Ja sam vozio svaki skoro motor,jer dugo vozim.Od CTX-a preko RR-a do GS-a sve sam probao,ali nijedan motor se ne vozi kao GS!!!
Moj brat je kupio iz salona F800GS triple black i isto ima savrseno dobro kocenje kao i veliki GS i GSA i svako malo mu ga trazim
Nacin na koji ti GS dozvoljava da se zalegne malo koji motor to dozvoljava...u toj mjeri.Odnos snage i upravljivosti su strasno uskladjeni,kocenje savrseno,polozaj vozaca odlican,zastita od vjetra,rad kardana...jedino malo smetaju glave motora,koje i same vremenom postanu neprimjetne i malo vibracija,sve ostalo 10-ka!Strasno povozan motor!
Ostali u klasi takodje vjesto nose performanse i puno daju,ali ne u toj mjeri kao GS,jer BMW ima recept koji vjesto slijedi.
Realno to je jedan od prvih brendova medju motorima!
Off road je 20-30% nista vise,a na asfaltu je kralj!
Dali mi treba GS u ovom periodu moga zivota...ne,jer ce mi za manje para zavrsit obaveze neki drugi motor,sto ne znaci da ga necu imat.
Sad u ovom trenutku imam da kupim novi 2013 GS,ali iskreno necu tolike pare da bacam na 2 tocka,jer ce (sto kaze Velimlje) za 2-3 godine taj motor izgubit vrijednost od 5 do 8.000!
Sve je kako kome sto treba,a da je cudo od motora,jes!!!