BMW R 1200 GS za 2012-tu sa vodenim hlađenjem

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Re: BMW R 1200 GS za 2012-tu sa vodenim hlađenjem

Post by SlavkoPejovic »

Sto se mene tice samo je Kopljas obisao svijet :naughty:

Pozdrav iz Ljubljane... :?
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

P.s. Falco imas na Tajland jos clanova foruma... 8-) i ja volio da vidim te daleke zemlje... :x
Falco
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: V-Strom DL 650 K9

Re: AW: BMW R 1200 GS za 2012-tu sa vodenim hlađenjem

Post by Falco »

SlavkoPejovic wrote:P.s. Falco imas na Tajland jos clanova foruma... 8-) i ja volio da vidim te daleke zemlje... :x
A koji su smije li se znati?
Kod mene je to bracno putovanje :shock: ali bez brige - izdejstvovao sam da smijem i dalje motor vozit 8-)

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
Pozdrav lijevom!
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

Madza wrote:Ja nisam od juce u prici o motorima i kad sam rekao da sam probao dosta motora to obuhvata i KTM ADV i SMT.Na Explorera 1200 sam samo sjedio kao i na Multistradu i pricam spram svoje konstitucije i mojih gledista ne odgovara mi polozaj kao na BMW GS.

On je najbolji,a to misljenje samnom dijeli 2-3 moto populacije!

Ima li brzih...ima,ima li koji da bolje lezi...vjerovatno ima,ali nema sve u jednom paketu kao kod GS-a,pogotovo ne kocioni sistem,prostor i udobnost kao kod GS-a!
Ne znam,ne volim da nista omalovazavam,ali nije zalud najprodavaniji motor na svijetu...i ne mislim na marketing!
Sigurno si vozio vise motora od mene i nijesam pricao iz svog iskustva kad sam pomenuo sve one motore. Na tebe je ostavio najbolji utisak GS, ali cinjenice govore da nikakve performanse njemu ne idu u prilog. Snaga, kocnice, lezanje, naginjanje, promjna pravaca... Sve to je vise puta dokazano i pokazano kako na stazi, tako i van asfalta.

Cinjenica je da je BMW, npr, smanjio malo snagu agregata preko obrtaja zarad bolje autonomije goriva jer ljudi koji mnogo putuju sracunaju da im 1L na 100 km ipak mnogo znaci. Kad dodjem u godine i situaciju da kupujem minivan, SUV ili toyotu prius, vjerovatno ce me mnogo vise interesovati BMW R1200GS (obratiti paznju na kad - sto ce reci da me to neminovno ceka). I ovo nije subjektivno misljenje, vec prosjecni vozac BMW-a ima ubjedljivo najvise godina od vozaca konkurencije.

Uz to BMW ima najduzu tradiciju, najbolji marketing i kad sve to saberes, dobijas ono sto jeste cinjenica: najbolju prodaju.

Opet kazem, mozda cu za 5 godina i sam gledati da trgujem nesto iz "comfy" touring segmenta, a mozda i za 30.

Ono sto mi NAJVISE smeta kod BMW je prica o posebnosti. Filozofija pripadnosti posebnoj grupi. Nekakvo dizanje nosa (i pod ovim ne mislim na bilo koga ovdje, vec generalno pricam).

Kad sam kupovao novi motor proslog ljeta, mogu vam reci da sam ispizdio od price o posebnosti i odustao od kupovine F800GS iz tog razloga. Na papiru je djelovao kao idealan motor za mene, ali meni koncept nije odgovarao.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Danas bio u BMW salonu, pitao hoće li dolaziti ovaj novi GS te dobih odgovor da stiže za 10-ak dana, ali će u salonu biti 1 (jedan) dan jer ga kupac želi juče.
Pa, kad dolazi opet, da se može pogledat, sledeći dolazi u drugoj polovini marta mjeseca ...
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Falco wrote:
SlavkoPejovic wrote:P.s. Falco imas na Tajland jos clanova foruma... 8-) i ja volio da vidim te daleke zemlje... :x
A koji su smije li se znati?
Kod mene je to bracno putovanje :shock: ali bez brige - izdejstvovao sam da smijem i dalje motor vozit 8-)

Eee to sam predpostavio znaci svjez u braku, uf vidjeces ... Ti i tvoj motor, nikad te nema samo nedje ides i ko zna sto radis mrzim taj motor, uf... Ako nijesi jos cou hoces sigurno... Koliko ja znam kolega sparco obitava na te strane.
Falco
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: V-Strom DL 650 K9

Post by Falco »

Ima i za to jednostavno rjesenje: kupio sam joj opremu i vozim je sa sobom. Da vidimo koliko ce izdrzat :grin:

Pozdrav lijevom!
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Falco wrote:Ima i za to jednostavno rjesenje: kupio sam joj opremu i vozim je sa sobom. Da vidimo koliko ce izdrzat :grin:

Više no se nadaš... živ bio pa ćeš viđet ;)
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Orion
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha YBR250, Alfa Romeo 156

Post by Orion »

cavlovic wrote:
Madza wrote:
Ono sto mi NAJVISE smeta kod BMW je prica o posebnosti. Filozofija pripadnosti posebnoj grupi. Nekakvo dizanje nosa (i pod ovim ne mislim na bilo koga ovdje, vec generalno pricam).

Kad sam kupovao novi motor proslog ljeta, mogu vam reci da sam ispizdio od price o posebnosti i odustao od kupovine F800GS iz tog razloga. Na papiru je djelovao kao idealan motor za mene, ali meni koncept nije odgovarao.
Afeerim
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

I ja se slazem da su od BMW-a napravili statusni simbol i da su se na njega popeli vecinom iskompleksirani ljudi,ali ne mogu da mu osporim to da je dobar motor!

Cak vecina BMW vozaca nece ili ne umije da se pozdravi na putu sa ostalim motoristima,sem sa BMW kolegama!
Pozdravljaju se sa ostalima jedino oni koji su imali mnogo motora prije njega i imace,ljudi koji ga gledaju kao dobar motor,ali ne kao simbol pripadnosti BMW grupacije!
Post Reply