Zabrana prolaza motorom kroz centar-grad!!!

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Locked
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: Zabrana prolaza motorom kroz centar-grad!!!

Post by Lavlje-Srce »

Bandit wrote:
N-i-k-O wrote:
Space Director wrote:Potparol policije je izjavila da ce odgovoriti na zahtjeve protestanata onda kad se obrate policiji u zakonskoj formi.
Pa oni bi zakonski to je najpravilnije ali i najsmjesnije od svega.

To ide odprilike ovako:

Posaljemo zahtjev, cekamo da nam odgovore u roku do 15 dana, oni naravno odgovore zadnji dan i sto vise vremena odugovlace.
Znachi odgovore nam zasto je to tako, onda mi ulazemo zalbu i razloge zbog cega to treba da ukinu.
A oni onda opet imaju rok od 15 dana da odgovore (dakle prodje mjesec), i tako fino intelektualno i "zakonski pravilno" odugovlache
sve dok ne prodje sezona zar ne?

.
Niko,moram ti reci da pretjerujes brate. Ali bas,bas,pregonis.
Dobro brate precerujem, naravno da precerujem ali ja precerujem rjechnikom a oni preceruju bez osnova i bez rijechi i samo nas djelima deru ka magarce...Izludjeh vishe od "plati ovo - plati ono" pa "e sad josh ovo" pa "e zaboravili smo jos ovo mora da se plati" i opet posle svega budes maksimalno uredan a na kraju dobijes sto? Parkiraj ga u garazu pa mu se divi...jel? O tome ja pricham i zato sam ogorchen i grub shto se rjechnika tiche...nista drugo brate vjeruj mi... ;)
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

NIKO, editovao sam tvoj post i obrisao ti par recenica dje si pominjao ovaj LONG AJLEND ICE TEA, SEX ON THE BEACH isl. i moram da te opomenem i drugarski zamolim da se ubuduce suzdrzis takvih izjava, samo iz razloga jer vrlo moguce da sve ovo cita neko od "nadleznih", pa se moze protumaciti drugacije nego sto ustvari jeste i samim tim ucinjeti steta, a ne korist za ovu stvar.
I kad stojim tesko me pratiti...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Zaboravih smajli ;)
I kad stojim tesko me pratiti...
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

Odgledao sam sve inf emisije, cak je najbolji prilog TVCG. Sada se mora odrediti datum, moraju biti vikendi i jednostavno da svi motoristi CG blokiraju Pg iz svih pravaca. Da se ne moze ni uci ni izaci.
Nisam siguran ni ukoliko se advokati angazuju koliko dugo ce trebati da se ovo iscacka, ali bi tebalo kontaktirati covjeka iz Mk Krstas koji je sudija i da se iscacka sta i kako je moguce i kome se obratiti .
Izvinjavam se sto ovo djeluje neartikulisano ali siguran sam da se razumijemo
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Ljudi,
Mora vam biti jasno da protest bez zvanicnog zahteva za objasnjenjem i odredjenom promenom je gubljenje vremena. Neprijavljen protest policija moze da sankcionise. Ako protestujemo, a nismo se obratili zvanicno ustanovama, to nema nikakvu svrhu. Mi nas zahtev nosimo u ponedeljak Sekretarijatu za komunalne usluge i saobracaj koji je i doneo odluku. Nakon toga oni imaju zakonski rok od 8 dana. Svaki protest koji preskace ovakav proces je puko gubljenje vremena. Ja bih zaista voleo da smo svi danas bili tamo ali mislim da bi trebao da postoji odredjeni red koraka. Da pojasnim prostim recima: ako ne radimo sve kako treba u smislu postovanja zakonske procedure, uvek nas mogu odbiti npr. Naprave anketu medju gradjanima u kojoj ce pitati sta misle o zabrani. Verujem da bi 80% gradjana reklo da se slaze i tu je kraj nasim argumentima.
Zato moramo biti strpljivi i poceti od toga da moramo saznati kakva je odluka, ko je inicirao, koja komisija je donela, ko ucestvuje u radu komisije, jeli bilo vestacenja, itd... Tek nakon sto gidimo njihove argumente mozemo praviti dalji plan.

Valjda nam je svima isti cilj... Ako institucije ne dobiju zvanicno.sta hocemo, nista nece ni raditi....
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Mislim da je najbolje protestvovati prije odlaska u Klinicki centar. A onda svi sa trga u bolnicu, pa neka i to prenesu mediji...
Ne volim spanske (turske) serije, ali ovo mi bas pase... :mrgreen:
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

Ovakve odluke moraju biti usvojene na Skupštini Opštine da bi bile validne. Dolazim u neđelju da dam krv i glas PROTIV.
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

kopljas wrote:Ljudi,
Mora vam biti jasno da protest bez zvanicnog zahteva za objasnjenjem i odredjenom promenom je gubljenje vremena. Neprijavljen protest policija moze da sankcionise. Ako protestujemo, a nismo se obratili zvanicno ustanovama, to nema nikakvu svrhu. Mi nas zahtev nosimo u ponedeljak Sekretarijatu za komunalne usluge i saobracaj koji je i doneo odluku. Nakon toga oni imaju zakonski rok od 8 dana. Svaki protest koji preskace ovakav proces je puko gubljenje vremena. Ja bih zaista voleo da smo svi danas bili tamo ali mislim da bi trebao da postoji odredjeni red koraka. Da pojasnim prostim recima: ako ne radimo sve kako treba u smislu postovanja zakonske procedure, uvek nas mogu odbiti npr. Naprave anketu medju gradjanima u kojoj ce pitati sta misle o zabrani. Verujem da bi 80% gradjana reklo da se slaze i tu je kraj nasim argumentima.
Zato moramo biti strpljivi i poceti od toga da moramo saznati kakva je odluka, ko je inicirao, koja komisija je donela, ko ucestvuje u radu komisije, jeli bilo vestacenja, itd... Tek nakon sto gidimo njihove argumente mozemo praviti dalji plan.

Valjda nam je svima isti cilj... Ako institucije ne dobiju zvanicno.sta hocemo, nista nece ni raditi....
Jednini i osnovni razlog zbog kojeg snosimo posledice na ovaj nacin (a siguran sam da djelimicno i utice na iznose koji placamo svake godine) je nas imidz u javnosti koji je realno stvoren od strane desetak nazovi motorista. Koliko god to bilo nepravedno, tako je, sa time moramo da se nosimo i iskonski trudimo da to promijenimo. Jedini nacin da se napravi stvaran pomak je da se vlastima predstavimo kao zajednica (ne samo NLB vec svi vozaci motorcikala) koja je daleko kompleksnija od odvrcanja rucke gasa, voznje u japankama naoruzani odlicnim naocarama, super frizurom i dobrim drugom koji pilota strasno grli na nekom R-u dok ga isti cepa na poslednji ulicom Slobode. Da, gospodo to smo mi u ocima vecine gradjana i ujedno izraz 'bajkeri' ne budi iste emocije kod ljudi koji imaju strast prema motorima i ostatka populacije.

Zbog svega gore recenog moramo da se trudimo da sve sto radimo bude u domenima civilizovanog, da se predstavimo kao drustveno odgovornim i svjesnim pojedincima koji imaju strast prema sportu i u ime istog su spremni uraditi mnogo vise (odnosi se na dobrovoljne akcije). I ovo moramo da se trudimo iskonski da postignemo jer kao sto znate i kao i sto je dokazano, iako su nasi clanovi/kolege/drugovi napravili istoriske poduhvate, iako smo imali veci broj dobrotvornih akcija, iako svi do jednoga smo spremni da doprinesemo unapredjenju ovog sporta i samim tim unapredjenju zemlje u kojoj zivimo sa aspekta turizma, ekonomije, ekologije i slicno, niko nije nasao za shodno da nas kontaktira i da zatrazi kreativan savjet, vec na osnovu stereotipa su uvedene ovako radikalne odluge.

E sada vjerovatno se pitate zasto ja pisem ono sto vi naravno vec znate, e pa drugari i kolege odgovor na to pitanje je vrlo jasan. Skup/protest je mac sa dvije ostrice. Moze biti produktivan u JEDNOM i samo jednom slucaju a to je da protest protekne maksimalno civilizovano bez i jedne greske. Dovoljno je samo jedan od clanova napravi ispad tipa paljenja guma, odvrcanja gasa, zadnji/prednji ili nedaj boze da napravi neki incident, mi smo SVI dokazali da je imidz tu gdje jeste sa razlogom i da su ujedno i znakovi tu sa razlogom. Ne shvatite pogresno, ja ne kazem da protest ne treba da se odrzi, vec samo kazem da u koliko dodje do istog (kao sto vec jeste) ucesnici moraju biti apsolutno pazljivi da ne naprave neki propust gore navedenog tipa. Da li je to moguce, ne znam, to vi meni recite...

I za kraj, koliko god lose bilo ovo sto je napravljeno, u koliko povucemo par promisljenih poteza mozemo sve ovo da okrenemo u nasu znacajnu korist. Naime odluka koja je donesena je ocigledna greska i samim tim nam je dala kredibilan razlog da se obratimo kako organima reda tako i javnosti i ujedno prenesemo poruku da mi ipak nismo ono sto ljudi misle da jesmo. Drugim rijecima imamo zlatnu sansu da drasticno poboljsamo nasu poziciju ili da je zabetoniramo tamo gdje je sad.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

http://www.vijesti.me/vijesti/pobunili- ... anak-11592" onclick="window.open(this.href);return false;
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

U svakom slucaju su i ti koji voze motor u japankama i turiraju ga platili da imaju tu privilegiju da se voze saobracajnicama, samo sto to rade na svoj nacin.
A ako krenu ankete vjerovatno cemo izbaciti slepere sa svih puteva, kombije iz gradova i zene iz automobila.
Poenta je da je saobracaj bilo koje vrste potreba i da u bjemu svi moraju biti tolerantni.
Evo moj Predlog.... Ako me izaberete za predsjednika drzqve nece biti nijedan kamion na putevima ... Obecavam .
Jos jedna napomena ... Ovo pitanje je zakacilo sve ljude na motorima jer pg presjeca glavne putne pravce.
Mozda djeluje kontraski stAv ali sigurno da cu svuda staviti cg kao crvenu tacku koju motoristi treba da zaobilaze u sirokom luku, a ja cu gledati da se kao izgnanik dovucem do prve granice i na miru vozim motor.
Taakodje .... Kazite sta hocete, ali stvari se moraju nAzvati pravim imenom pa neka to ukljucuje i politicare i gradonacelnike i paartije ....
Necu ulaziti u analizu zasto to treba, ali ocekujte da ako ne pocnemo pricati i gadjati problem u glavu za 20 god da ce se zabraniti posjedovanje kola. U CG jer smo mi ekoloska drzava
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Locked