Iz Štutgarta nemamo fotki interesantnih za ovaj forum, ali moram napomenut da oni nisu imali blage veze da im dolazimo u posjetu, a cilj posjete je bio čestitka na rođenoj Leonori prije 20tak dana od našeg dolaska. Fino smo našli smještaj, zakucali na vrata a oni zamalo pali u nesvijest..
Uglavnom poslije Štutgarta nastavljamo ka Austriji ali smo u velikoj dilemi dal da idemo na Salzburg jer je tih dana bio haos zbog poplava u Evropi, a dio puta preko Salzburga je bio rizičan i zatvoren na momente. Mi se odlučujemo ipak da idemo tuda pa kud puklo...
Kako se primičemo tom dijelu gužve počinju biti kilometarske, a zaustavnom linijom proleće kamion 80kmh te ja za njim. Kako mu se primakoh počet plakat od smijeha kad sam vidio tablice – NS. Prestižem čovjeka i kažem „majstore, snađe se ti a?“ a on odgovara „a štaaaa ćeš brate, mora se!“.
Stižemo u Beč i mislim da je nepotrebno govorit koliko je lijep taj stari grad. Istorija svuđe kao i Balkanci. Na svaki korak se čuje naš jezik ali mi se pravimo englezi i slikamo i uživamo u katedralama i uličicama...