Vec je subota i uvece igra Bajern protiv Celzija u finalu Lige Sampiona i Detlef bi to rado gledao ( ja nijesam nesto udren za takve stvari, ali ajd' ) tako da nam je plan da stignemo do Podgorice. Vozimo do Igumenice gdje se ne zadrzavamo vec dalje vozimo prema granicnom prelazu i u mjestu Sagiada pravimo kratku pauzu. Poslije prelaska granice bez zadrzavanja vozimo prema Serandi i vec se mijenjaju jedan za drugim prelijepi predjeli. Juzni dio Albanije me je nevjerovatno pozitivno iznenadio, Fantasticni predjeli, izradjene ceste, nema guzve, vozi se, maltene, uz samu obalu a onda se penje serpentinama na preko 1000 metara nadmorske visine gdje u jednom prelijepom restoranu i rucamo. Po Albaniji, takav je moj zakljucak, su putevi koji povezuju gradove veoma dobro uradjeni ali je zato jos po gradovima katastrofa. Vozi se bez ikakvog reda, putevi izrovani, prekopani, gradi se punom parom pa i to sto bi se i nekako moglo proci zaglave gradjevinske masine i kamioni i Bageri. dalje vozimo prema Dracu gdje pravimo pauzu u Troji i gdje nam jedan lokalni bajker ne da da platimo pice

. Voznja do Skadra prolazi bez problema i pored ogromnog broja radarskih kontrola prolazimo bez zaustavljanja. Skadar oko 8 navece je prica za sebe. Imao sam osjecaj da se finale igra tu nedje iza coska .... svi koji su imali auto su izasli da "ufate krug" a ko nije imao auto .... e taj je izasao napolje da malo protegne noge .... nevjerovatna guzva. vec je uveliko pao mrak i mi vozimo prema Bozaju. Primijetio sam da se makadam po mraku mnogo brze vozi a i Detlef me je dobro pratio

. Dolazimo na Albansku granicu dje nas docekuje mrzovoljan policajac koji, vjerovatno po kazni, nije mogao da gleda fudbal koji je vec poceo nego je morao da kontrolise oba pravca . Prosli smo i nasu granicu bez zadrzavanja i stigli negdje sredinom drugog poluvremena na utakmicu. Rezultat znate a Detlef rece da su oni ipak moralni pobjednici

.Evo i par slika sa tog dijela puta