vuk wrote:Crna, dizvineš, nisi u pravu, to što ti govoriš je jedna od urbanih legendi kod nas I ja sam to čuo i mislio da je tako, ali nije
Slovo (A-L) označava mjesec u godini, po svom rednom broju u abecedi (tj. A je januar, B februar itd.) a od 1986. do 2000. rimski broj označava godinu, brojeno od od 1985. na dalje (ne znam zašto, ali je tako), pa je II - 1986, III '87, IV '88 a čuvena "petica" tj. rimsko V je 1989. godina proizvodnje. Ide tako sve do XVI tj. do 2000.
Od 2001. na ovamo, slovo koje označava mjesec je ostalo a godina se piše sa dvije cifre, tako da npr. C -- 08 označava upaljač proizveden u martu 2008.
Prije 1986. kao oznaku su imali tačkice, crtice, kose crte i sl.
Ja onda ne kontam kud ovaj moj spada,u hand made?
Hvala na sajtu,eto dobro sam otvorila temu,da saznam sve.
Na mom je bas kako sam napisala,ugravirano 1932 1990 i ispod bradford,pa.
Ima jedna tacka iza natpisa zippo..odoh na onu tabelu iopet
otvori se tema ni da troshe kerozin ovi ZIPPO-vi,ali,da je ovo poceo Jagger ili BokiBD,odma bi bili banovani....ovako... nije zima,vozite se ,batalite zapaljache.
every second,every minute,every day I was lost
didn't understand which road to take
by the time I'd answer one question in mind
another ones ready to takes its place
peoples always tried to give me some kind of advice
it never made any difference really..
Imam i ja par Zippo upaljaca . Svi su ,, made in U.S.A
E sad, molio bih cijenjenog gospodina Tattoo-a , ako jos posjeduje onaj Zippo kojim se hvalio , a obzirom da je nepusac , da se istog odrece u moju korist .
Ako nece , go.no mu pod nos
mikeli.pg wrote:Imam i ja par Zippo upaljaca . Svi su ,, made in U.S.A
E sad, molio bih cijenjenog gospodina Tattoo-a , ako jos posjeduje onaj Zippo kojim se hvalio , a obzirom da je nepusac , da se istog odrece u moju korist .
Poznavalac Niko je onu noJ dosao do zakljucka da su ti upaljaci fejk pa neka pise sto god oces a poklanjanje upaljaca sluti svadju(tako kazu stari ne .ebachi nego ljudi) pa mu bolje daj 50e da zlo ne cuje!
mikeli.pg wrote:Imam i ja par Zippo upaljaca . Svi su ,, made in U.S.A
Poznavalac Niko je onu noJ dosao do zakljucka da su ti upaljaci fejk pa neka pise sto god oces a poklanjanje upaljaca sluti svadju(tako kazu stari ne .ebachi nego ljudi) pa mu bolje daj 50e da zlo ne cuje!
mada najbolje je ocijeniti ga po izradi, dal kuciste nalijeze, i dal onaj kremen tj onaj zavrtanj sto pali kremen, gubi boju i postaje braon zelen il nesto slicno