I-K-O
fenomenalno napisano nemam rijechi :D
Never Regret anything you do, because in the end those are the things that make you who you are.
http://www.facebook.com/stexmne
Post Reply