I: Uvoz

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
Beetlejuice
Stoper
Stoper

Re: I: Uvoz

Post by Beetlejuice »

NikGold wrote:
Beetlejuice wrote:
NikGold wrote:Prilikom carinjenja postoje sledeći troškovi - carina 5-8 % u zavisnosti od kubikaže , 17% pdv , usluga špeditera oko 100 e ....
GoldNiche a oan fora " proizvedeno u EU "?
NAcuoa sam nesto da se carina ne placa u tom slucaju... nema toga kod nas il ne znamo?
Bravooo može ali je i dalje carina 5-8% + pdv 17%

Sta moze?
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Ja nisam špediter , zovi 067 304 305 - Milo ili 069 637 294 - Viktor pa pitaj
+1389+
Beetlejuice
Stoper
Stoper

Post by Beetlejuice »

NikGold wrote:Ja nisam špediter , zovi 067 304 305 - Milo ili 069 637 294 - Viktor pa pitaj
Mogu li pitat Pedju Vukcevica i on se bavi time sad se sjetih? :dance:
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Beetlejuice wrote:
NikGold wrote:Ja nisam špediter , zovi 067 304 305 - Milo ili 069 637 294 - Viktor pa pitaj

pitaj koga hoj , ova dvojica su mi doobri drugovi i dooobri špediteri , kod njih se završava sve za jedan dan i kako se dogovoriš sa njima tako i biva pa makar i na njihovu štetu. poz
+1389+
Beetlejuice
Stoper
Stoper

Post by Beetlejuice »

NikGold wrote:
Beetlejuice wrote:

pitaj koga hoj , ova dvojica su mi doobri drugovi i dooobri špediteri , kod njih se završava sve za jedan dan i kako se dogovoriš sa njima tako i biva pa makar i na njihovu štetu. poz

Ok tnx
[`_`]
Grijač guma
Grijač guma

Post by [`_`] »

hvala gugi ali nisam mislio da mi neko uvozi motor,nego da uvezem sam i to mozda iz amerike.a znam i ja neke iz bara sto se bave uvozom ,al mislim da se bolje ispalti da uvezes sam.
moze li mi neko ko je uvozio auta,motore reci tacnu proceduru jer nemam pojma o tome ,znaci kad dodje auto u luku jel spediter odradi sve i carinu i tako to,ili treba sam da ides po carinika ,ono sto sam pitao i prije da li su procjene motora realne mislim kad ti ga carinik procjenjuje da bi platio carinu i pdv.
ako se taj motor prodaje kod nas 5000e a u italiji je 3500e kolko ce ga carinik procijeniti.
Izdajem kucu na Zabljaku 068 618 108
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

Ako je motor nov i proizveden u npr. Italiji , trazis da ti pri izvoznom carinjenju iz Italije naprave dokument EUR 1 (kao dokaz da je motor proizveden u It) onda se oslobadjas carinskih dazbina tj. zavrsavas sa carinskom stopom 0,00% ......Procijenice ga "odokativnom" metodom , jer ne postoji katalog za motore.....Puno zavisi od speditera na koju cijenu ce ga ocariniti i na koju ukupnu cifru ces platiti carinske dazbine i pdv... spediter ti sve odradi----
zaz112
Stoper
Stoper

Post by zaz112 »

imam i ja drugova koji se zanose da podju u njemacku i kupe kola jeftino...
sve je to moguce, ali tesko...imati pravu kombinaciju i proci dobro cijenom/kvalitetom je velika sreca.
spediteri su u kombinacijama sa carinicima, sto ce reci, oni njih caste po nekad nesto, a ovi im za uzvrat progledaju kroz prste i zavrse brzo stvari...moj drug je davno uvozio skutere, tad se bavio izdavanjem skutera...i pri placanju poreza krenuli su da mu gledaju katalosku vrijednost japanskog skutera i za kineske/koreanske/japanske sve isto!
ukratko, po meni covjek je u pravu...platis malo vise, ali te ne boli glava...velike su sanse cak da prodjes jeftinije.
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Ko ima iskustva sa ovim stvarima, interesuje me tacan proces, od Italije do Crne Gore. Hvala!
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Hogar wrote:Ko ima iskustva sa ovim stvarima, interesuje me tacan proces, od Italije do Crne Gore. Hvala!
Brale zovi , gore sam mu stavio br , ovog mog drugara što je špediter i on će ti reći što sve treba i objasniti čitav postupak . poz
+1389+
Post Reply