Veljko wrote:mexiko wrote:Po toj logici i Moto deda mrazovi i dobrovoljno davanje krvi su takodje samo promocija. Sto ima ko da skuplja pare i pomaze djeci u Bijeloj, kad je to drzavna ustanova i drzava brine o njima i imaju manje vise sve sto im treba. A plus, ima i Crveni krst koji pomaze. Takodje ima i Drustvo dobrovoljnih davalaca krvi, pa sto ima da se motociklisti mijesaju u to i da to izlazi u javnost? To bi tako nekako trebalo da zvuci, je li? Razne organizacije i zajednice prave pomene na razne dogadjaje, ne vidim zasto i dio moto zajednice ne bi napravio pomen na dan rodjenja jednog od najumijih glava koej je izdjedrila Crna Gora. Pretpostavljam da si jos mlad pa ne razumijes neke stvari, ali vremenom ces mozda promijeniti stav...a mozda i neces.
Objasnio..
Montenegro, kako da ti objasnim akciju zdravog karaktera - nešto što promoviše zdrave moralne i etičke kodekse ponašanja, prihvaćenih od strane društva, na koje mogu i mladji i stariji da se ugledaju. Akcija nezdravog karaktera bi vjerovatno bilo da se organizuje proslava rodjenja Hitlera ili reci DA alkoholu i drozi.. itd.. kakvu bi to poruku poslalo, posebno mladjima. Ne znam stvarno kako drugačije da ti objasnim ako ne shvatas to.. Prepustiću nekome ko može..
Za sve ostalo se moze otvoriti rasprava koja je mnogo opširna za pisanje

Sve je regularno Veljko! Svaka moralna akcija je dobrodosla. Opusteno samo! Nadam se da ste se dobro proveli, i da ste prosli oko Shtirovnika ka Kotoru,te uzivali u jednom od najljepsih pogleda na svijetu.
Otvarati raspravu o Njegosu bio bi nonsens. Ne mozemo ga mi ni uvelicati, ni umanjiti, pa shto god pricali ili radili,i mozda je ova cinjenica jedan od njegovih uspjeha isto. Crnogorci su ga ostavili da odmara na jednoj velicanstvenoj planini, sagradili mu velicanstven mauzolej-spomenik, te tako uzdignut na visinu, uvjek stoji visociji,bolji,znacajniji od drugih Crnogoraca, ako mozda ne uistinu, jer tesko je usporedjivati uspjehe, a ono odokativno sigurno. A ovaj primjer se istice i u citavom svijetu! Ono shto smeta je preveliko politizovanje Njegosa, koje je na tapetu posljednjih 100 godina, a posebno posljenjih 30 (zato sam se i salio u prethodnom postu).
Vasa akcija je malo van jubileja, pa je kao takva i jako neobican povod za voznju! Vi ste vec objasnili shto vam je bila ideja, ali ta ideja se ne moze razumjeti iz oglasa koji ste postovali. Iz oglasa se vidi broj 202 kao jako bitan,te neki vijenci i polaganje istih na spomenik itd..
Iako je jako postujem, vasa ideja mi je malo Out. Eto, samo se o tome radi. Da pojasnim. Osnovna ideja voznje motora je zabava. Vi kao Moto-klub ste mogli recimo organizovati takmicenje alkara i po zavrsetku takmicenja organizovat druzenje i gradelanje nedje u Baru. Ili recimo, organizovati kurs voznje kroz plicak u duzini od 100 metara na Zukotrljici. Poslije toga druzenje i gradelanje. Veselo, opusteno,muzikica,hrana,sunce,more, druzenje i smijeh. Takva neka ideja bi meni bila IN. Znaci neshto veselo i pozitivno. Meni licno, obilazak spomenika, grobova i sl., ne potice lijepo raspolozenje,s'toga bih taj dan radije proveo, pa ako nista bolje, makar kao Mujo iz vica na onoj klupi, kad samo sjedi, a nista ne razmislja, nego obiljezit te 202 godine od necije smrti. Da ste mozda naveli u oglasu istu akciju, ali recimo 202 godine, 4 dana i 15 minuta od smrti Njegosa, mozda bih ja drugacije shvatio karakter te akcije. Isto vam se ne bih pridruzio

, jer sam bio zauzet, ali ne bih nista postovao.
Nadam se da sad razumijete moj, a mislim i Montenegrov post.
Nadam se da ste se vi lijepo podruzili i da je voznja bila dobra, te da cemo nekad i zajedno voziti nedje i druziti se.