V-Strom VS...

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Post Reply
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Re: V-Strom VS...

Post by Madza »

jovan wrote:Madza, posto si vozio Varadera, a sad vozis Stroma mozes li nam prenijeti tvoje utiske o voznji ova dva motora, sta su prednosti, a sta mane. Razlicite su kategorije po zapremini motora, ali je koncepcija ista, V2 agregati, oba su putni enduro motori, ista im je namjena i oba su poznata kao vrhunski motori.
Varadero je veci motor od Stroma kako zapreminom tako i fizicki.Motor Varadera ima 98ks i 996cc (1000).
Tezak je 265kg i to prazan.
Mnogo se na otvoreno bolje vozi (po meni) od Stroma zbog visine citavog motora,ne samo volana i sica,vec komplet motora.
Na otvoreno trosi 5l kroz grad oce 7 i 8l na nase gorivo!
Specificno da na oba Varadera koja sam imao 2003god i 2008god oba imaju istu svecicu,tj.iridijumsku i to samo jedan tip.
Motor se strasno ponasa u krivinama,bolje koci od Stroma...duplo!
Zastita od vjetra solidna.Nosivost velika.
Rezervoar 25l sto je 3 litra vise od Stroma!
Maksimalna brzina 220 km/h

V-Strom je laksi od Varadera i mnogo je agilaniji u odnostu na Varadera.
Lakse se okrece u mjesto,kroz grad se lakse upravlja.
Ima 650cc i 66ks
Rezervoar 22l.
Tezak je 213kg sto je za svakodnevnu voznju u odnosu na Varadera osjetno!Nije bolje za put,mada je dovoljno,ali za grad itekako osjetno (50-55kg)
Manje trosi od Varadera kako na otvoreno tako kroz grad.Grad 5 do 6 na otvoreno 3.5 do 4l
Potrosni materijal ide sporije jer se manje trosi nego na veci motor,registracija manja,potrosnja manja.
Zastita od vjetra solidna.Vizir kao kod Varadera ima tri nivoa stelovanja visine.
Farovi su veci na Stroma pa samim tim i bolja resvjeta nocu.
Maksimalna brzina 190 km/h

Isto im dodje velicina sica za vozaca i suvozaca,oba imaju 6 brazina,zastitu od vjetra...
Madza
NLB Moderator

Post by Madza »

caesar wrote:Neeee, ne postavljate dobro stvari. Varadero bez Madze je gori motor od Stroma sa Madzom. Isto važi i za GS. Kad on vozi motor to nije isti motor, to je motorčina :lol: Mislim mora da je ovo u pitanju. E, sad ostaje pitanje da sjedne na neki skuterčić bi li tada skuter bio bolji od Varadera. Ovo je komplikovana i osjetljiva tema koja zaslužuje detaljniju elaboraciju od gore iznesenog :mrgreen:
Nije do kur.a no do jeb.ca!!!

Ja sam na svaki motor ja,a vozio sam od skutera do najvecih...mnogo prije dostine.Lijepo je kad neko cijeni ono sto ima ;)

Meni se licno svaki motor svidja,a pogotovo onaj koji je drzan i pazen,kako tvoj tako i moj!
Madza
NLB Moderator

Post by Madza »

bokibd wrote:Ja mislim da je Varadero bio najbolji motor na svijet, dok ga Madza nije prodao. A sad bogami zna se koji je najbolji. :lol: :mrgreen:
Najbolji je V-Strom,ne kvari se posle 5-6 dana kad ga izvedes iz prodavnice :doh:
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Ne vala, v strom dodje pokvaren iz fabrike. :mrgreen:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Falco
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: V-Strom DL 650 K9

Post by Falco »

V-Strom u razlicitim izvedbama je vec postao kultni motocikl i poseban je osjecaj pripadati zajednici Stromera koja ja je poznata po izrazitoj solidarnosti. Zivim u inostranstvu tako da je V-Strom bio skoro pa jedini izbor (ako izuzmemo BMW-sektu) da ljeti za male pare a sa velikim uzivanjem skocim 2000 km do Crne Gore.
Pozdrav lijevom!
Madza
NLB Moderator

Post by Madza »

V Strom i GS su dva najprodavanija motora na svijetu u svojoj klasi.Ne moras voljet nijedan od ova dva motora ali moras postovat cinjenicu da nije luda vecina!

Sto se tice Kawasaki Versys-a 1000 nesto na rang listi ne vidim da se proslavio,a i prodaja mu nije zavidna!

Onaj 650cc je vec druga prica,on se dobro pokazao i prodaje,ali mi nije jasno zasto ga proda i kupi isti motor koji vise kosta i trosi :think:
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by bokibd »

Meni je samo bitno to da kad si ga ti probao da si bio odusevljen. Rekao si da: bolje ide, bolje koci i da je udobniji od Varadera. Mislim da je tih 10-15 min. dok si ga ti vozio bio najbolji motor na svijet i u Beograd. :lol: :mrgreen:
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Madza
NLB Moderator

Post by Madza »

Ja nikad nisam osporio njegove vozne karakteristike...Versys 1000 ima mnogo dobro ubrzanje,kocenje i mogucnost upravljanja,ali udobnost nisam stavljao ispred Varadera!!!
Istina da se cuje i ide skoro kao kakav R motor,ali sve je to bilo posle popravke u Pg sto je imao nakon par dana posto je izveden iz salona :mrgreen:
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by bokibd »

Evo da odklonim i tu zabludu, na versysu nije nista dirano. Na servisu su samo utvrdili da je plastika koja stiti viljusku od lanca 2mm duza negos sto treba. A to se vrlo lako rjesilo samo od sebe. Lanac je jednostavno poslje par hiljada km izlizao ta 2mm viska na plastici i problem je bio rijesen.

I da dodam...vstrom je smece! :mrgreen: :lol:
Madza
NLB Moderator

Post by Madza »

Barem ne landara i ne ide na zatezanje...Versys smece! :mrgreen:
Post Reply