Tour to Marocco 2010

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Re: Tour to Marocco 2010

Post by Roki »

Iz Estepone smo krenuli prelijepim prevojem ( kojim Detlef nije smio da pretice jer je Nevenka smatrala da je preopasno hahaha ) prema gradicu Rondi koji se nalazi na 720mnv a poznat je po tome sto su se u njemu pisala pravila borbe s bikovima. Naime u njemu je familija Romero kroz tri generacije promijenila pravila borbe, uveli su crvenu maramu i umjesto na konjima toreadori se bore “pjesaka” i danasnji najpoznatiji stil u borbi s bikovima je tzv “Ronda skola”
Nista od toga mi nijesmo uspjeli da vidimo jer smo samo prosli pored Ronde i nastavili voznju Andaluzijom gdje se mijenjaju jedan za drugim prelijepi krajolici, od pravih prerija do ogromnih polja psenice, suncokreta i maslina

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Prosto je nevjerovatno kako su citava brda zasadjena stablima maslina pa iz daljine podsjecaju na ogromna sahovska polja.
Prolazimo kroz Campillos, Martos, Jean gdje pravimo pauzu za rucak i odakle cestom N-322 vozimo u Pravcu Aldacete koja je nas danasnji cilj.
Citavim putem nas “bije” ogromna vrucina tako da nam ni raspolozenje nije na zavidnom nivou. Na kratkim pauzama koje smo pravili svako je imao svoj predlog, da pravimo vece pauze, da ne vozimo do Albacete, da ovo… da ono …

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Smrzao bi se da ovo nije radilo hahah

Image

Image

Image

Tu nedje bi i 5500 km

Image

Image
Tu negdje na jednom uzvisenju nas zaustavlja Policija ali kad su vidjeli da smo turisti iz Njemacke samo nam pokazuju da nastavimo bez da nam gledaju dokumenta

Ja i Emilija

Image

Image

Image

U Albaceti odsijedamo u Hostelu "Los Cazadores"

Image

Image

u kome za veceru dobijamo samo neku salatu i njihove domace prsute i slanine jer kuvari rade do 8 sati ( to nam se vec jednom desilo ).
Smjestaj je bio povoljan ali su nam zato veceru naplatili kao da su tu svinju samo zbog nas zaklali.
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Re: Tour to Marocco 2010

Post by Roki »

1. Das gas
2. Pritisnes kumplug
3. Pustis gas
4. Uzmes kameru
5. Slikas
zatim obrnutim redosledom
Vracas kameru .... istovremeno pustas kumplug i dajes gas i ..... sad znas trik a imas " slican " motor pa udri
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Post Reply