Postoji nesto sto se zove BUDO.Prave borilacke vjestine su vise od obicnog mlacenja. Tehnika i snaga su samo dio price. Insistirati samo na jednoj strani je kiks koji se kat tad plati.Bandit wrote:Reci za rvanje da je folklor...hmm..blago receno - neiskusno. Izostaviti kick boks/Muay Thai,moze samo sovjek koji ih nije probaocaesar wrote:Tome svi mi koji treniramo težimo. Možda nikad neću biti tako dobar ali ću sigurno probati. Ko kad su pitali strašnog "hebača" zašto juri žene kao da može sa svakom da spava. Odgovor je bio: Ne mogu sa svakom spavati ali vrijedi pokušati![]()
Ako bi rangirao TOP tri borilačke vještine to bile:
1. Džu Džica
2. Boks
3. Aikido.![]()
Ostalo je po meni folklor i daleko od onog šta su njihovi osnivači imali namjeru da urade..
Borilacki sportovi
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Re: Borilacki sportovi
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
- Bandit
- NLB Moderator
- Vozim: Po malo
- caesar
- Test vozač kaskader

E, da znas da se i ja to ponekad zapitam. Htio sam reci da u ovim vjestinama je uvjek bila primjesa neceg filozofskog ili duhovnog i bez toga ih ne mogu zamisliti. Mada danas, u pravu si, to ispade dio narodnog folklora tj. Davno zaboravljeno.Bandit wrote:Prosto receno BUDO = folklor, jesi to htio reci?
AMAT VICTORIA CURAM
- Bandit
- NLB Moderator
Za istocnjacku filozofiju i civilizaciju to je tako... Ja sam ipak daleko od toga,imam drugu religiju...
Nego,sto mislite : JDS-CAIN?
14:23
-
bokibd
- Test vozač kaskader

- Vozim: versys 1000
Tesko reci, tu odlucuje jedan udarac. Sjajni su borci u vrhunskoj formi. Ja licno bi volio da Cain vrati Santosu za ono u zadnjoj njihovoj borbi. A vidjecemo sutra , to jest danas.Bandit wrote:Za istocnjacku filozofiju i civilizaciju to je tako... Ja sam ipak daleko od toga,imam drugu religiju...
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bandit
- NLB Moderator
Ja blagu prednost dajem JDS...Proracunatiji je,ima bolji tajming za udarac ,bolje kretanje i ruke...Cain ima rvanje ,kardio i snagu,dobar je udarac naravno,ali je mnogo bezglav. Srlja previse,ponese ga srce..
14:23
-
SlavkoPejovic
- Test vozač kaskader

- Vozim: Aprilia Caponord 1200
Badr Hari, Peter Aerts, Semy Schilt...
K-1, se vrhunskim boksom...bez konkurencije.
- dexbudva
- Silovatelj krivina

- Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©
misli sam ovde ali postavicu novi topic 
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
da te moja konstrukcija pegla?!
- mexiko
- Test vozač kaskader

- Vozim: vozio bi , no trpim
Sad si ti onaj koji grijesi, ali strasno grijesisBandit wrote:Znam sto je aikido , odlican je to sport ali rekreacije radi,rabibrige i zabave. Upotrebljivost mu je nikakva.
Caesar, kod koga vjezbas?
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!
- caesar
- Test vozač kaskader

Mitar Vujovic tj. Tendoryu by Kenji Shimitzu
AMAT VICTORIA CURAM