Vaši padovi s motora

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Re: Vaši padovi s motora

Post by Gasho »

Postoje tri perioda u razvoju vozača. Prvi, kada ne znaš da voziš, druga kada misliš da znaš i treća kada znaš da voziš...
Druga faza je najgora, i tada se uglavnom i dešavaju padovi. Ko taj period prodje bez težih posljedica, prelazi lagano u treću fazu, pojačan iskustvom pada...

Ja sam pao u toj drugoj fazi, pretičući auto koje skreće lijevo bez žmigavca. To nikad ne treba raditi, čim vidite da ima neki put lijevo. U tim situacijama treba gledati u prednji točak, jer će te prije primijetiti kada vozač auta želi da skrene lijevo, nego kada gledate u samo auto. Naravno da treba sve uraditi da vozač auta postane svjestan vaše prisutnosti...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

DrMracni wrote:moj pad je bio pri 2km/h, lakat krivina uzbrdo, i jebi ga greska, iz prve presaltah u ler umjesto u drugu :oops: i naravno kako je vec motor bio nagnut nije bilo sanse da sam ga mogao zaustaviti...
Tacno se secam :mrgreen:
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Gasho wrote:Postoje tri perioda u razvoju vozača. Prvi, kada ne znaš da voziš, druga kada misliš da znaš i treća kada znaš da voziš...
Druga faza je najgora, i tada se uglavnom i dešavaju padovi. Ko taj period prodje bez težih posljedica, prelazi lagano u treću fazu, pojačan iskustvom pada...

Ja sam pao u toj drugoj fazi, pretičući auto koje skreće lijevo bez žmigavca. To nikad ne treba raditi, čim vidite da ima neki put lijevo. U tim situacijama treba gledati u prednji točak, jer će te prije primijetiti kada vozač auta želi da skrene lijevo, nego kada gledate u samo auto. Naravno da treba sve uraditi da vozač auta postane svjestan vaše prisutnosti...

Hvala sto me podsjecas da neke stvari neznam....
Bas se ne bih sam ovoga sjetio...
I kad stojim tesko me pratiti...
blazo.milic
NLB Moderator
Vozim: GS1200 Adventure

Post by blazo.milic »

Ja sam opste poznat po tome da padam kada stojim. Znam zvuci smijesno, ali probajte da natovarite motor od 250 kg sa jos nekih 100kg i kusur.
E kada on krene da pada, bolje vam je bjezite. :lol: :lol:

Imao sam par padova, ali sve je bilo lagano.
Medjutim onaj koji mi je najgori je kad smo isli na NordKapp. Mozda je bio treci dan voznje, jeste, isli iz austrije put njemacke.
Na autoputu pada tolika kisa da se nista ne vidi. Mi gazimo nekoh finih 120-130 km/h.
Ja, posto je kod mene, navigacija idem prvi. Toliko mi je kaciga zamaglila da nista ne vidim.
Pala vec noc i gledam gdje da se sklonimo da se dogovrimo oko spavanja.
Vidim jedan nadovznjak i skrecem da se sakrijemo pod njime, medjutim snimim kako je mnogo uzak.
Ne mozemo stati sva trojica u redu. Odlucujem da se sto vise pribijem uz bankinu da bi mogao neko da se parkira pored mene.
Medjutim ne vidim uopste kanal za odvod (koji je bio full vode) i prednji tocak mi tu upada.
Naravno bilo je zaustavljanje, medjutim dosta brzine da me baci na bankinu.
Srecom nista nije bilo, ja sam kliznuo jedno metar dva po bankini.
Samo slomljen retrovizor i jedan drzac kofera.

Ali ne mogu zaboraviti osdjecaj da sam mozda sj.... motor a tek smo krenuli.
Srecom nista nije bilo ozbiljno.

Nije neki pad za nauk, ali dobro je znati i nikada se ne opustati.
Jedva cekam da nedjelja dodje, amanamanamanamana da nedjelja dodje
Rookie
Stoper
Stoper
Vozim: Kawasaki Z-750

Post by Rookie »

Srečom samo 1om ito ne mojom krivicom. I srecom da je brzina bila oko 60hm/h.

Zadnji u koloni od 6-7motora gmižemo kroz Tivat.... vidim pumpa s ljeve strane i iza nje 10m priključak na cestu,vidim tamo bijelo Mercedes bi se prikljucio na put u moju traku al propušta ekipu ispred mene... puštam gas pa opet dajem al onako lagano samo. vec sam 20m od Mercedesa i sad krece u moju traku :o :shock: kud sad.. asvalt (ako se to moze nazvat asvalt-om) je kao staklo... pokusavam izbječ Mercedesa s desne strane uz ogradu uspjeva mi donekle al pijesak uz samu ogradu dovodi do proklizavanja i kaćim desnim sliderom u bankinu koja me onda šuta (fliper šema :mrgreen: ) s motora te nogom i ljevim sliderom udaram u desni blatobran Mercedesa i gledam :pray: kako motor klizi u suprotnu traku a otamo stara 101ica veselo (fućkajući na iberlauf) ide i nevidi motor u njegovoj traci sve dok nije dosao 5m i srečom kocnice su joj bile dobre (čudno :mrgreen: ) i staje taman pola metra od motora mi :clap:

Dižem se s utrnulog dupeta i gledam gdje je Mercedes,vidim vozač jos u autu i gleda mene :?: :evil: Onda glumim da me boli ruka i noga i kleknem na asvalt i tek onda izlazi lik i žena mu ( lajavica teška ) i pitaju jesam li dobro :liar:

Dobro je rekoh i trk odo dignut motor da se nebi upalio al eto ti seljaka od Milicajca koji je osiguravao neku svadbu nešto dalje cca 100m gdje su svirali Đipsiji (mislim da je bio Đurđev dan :think: ) :mrgreen: i ništa nepitajući naređuje mi da motor položim kako je i bio e tu onda meni tlak skoci i nesjecam se sto sam govorio :whistle: srećom spasi me patrola koja je došla u roku minut, njima svaka čast,profesionalni i bez puno glupe priče :clap:
Ostaje problem ekipa s kojom sam bio,oni nisu vidili da sam pao i tek zovući Gasha na mob on skonta i onda se okrecu i dolaze (prošlo i 15min od pada) Tad Gasho uvodi malo reda :pray: kulturnim rječnikom kojeg nebih sad citirao :D
Uglavnom zena je mužu rekla da moze izac na cestu a ja sam "jako brzo vozio pa me ona jadna nije ni vidila" :liar:
Šteta je bila pozamašna a uspjeo sam izvuč neku paru s kojom nebih mogao napravit motor da se islo kupovati svaki dio. P.S. Taj dan ostajem bez osobne karte i smjestaj mi nalazi Suzuki Freak forumaš Mibuone iz Kamenara :clap:
Image
Image
Image

I legendarna fotografija :dance:
Image
Neponovilo se :!:
BULDOG
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: yamahu R1 2008g cveno bjelu

Post by BULDOG »

Rookie wrote:Srečom samo 1om ito ne mojom krivicom. I srecom da je brzina bila oko 60hm/h.

Zadnji u koloni od 6-7motora gmižemo kroz Tivat.... vidim pumpa s ljeve strane i iza nje 10m priključak na cestu,vidim tamo bijelo Mercedes bi se prikljucio na put u moju traku al propušta ekipu ispred mene... puštam gas pa opet dajem al onako lagano samo. vec sam 20m od Mercedesa i sad krece u moju traku :o :shock: kud sad.. asvalt (ako se to moze nazvat asvalt-om) je kao staklo... pokusavam izbječ Mercedesa s desne strane uz ogradu uspjeva mi donekle al pijesak uz samu ogradu dovodi do proklizavanja i kaćim desnim sliderom u bankinu koja me onda šuta (fliper šema :mrgreen: ) s motora te nogom i ljevim sliderom udaram u desni blatobran Mercedesa i gledam :pray: kako motor klizi u suprotnu traku a otamo stara 101ica veselo (fućkajući na iberlauf) ide i nevidi motor u njegovoj traci sve dok nije dosao 5m i srečom kocnice su joj bile dobre (čudno :mrgreen: ) i staje taman pola metra od motora mi :clap:

Dižem se s utrnulog dupeta i gledam gdje je Mercedes,vidim vozač jos u autu i gleda mene :?: :evil: Onda glumim da me boli ruka i noga i kleknem na asvalt i tek onda izlazi lik i žena mu ( lajavica teška ) i pitaju jesam li dobro :liar:

Dobro je rekoh i trk odo dignut motor da se nebi upalio al eto ti seljaka od Milicajca koji je osiguravao neku svadbu nešto dalje cca 100m gdje su svirali Đipsiji (mislim da je bio Đurđev dan :think: ) :mrgreen: i ništa nepitajući naređuje mi da motor položim kako je i bio e tu onda meni tlak skoci i nesjecam se sto sam govorio :whistle: srećom spasi me patrola koja je došla u roku minut, njima svaka čast,profesionalni i bez puno glupe priče :clap:
Ostaje problem ekipa s kojom sam bio,oni nisu vidili da sam pao i tek zovući Gasha na mob on skonta i onda se okrecu i dolaze (prošlo i 15min od pada) Tad Gasho uvodi malo reda :pray: kulturnim rječnikom kojeg nebih sad citirao :D
Uglavnom zena je mužu rekla da moze izac na cestu a ja sam "jako brzo vozio pa me ona jadna nije ni vidila" :liar:
Šteta je bila pozamašna a uspjeo sam izvuč neku paru s kojom nebih mogao napravit motor da se islo kupovati svaki dio. P.S. Taj dan ostajem bez osobne karte i smjestaj mi nalazi Suzuki Freak forumaš Mibuone iz Kamenara :clap:
Image
Image
Image

I legendarna fotografija :dance:
Image
Neponovilo se :!:
znam kad je to bilo ja nisam bio tu al je moj drug sto drzi kafic princ BANJO ODMA PRITRCAO DA POMOGNE
[youtube][/youtube]Mk-Shark Tivat
Rookie
Stoper
Stoper
Vozim: Kawasaki Z-750

Post by Rookie »

Skupilo se dosta ljudi.. i nekoliko njih je pitalo dal mi sto treba al u toj situaciji nepamtis tko je bio sem onog bezobraznog Milicijota :mrgreen:
Znam da su ljudi na benz. pumpi bili ok pa su dozvolili da ostavim motor te da ce ga oni čuvat dok se ja nevratim :clap:
shangry-la
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Phantom 250

Post by shangry-la »

Iako nije za pohvalu..Imala sam i ja par gluposti..
Srecom bez ikakvih ozljeda(sa par modrica..Lose gume,los asfalt..gurkanje kroz grad..i kliznula.
Sve u svemu,nema bajkera koji nisu pali :character-beavisbutthead: :auto-dirtbike: :text-lol:
Highway_Curves
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: nadam se jednom GS500F, CBF500

Post by Highway_Curves »

zbog ovog razmishljam o nakedima.....iako vishe volim ove druge.... :roll:
shangry-la
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Phantom 250