Putovanje...?

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Re: Putovanje...?

Post by SlavkoPejovic »

sparco wrote:hm mozda za vikend nedje nabasamo jedan na drugog ;) dje ces dalje zboriiiiiiiiii ?
Moguce moguce... U kontaktu smo nijesam jos siguran kad cu nazad...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Podjoh dalje...
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

Ako je sudit po vasim putopisima i servisnim slikama ja cu onda morat direktno u Tokio na servis :lol: :lol: :lol: :lol:,Slavko moj dobri sto mi ne rece kacigu da mi uzmes u vilah shoi popusti su sad :think: :whistle: :shifty: :shifty: :shifty:
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

nista ljepse od neplanirane voznje i jos po alpima, bas ti hvala sto sad razmisljam o tome kako se ne moze vise ovako :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

dexbudva wrote:Ako je sudit po vasim putopisima i servisnim slikama ja cu onda morat direktno u Tokio na servis :lol: :lol: :lol: :lol:,Slavko moj dobri sto mi ne rece kacigu da mi uzmes u vilah shoi popusti su sad :think: :whistle: :shifty: :shifty: :shifty:
ja bi po tome imao srece....ja sam tu blizu u austriju :D :D moga sam s njima :lol: :lol:
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Kao sto rekoh rano krenuo, i odoh preko Kamnika za Skofija Loka, za danas nema auto puta :) ... Predio za voznju lijep, postavljam jaki tempo nesto mi se pogodilo raspolozenje u iscekivanju, Alpi..., biram 'divlje" puteve pa idem za Zelezniki, preko prevoja, mada se ispostavilo da je put preuzak pa ne moze da se covjek fino razgali... Prva kafa oko 9h u "podbrdo" (mislim da ni Slovenci nemaj pojma dje je to... Brzo stizem do Tolmin-a, priroda fantasticna a i put sad vec kako treba i naravno reko sebi, razgledacu na Gross a sad, gaaaaaassssss... ;) Skrecem kod Boveca i nastavljsm kanjonom Soce ka Kranjskoj gori, dto se mene tice da sam se vratio odatle nazad vise nego dosta putovanja... Rijeka je neke svietlo zelenkast boje, motor koliko hoces i ovih raftera, kajakas...
Ne mogu da odolim i stajem razmisljam da se okupam... Malo zagazih i brzo mijenjam odluku jer je voda pomet.
Image
Image
Tu nedje i napravih malu pauzu za dorucak...
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:18, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Rastajem se sa Socom i pocinje nagli uspon krivina na krivinu ali se vozi prelijep, promijeno sam miloin puta brzine, na "vrh" castih se sa jednim Laskim i krece spustanje prema Kranjskoj Gori, na svakoj lakat krivini nema asfalta neko je kaldrma... Dobro napredujem i odlucijem da svratim do Louisa u Vilahu, taman tu nedje nailazim na tenk, i prolazi mi roz glavu, " moram stanuti da slikam Versysa sa tenkom" pa da stavim na forum i napisem nesto u stilu kakav tenk covjece Kawasaki je to i tako nesto. Tu pocinje nagli pad, ja kocim spustam brzine, i nekako ostavim motor u "N", spustam nogar, i silazim sa motora sve u istoj milisekundi, i sto biva naravno ne ispravim nogar do kraja i motor krece da pada naravno...
E sad sve ovo traje 1-2 a mene se cini 20-30, drzim ga nekako na stranu u polu cucnju, zao mi da ga pustim da se izguli a nemogu mu nista..Taman kad sem htio da ga pustim nadje auto pa mi neka zena momognu da ga ispravim... E reko' glupanderu da barme padnes kao covjek a ne ovako da ga izgulis ko neka curica... U svakom slucaju uspjesno ispravljanje tacno sam imp snage da ga drzim koliko je trebalo.
Evo i te proklete slike...
Image
Ali nema kraja gupostima nema nema...
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:21, edited 2 times in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Nastavljam ka Vilahu odnosno uLouis sto cu tamo, nema bas neku ideju ali je blizu da svratim... Ustvari ocu da odnesem kacigu da pogledaju jer juce su mi naocare za suce nesto kacile i kada se dizu i kada se spustaju, danas rade ali ipak ima neki otpor prilikom spustanja... Dodjoh do Luisa razgledam kupujem gluposti kao sajlicu koju ima Galiot, i uzeh retrovizore... E sad dodjosmo do kacige dojem je "ovlascenom " licu, koje skida naocare sa Schubrtice i na gornjem dijelu onom koji ostaje ispod kacige ima kao neko olegnuce i to kada se dize i spusta kaci po malo... I covjek me pita, "where do you keep the helmet" ili ti dje drzis kacigu, nijesam mogao da odolim jednostavno jace od mene "on my head" ili ti, na glavu!
Hladno se nasmija i kaze da je od sunca odnosno temperature, (mislio sam da takave stvari mogu samo kod nas) e reko nece moci tako prijatelju zar nije predvidjeno da kaciga bude izlozena suncu itd itd... U svakom slucaju napravi on to ali nece a zamijeni naocare jer nemam racun kod sebe!!!
Odlazim ka Hermagoru, odnosno Lienz-u, put kao zmija neprekidna, dolina izmedju brda, tu ga stiskam, reko da nastavim danas sve u istom tempu, sto bi rekao jedan nas drug Posejdon, onako sport-turing...
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:24, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Na citavom putu me prati fenomenalno vrijeme idem kanGrosu i stvarno ostajem bez rijeci, bolje da ne pise nista jer ne znam kako bi opisao... Placem ulaz 22 eura za motor i pocinje po malo kisa da pada navlacim kisno i nastavlljam ali vrijema se tako brzo mijenja, da cas kisa cas sunce... Kako se penjem tako Kawa osjetno gubi "dah", a j a sa njom... Rucao na Grosu i spustam se nazad pa opet gore na tunel "Hochtor" koji vodi ka sjeveru...razmisljao sam da nastavim za Insbruck, ali reko sebi Slavko ne budi prase, proveo si fenomenalan dan i treba znat stati...(sto mene nije bas osobina)
Nego evo malo slika sa Grossa
Image
Neko od Oridjinala vec bio ovdje...
Image
Image
Image
Image
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:30, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Odlucujem da se vratim nazad za Lienz i vidim da je kisa bila iza mene, provjeravam poruke "supruga" vec poslala adresu sa smjestajem ovog puta jos bolje... 45 eura sa sve garazom i radionicom, prakiram Kawu i da odmorimo obojica danas... Inace dobio sam blagu upalu desne noge od mijenjanja brzina :) ... Kawa radi kao sat da ga ne ureknem...
Evo ga i smjestaj...
Image
E sam dosta puta ispricam kako je neko napravio neku glupost, pa se sjetih danas kako mi je majka rekla prije jedno dvaes' godina, neka sine moze se to svakome desiti, na sto cu ja mene ne moze!

Volio sam ranije da ispricam pricu kako ke jedan moj drug u donio iz Njemacke prije 22 godine "kaubojke" cizme i kad je dosao i crnu goru (jer nije htio ga ih tamo "trosi") vidio je da je kupio dvije lijeve... E tako sam i ja kupio dva lijeva retrovizora... :whistle:
Toliko za danas, sjutra stvarno ne znam kuda i kako mislio sam za Stelvio ali je daleno a ja polako ali sigurno ostajem bez, slobodnih dana, donjih gaca, para itd itd... Ako ima ko sugestiju kuda do Stelvia neka pise...
P.s. Ako kome treba lijevi retrovizor kod mene ima jedan viska :D
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:30, edited 1 time in total.
Post Reply