Zabrana prolaza motorom kroz centar-grad!!!

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Locked
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Zabrana prolaza motorom kroz centar!!!

Post by NikGold »

ČUDITI SE NEČEMU U ZEMLJI ČUDA ...
PETICIJA ,SUD,NEUSTAVNOST ...
još po šuma i livada da postave ove znakove i Mračni i ja smo mrtvi ljudi
+1389+
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

NikGold wrote:još po šuma i livada da postave ove znakove i Mračni i ja smo mrtvi ljudi
U normalnom svijetu i jesu ovakvi znaci po sumama i gorama da bi se zastitila priroda a asfalt je za voznju. Istina je da ovakvih znakova ima dosta po Evropi ali na mjestima koja su poznata po "divljim" trkama i na dionicama sa velikim brojem udesa sa smrtnim posledicama.
Cini mi se da ce PG biti prva na svijetu koja pravi zaobilaznice za motoriste jer, inace, svi to prave za kamione i slepere
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Roki wrote:
NikGold wrote:još po šuma i livada da postave ove znakove i Mračni i ja smo mrtvi ljudi
U normalnom svijetu i jesu ovakvi znaci po sumama i gorama da bi se zastitila priroda a asfalt je za voznju. Istina je da ovakvih znakova ima dosta po Evropi ali na mjestima koja su poznata po "divljim" trkama i na dionicama sa velikim brojem udesa sa smrtnim posledicama.
Cini mi se da ce PG biti prva na svijetu koja pravi zaobilaznice za motoriste jer, inace, svi to prave za kamione i slepere
Što misliš da ti tamo su normalni :lol: , malo kros motora će uništit prirodu u pi.ku materinu a desetine nuklearki su ok..LIcemjeri. Nesmiješ u šumu uć bez gajgerovog brojača :lol:
+1389+
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Hajde ljudi da se skupimo i ucinimo nesto po tom pitanju. Realno bi bilo prvo poslati dopis u policiju, pa onda dalje..
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Jutros prolazim, gledam, dumam i ne vjerujem..... Ajde da kazem da 'razumijem' (A NE RAZUMIJEM), zasto su zabranili ulaz u strogi centar, ali... zabraniti saobracaj motociklima na glavnom podgorickom bulevaru se granici sa delirijumom.

Vjerujem da ovakav postupak zahtjeva hitnu i organizovanu rekaciju, i tim povodom predlazem sledece:
1. Dobijanje tacne informacije koji je 'organ' zaduzen za donosenje odluke o postavljanju saobracajnog znaka na odredjenu lokaciju. Ja sam u vezi ovoga vec poslao email Upravi policije CG, ali ko zna koliko ce im trebati vremena da odgovore, pa ako neko zna znanje (ili ljude), da cujemo...
2. Obratiti se doticnom 'organu' sa zahtjevom za dokumentima na osnovu kojih su ti saobracajni znaci postavljeni. Nisam pravnik, al pretpostavljam da treba postojati odluka, obrazlozenje, nekakvo misljenje saobracajnih strucnjaka ili sta vec.
3. Na osnovu te dokumentacije uputiti zalbu nadleznim institucijama. Ako u nasim redovima vec ne postoji advokat koji je voljan napisati i procesuirati zalbu, predlazem da se troskovi angazmana advokata snose solidarno.
4. Sve ovo istovremeno propratiti u medijima. Tu predlazem sinhronizovanu i osmisljenu reakciju, a posebno iskoristiti nase dosadasnje humanitarno djelovanje.

Drzava nas zna opteretiti necuvenim porezom na luksuz, drakonskim saobracajnim kontrolama, oduzimanjima motora, ali zaista vjerujem da je ovo prevrsilo svaku civilizacijsku mjeru. Iako (nadam se samo trenutno) nemam motor, ovo smatram atakom na mene licno. Nadam se da ste i svi ostali tako ovo dozivjeli i da se ovo nece na tome zavrsiti! Hvala na paznji, a uz nadu da cemo se veoma brzo organizovati i reagovati.
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

kopljas wrote:Hajde ljudi da se skupimo i ucinimo nesto po tom pitanju. Realno bi bilo prvo poslati dopis u policiju, pa onda dalje..
Uzimajuci u obzir moje ranije iskustvo sa policijom, a na veoma slicnu tematiku, vjerujem da ce njihov odgovor biti da oni "zakone ne donose, vec ih samo sprovode" i da oni "nisu nadlezni za to". Tom prilikom nisam uspio saznati ko jeste, mada se vise nisam mnogo ni nervirao.
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Slažem se
1. ko je postavio znakove i po čijem naređenju
2. zašto
3. mediji
4. žalba-tužba
5.protesti
+1389+
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Pa hajmo onda redom...

1. Treba sastaviti dopis Upravi policije i zamoliti ih da objasne razloge zbog koji je postavljena zabrana voznej motocikala u odredjenim delvoima grada.

U zavisnosti od objasnjenja, treba raditi dalje :)
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

tacno tako.
zna li se dokle je stiglo sa prethodnim zahtjevom za smanjenje nadoknade prolaska kroz sozinu (to smo radili zar ne? :) )
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

Evo... predlog radne verzije teksta....

Poštovani,

Mi smo NVO Bajkeri Bez Granica, poznatiji kao No Limit Bikers, i djelujemo na teritoriji Crne Gore, u ciiju povecanja saobracajne kulture, promocije pozitivnog imidza motociklista, a za dobrobit svih motociklista i ostalih ucesnika u saobracaju. Do sada smo imali nekoliko humanih akcija poput DDK`09 (Dobrovoljno davanje krvi 2009), pomoć porodici Jovanović, pomoć nastradalim Poljacima na našim putevima, Moto Deda Mrazevi 2010. (pomoc djeci bez roditeljskog staranja u Domu u Bijeloj), a planiramo da se ne zaustavimo na tome. Zahvaljujuci nasem humanitarnom djelovanju, privukli smo znacajnu medijsku paznju. Našu organizaciju sačinjavaju ljudi raznih profila i starosti - od 18 do 60 godina, a članovi, njih preko 400, nisu samo građani Crne Gore već regiona i Evrope. Najaktivniji smo na nasem internet sajtu (http://www.nolimitbikers.com" onclick="window.open(this.href);return false;) na kom pišemo o svim aktuelnostima vezanih za moto svijet i ono sto utice na njega (novi/stari modeli, oprema, putovanja, saobracaj, propisi, akcije, itd.). U sklopu njega postoji i Forum (http://www.nolimitbikers.com/forum" onclick="window.open(this.href);return false;) na kojem se naši članovi upoznaju, razmjenjuju iskustva, organizuju razne akcije...

Ovim putem Vam se obracamo u vezi nedavnog postavljanja vise znakova "Zabrana saobracaja za motocikle" u Podgorici. Kao produktivni clanovi naseg drustva, vjerujemo da su ti znakovi neopravdano postavljeni i da nam na taj nacin ogranicavaju slobodu kretanja na javnim saobracajnicama, a iz neopravdanih razloga. Zbog toga Vas molimo da nam stavite na raspolaganje informacije o razlozima postavljanja ovih saobracajnih znakova, ko ih je postavio i po cijim instrukcijama, kao i o instanci kojoj se moze uputiti zalba u vezi sa njihovim postavljanjem.

U nadi da cemo ostvariti veoma pozitivnu saradnju.
Srdacan pozdrav,
trt mrt bolje zivot nego smrt....
Locked